ΕΥΡΩΠΗ

Τα δίδυμα αδέλφια Λαβρίνοβιτς ανακοίνωσαν μαζί την απόσυρσή τους σε ηλικία 43 ετών

Τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς
Τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς EUROKINISSI

Τέλος εποχής για το λιθουανικό μπάσκετ, αφού τα δίδυμα αδέλφια Λαβρίνοβιτς, ο Κσιστόφ και ο Ντάριους, ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από τα παρκέ σε ηλικία 43 ετών.

Τα δίδυμα αδέλφια Ντάριους και ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να πουν "αντίο" στο παρκέ. Και - σε μία συμβολική κίνηση - ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την απόφασή τους, αποχαιρετώντας μαζί τα παρκέ σε ηλικία 43 ετών.

Γεννημένοι την 1η Νοεμβρίου 1979, με ύψος 2.12 μέτρα, οι αδελφοί Λαβρίνοβιτς σημάδεψαν με τον τρόπο τους το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Περισσότερο πάουερ φόργουορντ από σέντερ ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, περισσότερο σέντερ από πάουερ φόργουορντ ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς, είχαν αμφότεροι μία τεράστια καριέρα, γυρίζοντας όλη την Ευρώπη, ενω υπήρξαν και συμπαίκτες στην εθνική Λιθουανίας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket 2007 και το ασημένιο στο Eurobasket 2013. Ο Κσιστόφ ήταν μέλος και της Λιθουανίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2003.

Από το 2016 τα δύο αδέλφια αποφάσισαν ότι ήθελαν να είναι συμπαίκτες σε συλλογικό επίπεδο. Και το κατάφεραν, πηγαίνοντας... πακέτο στις ομάδες τους. Λιετκαμπέλις (2016-2018), Πριενάι (2018/19), Λόντον Σίτι (2019/20) και Βίτις (2020 μέχρι και σήμερα) ήταν οι σύλλογοι που τους... φιλοξένησαν ταυτόχρονα, με τους δύο τους να συνδυάζουν το μπάσκετ με... οικογενειακές στιγμές.

Τα δύο αδέλφια ανακοίνωσαν ότι θα αποχαιρετήσουν επίσημα τα περκέ στις 18 Ιουνίου σε φιλικό παιχνίδι στο Βίλνιους, στο οποίο θα συμμετάσχουν παλαίμαχοι Λιθουανοί παίκτες, με τα ονόματα των Ραμούνας Σισκάουσκας, Λίνας Κλέιζα και Ριμάντας Καουκένας να έχουν ήδη διαρρεύσει.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ