NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο Εμπίντ που επέστρεψε για τα καλά, οι Ρόκετς που ανεβαίνουν και ο σούπερ Κρις Πολ

Ο Κρις Πολ με την φανέλα των Σανς
Ο Κρις Πολ με την φανέλα των Σανς 2021 JESSIE ALCHEH/AP PHOTO

Οι Ρόκετς που βρίσκουν ρυθμό, ο καθόλου γερασμένος Πολ των ρεκόρ και η μεγάλη επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Ρόκετς πήραν δεύτερη συνεχόμενη νίκη, κάτι που πριν λίγο καιρό φάνταζε πολύ δύσκολο, ο Εμπίντ επέστρεψε και ήταν αφιονισμένος, οι Σανς είναι σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και ο Κρις Πολ γράφει ιστορία στη λίγκα. Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 8 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Λόγω ονομάτων και προσωπικοτήτων, το ματς ανάμεσα στους Νετς και τους Σανς ήταν αυτό που κάθε οπαδός του ΝΒΑ περίμενε να δει τα χαράματα της Κυριακής. Και όχι άδικα. Ντουράντ, Χάρντεν, Μπούκερ και Πολ πρόσφεραν πολύ όμορφο θέαμα στην Νέα Υόρκη και οι Σανς επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους και το "καλό φεγγάρι" στο οποίο βρίσκονται, πήραν το ντέρμπι και άφησαν στα κρύα του λουτρού τον Ντουράντ που ήταν εξωπραγματικός για ακόμα μία βραδιά.

Πως να σταματήσει όμως το φοβερό και τρομερό δίδυμο των Μπούκερ - Πολ που για ακόμα ένα βράδυ ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον; Οι δυο τους είναι απολαυστικοί στο παρκέ και αυτό το ξέρει τόσο το φίλαθλο κοινό, όσο και οι Σανς που ανέβηκαν στο 17-3 στη σεζόν και μοιάζουν ασταμάτητοι.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Υπήρχε δίλημμα μεταξύ δύο παικτών για το ποιος θα έπρεπε να πάρει αυτό τον τίτλο αλλά δικαιωματικά πηγαίνει στον Τζοέλ Εμπίντ. Ήταν πολύ κοντά με τον Κέβιν Ντουράντ για το ποιος έβγαλε μάτια τα χαράματα της Κυριακής, αλλά λίγο η επιστροφή του στα παρκέ μετά από απουσία εννιά ματς, λίγο οι 42 πόντοι που σημείωσε κόντρα στους Γουλβς (παρά την ήττα των Σίξερς), δεν θέλει και πολύ.

Δεν τίθεται θέμα νίκης-ήττας μιας και οι δύο ομάδες ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους, αλλά αυτά που έκανε ο Εμπίντ στο παρκέ ήταν εξωπραγματικά και έδειξε την ηγετική του φυσιογνωμία αλλά και το πόσο οι Σίξερς είχαν στερηθεί των υπηρεσιών του.

Ο Κρις Πολ γράφει ιστορία στα 36 του

Τι κι αν έχει πατήσει τα 36 του χρόνια, ο Κρις Πολ φαίνεται πως ζει μία δεύτερη - μπασκετική - νιότη. Κάνει το ένα καλό ματς μετά το άλλο, κάνει...μάγκες τους συμπαίκτες του με τις μαγικές του ασίστ και χτίζει βιογραφικό στα 36. Το έχει χτίσει ήδη δηλαδή απλά προσθέτει μερικές έξτρα πινελιές που το κάνουν πιο πλούσιο, ελκυστικό και... ακρίβο.

Η βραδιά στο Μπρούκλιν όμως θα είναι μία βραδιά που θα θυμάται καθώς έγραψε ιστορία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ φτάνοντας συνολικά τα 5.000 ριμπάουντ στην πλούσια καριέρα του. Είναι ήδη ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τους 20.000 πόντους στη λίγκα καθώς επίσης και τις 10.000 ασίστ, αλλά απ ότι φαίνεται δεν σταματάει εκεί, θέλει κι άλλα. Και γιατί όχι άλλωστε;

Ο Μπολ που αξίζει την προσοχή μας

Μιλάμε για τον ΛαΜέλο Μπολ των Χόρνετς που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν έως τώρα στο ΝΒΑ. Τελευταία απόδειξη το triple-double που σημείωσε απέναντι στους Ρόκετς εκεί όπου παρά την ήττα από τους Ρόκετς ήταν απολαυστικός στο παρκέ, σημείωσε 19 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 13 ασίστ. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Αν ρίξουμε μία ματιά στα φετινά του στατιστικά θα διαπιστώσουμε πως μόλις στην δεύτερή του σεζόν στο ΝΒΑ γίνεται από τους παίκτες-κλειδιά των Χόρνετς κάνοντας τα μεγάλα πράγματα σωστά και τα μικρά και βασικά ακόμα πιο σωστά. Έχει μέσο όρο στη σεζόν 19.4 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 8 ασίστ δηλαδή από μόνη της η φετινή του στατιστική αγγίζει το triple-double. Και όλα αυτά για ένα παίκτη που είναι γεννημένος το 2001.

Ένας Λούκα δεν φέρνει την άνοιξη

Ο Ντόντσιτς επέστρεψε στη δράση για τους Μάβερικς, δεν έλειψε και πολύ η αλήθεια είναι, αλλά η ομάδα του Ντάλας έφυγε ηττημένη για ακόμα ένα ματς. Ο Luka Magic είχε 33 πόντους απέναντι στους Γουίζαρντς αλλά δεν μπορεί πάντα να τα κάνει όλα μόνος του, θέλει συμπαράσταση. Μετά τον Ντόντσιτς ήταν το... χάος, αν δει κανείς τα στατιστικά του αγώνα.

Ο Σλοβένος είχε 33 πόντους, πήρε συνολικά 25 σουτ σε 36 λεπτά αγώνα και μοίρασε 10 ασίστ. Οι υπόλοιποι παίκτες των Μάβερικς όμως έμειναν χαμηλά αν σκεφτεί κανείς ότι ο αμέσως επόμενος σκόρερ μετά τον Ντόντσιτς ήταν ο Μπερκ των 14 πόντων. Οι Μάβερικς πρέπει να βρίσκουν πόντους και από άλλους παίκτες πλην του σούπερ σταρ τους. Μπορεί να είναι μικρός και θαυματουργός αλλά δεν μπορεί να είναι μόνος του.

31 οι υπόλοιποι και ο Καπελά μόνος του

Ήταν από τα στατιστικά της βραδιάς που ξεχώρισαν. Μπορεί οι Χοκς να ηττήθηκαν από τους Νικς αλλά ο Καπελά έκανε πάρτι στη ρακέτα, μάζεψε 21 ριμπάουντ (16 αμυντικά και 5 επιθετικά), την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μαζί είχαν 31 ριμπάουντ. Δηλαδή οι υπόλοιποι 10 παίκτες είχαν 10 ριμπάουντ παραπάνω από τον Καπελά.

Τέλειωσε το ματς με 16 πόντους αλλά τα 21 ριμπάουντ που μάζεψε δεν νομίζω να ευχαρίστησαν τους αντιπάλους του, ειδικά όταν δουν το ματς στο video.

Edwards Airlines

Θα μπορούσε να γίνει ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρίας με τόσες πτήσεις που πραγματοποιεί σε κάθε ματς. Ο λόγος για τον Άντονι Έντουαρντς που με την πρώτη ευκαιρία αποδεικνύει σε όλους, κοινό, συμπαίκτες και αντιπάλους πόσο καλός είναι στους αιθέρες. Το κάνει σχεδόν σε κάθε ματς, άντε με ένα-δύο παιχνίδια διάλειμμα, αλλά ο 20χρονος γκαρντ εξελίσσεται σε έναν από τους πιο θεαματικούς παίκτες της φετινής σεζόν.

Δύσκολο να είσαι σταρ

Όταν είσαι σταρ, υπάρχουν και απαιτήσεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο Barclays Center στη Νέα Υόρκη εκεί όπου ο Τζέιμς Χάρντεν αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους των Νετς όταν υπέπεσε στο 7ο του λάθος δίνοντας την κατοχή στους Σανς. Το ματς ήταν ήδη ντέρμπι επομένως περιθώρια για λάθη δεν υπήρχαν, κάτι που μάλλον ο Χάρντεν ξέχασε και τα... άκουσε από το κοινό του Μπρούκλιν.

Αντίπαλοι μόνο για 48'

Πως λέγεται όταν δύο παικταράδες αγκαλιάζονται μετά από το τέλος ενός σκληρού και δύσκολου ματς; Σεβασμός! Μία τέτοια σκηνή υπήρξε και στην Νέα Υόρκη μετά από το ματς των Νετς με τους Σανς εκεί όπου ο μεν, Κέβιν Ντουράντ και ο δε, Κρις Πολ αγκαλιάστηκαν σαν δυο καλοί φίλοι. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε άλλωστε, απλά κάνουν την δουλειά τους. Τι κι αν ο ένας έβαλε 39 πόντους (Ντουράντ) και ο άλλος 22 (Πολ); Λίγη σημασία έχει μετά το τέλος της βραδιάς.

Το παιδί που λόγω ύψους θα παίξει μπάσκετ

Σε πολλές ομάδες μικρών ηλικιακών κατηγοριών, σε παίδες και μίνι, πολλές φορές υπήρχε αυτό το ένα παιδί που ξεχώριζε από τα άλλα, ήταν πάντα κάτω από το καλάθι για να σκοράρει και να ανανεώνει τις επιθέσεις. Αυτό το ρόλο έμοιαζε να έχει στη συγκεκριμένη φάση ο ΤζαΒέιλ ΜακΓκί που έμοιαζε να παίζει με μικρότερα παιδιά απέναντί του.

Χρειάστηκε ένα γαϊτανάκι να για μπει το καλάθι και ένας ΜακΓκί να πηδήξει πάνω από τον αντίπαλό του για το ριμπάουντ όμως αυτή η φάση θύμισε ξεκάθαρα αυτά τα παιδιά που ξεχώριζαν πάντα λόγω ύψους.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ