NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του ΝΒΑ: Ο πιο άστοχος Κάρι της καριέρας του και το τρένο των Σανς

Ο Στεφ Κάρι απογοητευμένος πηγαίνει προς τον πάγκο των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι απογοητευμένος πηγαίνει προς τον πάγκο των Γουόριορς 2021 MATT YORK/AP PHOTO

Η πιο άστοχη εμφάνιση του Στεφ Κάρι στην καριέρα του, το τρένο των Σανς που συνεχίζει προς τον προορισμό του και ο Τζέιμς Χάρντεν που ανεβάζει τα ποσοστά του. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο ΝΒΑ τα χαράματα.

Ο Στεφ Κάρι θέλει να ξεχάσει την τελευταία του εμφάνιση, ο Τζέιμς Χάρντεν να την κρατήσει ως παράδειγμα και οι Σανς πηγαίνουν ολοταχώς προς τον στόχο τους με σπασμένα φρένα. Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 5 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Αναμφίβολα το ματς που κάθε οπαδός του ΝΒΑ περίμενε να παρακολουθήσει τα χαράματα της Τετάρτης ήταν αυτό ανάμεσα στους Σανς και τους Γουόριορς. Μπορεί η ώρα μετάδοσης να ήταν απαγορευτική (ήταν στις 5 το πρωί), όμως οι πιστοί φίλοι των ομάδων και οι fans των Κάρι και Μπούκερ δεν θα το έχαναν με τίποτα. Το ματς δεν τους απογοήτευσε καθώς ήταν συναρπαστικό σε όλη του τη διάρκεια. Οι Σανς ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος παίρνοντας τη νίκη με 104-96 και έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ με ρεκόρ 18-3.

Αυτός όμως που απογοήτευσε ήταν ο Στεφ Κάρι (περισσότερα γι αυτόν σε λίγο) που με μόλις 12 πόντους στο ματς έκανε το πιο άστοχο ματς της καριέρας του στην επίθεση. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Σανς και παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Ντέβιν Μπούκερ, το κύριο επιθετικό τους όπλο, από νωρίς δεν πτοήθηκαν και με τον Κρις Πολ σε ρόλο ηγέτη στο παρκέ πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη μπροστά στο κοινό τους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Δίχως αμφιβολία ο τίτλος για την εμφάνιση της βραδιάς ανήκει δικαιωματικά στο πολυεργαλείο των Νετς, τον "Μούσια" του ΝΒΑ, τον Τζέιμς Χάρντεν. Ήταν απολαυστικός στο ντέρμπι της Νέας Υόρκης απέναντι στους Νικς, σημείωσε συνολικά 34 πόντους και πήρε από το χεράκι την ομάδα του Μπρούκλιν για να την οδηγήσει σε μία πολύ δύσκολη νίκη με 112-110. Όχι ότι ο Ντουράντ υστέρησε, προς Θεού, θα ήταν άδικο να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Απλά ο Χάρντεν έδωσε το κάτι παραπάνω στο συγκεκριμένο ματς.

Είχε 11/20 σουτ με 8/12 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 9/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα. Γεμάτη στατιστική! Είχε και πέντε λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής αλλά λίγη σημασία έχει καθώς ήταν απολαυστικός στο παρκέ και έκανε τα πάντα για την ομάδα του, ακόμα και λάθη.

Θα αντέξουν χωρίς τον Βασιλιά;

Οι Λέικερς πήραν την νίκη απέναντι στους Κινγκς μαζί και μία άτυπη εκδίκηση για την ήττα τους λίγες μέρες πριν σε ένα ματς που χρειάστηκαν τρεις παρατάσεις για να κριθεί. Οι Λέικερς δεν είχαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην διάθεσή τους που μπήκε στο πρωτόκολλο του κορονοϊού. Αν ο Τζέιμς έχει προβληθεί από τον ιό θα λείψει για τουλάχιστον 10 μέρες γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσει αρκετά ματς της ομάδας του Λος Άντζελες.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι Λέικερς θα μπορούν να κερδίζουν αν δεν έχουν τον Τζέιμς στην διάθεσή τους. Πόσο ο Γουέστμπρουκ θα αντέξει να έχει στις πλάτες του το βάρος της επίθεσης. Στο ματς το πρωί της Τετάρτης ωστόσο άντεξαν, το θέμα είναι για πόσο ακόμα γιατί καλώς ή κακώς ο ΛεΜπρόν είναι ΛεΜπρόν.

Ο πιο άστοχος Κάρι της καριέρας του

Αναφέρθηκε και πιο πάνω πως ο Στεφ Κάρι ήταν απογοητευτικός (για τα δεδομένα του) απέναντι στους Σανς. Είχε μόλις 12 πόντους απέναντι στην ομάδα του Φοίνιξ, πήρε 21 ολόκληρα σουτ και έβαλε μόλις τα 4 (!). Τέσσερα μόνο σουτ ο Κάρι δεν βάζει ούτε στα τρίποντα, συνήθως βάζει περισσότερα. Συν τοις άλλοις μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ σε ένα ματς που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο Ντέιβις έρχεται απειλητικός

Υπάρχουν διαφορετικές γνώμες για την πορεία του Άντονι Ντέιβις έως τώρα στη σεζόν. Άλλοι θεωρούν πως είναι μέτριος προς καλός και άλλοι θεωρούν πως είναι κάκιστος. Απόντος του ΛεΜπρόν, ο Ντέιβις βγήκε μπροστά στο ματς με τους Κινγκς και έκανε μία πολύ πειστική εμφάνιση με 25 πόντους.

Δεν είναι τόσο οι 25 πόντοι, άλλωστε έχει σημειώσει ξανά στη σεζόν πάνω από 20 πόντους. Είναι η συνολική εμφάνιση που πραγματοποίησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είναι η παρουσία του στο παρκέ στα τελευταία τρία ματς εκεί όπου κάθε φορά δείχνει και ένα καλύτερο πρόσωπο. Κόντρα στους Κινγκς στο Σακραμέντο, πλην των 25 πόντων που σημείωσε είχε και 7 ριμπάουντ καθώς και τρεις ασίστ. Οι Λέικερς θα χρειαστούν τον καλό Ντέιβις, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Και ο Ντέιβις όμως χρειάζεται τους Λέικερς για να ανέβει και να δώσει απαντήσεις στο παρκέ.

Δεν μπλέκεις με τον KD

Ένα πράγμα γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν κληθεί να παίξουν άμυνα πάνω στον Ντουράντ όλα αυτά τα χρόνια. Ότι ο Ντουράντ είναι ένας παίκτης που θέλει ειδική μεταχείριση και έξτρα ταλέντο για να τον αντιμετωπίσεις. Αυτό διαπίστωσε και ο Τζούλιους Ραντλ που ανέλαβε το μαρκάρισμα του KD αλλά ζαλίστηκε από τις τρίπλες και γλίστρησε αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον Ντουράντ να κάνει το παιχνίδι του.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε (ή για να ισοφαρίζονται)

Οι Φοίνιξ Σανς έχουν κάνει από τα καλύτερα ξεκινήματα στη σεζόν στην ιστορία τους. Για την ακρίβεια έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της σεζόν και πήραν 17 σερί νίκες για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Η νίκη απέναντι στους Γουόριορς σήμανε τη νίκη νούμερο 18 (έπιασαν τους Γουόριορς στην κορυφή με 18-3) ενώ το σερί 17-0 σήμανε παράλληλα και την καλύτερη στην ιστορία του franchise. Ισοφάρισαν το ρεκόρ που είχαν και προχωράνε με το κεφάλι ψηλά και την αυτοπεποίθηση ακόμα ψηλότερα.

Και οι διαιτητές θέλουν (πλέον) προσοχή

Οι τραυματισμοί συνήθως προκαλούνται από επαφές ανάμεσα στους παίκτες ή από την κακιά στιγμή, ή από μία σύγκρουση καθώς επίσης και από άλλους, διάφορους λόγους. Σπάνια όμως προκαλούνται από τον άνθρωπο που διευθύνει ένα ματς. Στο Κινγκς - Λέικερς αποδείχθηκε το αντίθετο καθώς ο διαιτητής του αγώνα τραυμάτισε άθελά του τον Μίτσελ όταν εκείνος πήγε να κάνει ένα βήμα πατώντας κατά λάθος στο πόδι του ref. Σκόπιμο δεν ήταν σε καμία περίπτωση πάντως ο παίκτης έδειχνε να πονάει.

Ποια θα είναι η εικόνα των Σανς με Μπούκερ πιθανό τραυματία;

Οι Σανς πήραν τη νίκη απέναντι στους Γουόριορς όμως έχασαν τον Ντέβιν Μπούκερ με τραυματισμό στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού. Ο σούπερ σταρ των Σανς δεν συνέχισε το ματς ωστόσο έμεινε στον πάγκο των Σανς με φόρμες, πανηγύριζε όρθιος για την ομάδα του και δεν έδειξε πως ο τραυματισμός ήταν κάτι το τόσο σοβαρό.

Το θέμα είναι αν θα αντέξουν οι Σανς και πόσο θα αντέξουν σε περίπτωση σοβαρότερου τραυματισμού του Μπούκερ. Μπορεί να αγωνίστηκε μόνο για 15 λεπτά όμως πρόσφερε 10 πόντους κόντρα στους Γουόριορς. Μακάρι ωστόσο οι Σανς να μην χρειαστεί να βρουν εναλλακτικό πλάνο και ο Μπούκερ να επιστρέψει άμεσα υγιής.

Η υπερβολή στην ερμηνεία

Στα μεγάλα ντέρμπι όλοι οι παίκτες θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω για να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει τη νίκη. Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει και ο Κράουντερ με σκοπό να κερδίσει το φάουλ. Σε μία διεκδίκηση για ριμπάουντ, η αντίδρασή του ήταν περισσότερο υπερβολική από όσο χρειαζόταν.

Έδειξε να χτυπάει αρκετά απλά η στιγμή που αποφάσισε να εκδηλώσει τον πόνο του και να δείξει πως χτύπησε ήρθε με... χρονοκαθυστέρηση.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ