NBA

Τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο Γκομπέρ προσφέρει και όταν δεν σκοράρει

Ο Ρούντι Γκομπέρ καρφώνει με την φανέλα των Τζαζ
Ο Ρούντι Γκομπέρ καρφώνει με την φανέλα των Τζαζ 2021 SUE OGROCKI/AP PHOTO

Από την εντυπωσιακή παρουσία του Ρούντι Γκομπέρ στη ρακέτα των Τζαζ μέχρι την αγωνιστική ανάκαμψη των Ρόκετς. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Ο Γκομπέρ που προσφέρει όταν δεν σκοράρει, οι Ρόκετς που γεύονται την χαρά της νίκης και οι Χόρνετς που δεν λυγίζουν παρά τις απουσίες.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 5 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 4 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Το ματς μεταξύ των Καβαλίερς και των Τζαζ ήταν αυτό που αρκετοί φίλοι του ΝΒΑ περίμεναν να δουν. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα, με εντυπωσιακές φάσεις, επιστροφές και ανατροπές. Νικητές έφυγαν οι Τζαζ με 109-108 έχοντας τον Ντόνοβαν Μίτσελ σε εξαιρετική κατάσταση με 35 πόντους, την ώρα που ο Γκάρλαντ προσπάθησε από την πλευρά των γηπεδούχων με 31 πόντους να κάνει κάτι καλό για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στην τελευταία περίοδο και πήραν ένα ματς που μέχρι τα τέλη του τρίτου δωδεκαλέπτου έμοιαζε δύσκολο να κατακτηθεί. Με τον Γκομπέρ να δεσπόζει στη ρακέτα και τον Μίτσελ να αναλαμβάνει το σκοράρισμα όμως, οι Τζαζ μπόρεσαν και έφυγαν με το διπλό και ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 16-7.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Παρά την ήττα των Πέλικανς από τους Ρόκετς με 118-108 εκτός έδρας, η εμφάνιση της βραδιάς ανήκει στον Μπράντον Ίνγκραμ που με 40 πόντους ήταν απολαυστικός στο παρκέ για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης αλλά όχι αρκετός έτσι ώστε να της χαρίσει τη νίκη. Έκανε τα πάντα στο παρκέ, από σκοράρισμα μέχρι δημιουργία και ριμπάουντ (15/28 σουτ, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ), όμως ήταν απελπιστικά μόνος για τους Πέλικανς.

Απέναντι στους Ρόκετς που σταδιακά βρίσκουν ρυθμό και ανεβαίνουν και που είχαν πολλούς παίκτες να προσφέρουν επιθετικά, ο Ίνγκραμ έμοιαζε σαν "μύγα μες στο γάλα" για τους Πέλικανς που δεν πήρε βοήθειες από άλλους παίκτες πλην του Βαλαντσιούνας που είχε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Άρχοντας Γκομπέρ στη ρακέτα των Τζαζ

Μπορεί ο Μίτσελ να είχε αναλάβει το σκοράρισμα στους Τζαζ απέναντι στους Καβαλίερς, όμως ο Ρούντι Γκομπέρ έκανε όλη τη "βρώμικη" δουλειά για την ομάδα της Γιούτα. Τελείωσε το ματς μαζεύοντας συνολικά 20 (!) ριμπάουντ, 15 αμυντικά και πέντε επιθετικά. Ανανέωσε τις επιθέσεις της ομάδας του και ενώ είχε μόλις 6 πόντους με 3/6 δίποντα, κατάφερε να σώσει μία κακή επιθετική βραδιά και να χαρίσει με έμμεσο τρόπο τη νίκη στους Τζαζ.

Τελικά μπορούν παρά τις απουσίες

Οι Χόρνετς χτυπήθηκαν άσχημα από τον κορονοϊό. Έπαιξαν στην Ατλάντα απέναντι στους Χοκς δίχως τους δύο βασικούς τους γκαρντ καθώς και δύο ακόμα παίκτες που είχαν ρόλο στο ροτέισον της ομάδας. Παρά τις απουσίες όμως, έδειξαν χαρακτήρα και έφυγαν με τη νίκη από την καυτή έδρα των Χοκς επικρατώντας δύσκολα με 130-127.

Μπορεί οι Μπολ, Ροζίερ, ΜακΝτάνιελς και Πλάμλι να μην έδωσαν το παρών στο ματς κόντρα στους Χοκς όμως η ομάδα της Σάρλοτ έφυγε με το διπλό και απέδειξε πως ακόμα και χωρίς αρκετούς βασικούς βρίσκει τον μαγικό τρόπο να κερδίζει.

Οι Ρόκετς παίρνουν μπρος

Ξεκίνησαν με 0-15 τη σεζόν στο ΝΒΑ, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει πλέον καθώς οι Ρόκετς δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό, μαζί και νίκες. Η ομάδα του Χιούστον έχει αφήσει πίσω της το εφιαλτικό της ξεκίνημα, έκανε πέντε σερί νίκες με τελευταία αυτή κόντρα στους Πέλικανς και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Σχετική αισιοδοξία βέβαια καθώς το ρεκόρ της ακόμα δεν της επιτρέπει να κάνει όνειρα.

Οι Ρόκετς έχουν κάνει την αρχή, η συνέχεια όμως είναι δύσκολη. Η ομάδα του Χιούστον αναζητά συνέπεια, σταθερότητα, παίκτες να βγουν μπροστά και γερό στομάχι για να ανταπεξέλθει στις αναποδιές και τις ήττες που θα έρθουν στον δρόμο της.

24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ