NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο αφιονισμένος ΛεΜπρόν, τα μπισκότα του Γιάννη και τα αδέλφια Κάρι

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο αφιονισμένος ΛεΜπρόν, τα μπισκότα του Γιάννη και τα αδέλφια Κάρι
2021 DARRON CUMMINGS/AP PHOTO

Από την τρομερή εμφάνιση του ΛεΜπρόν Τζέιμς μέχρι τα μπισκότα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην συνέντευξη Τύπου και την μονομαχία των αδελφών Κάρι στο παρκέ. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Λέικερς πήραν τρομερή νίκη στην παράταση απέναντι στους Πέισερς με 124-116 με ένα ΛεΜπρόν Τζέιμς να... "πετάει φλόγες", τα αδέλφια Κάρι μονομάχησαν με νικητή τον Στεφ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε για ακόμα μία φορά πάρτι και οι Ρόκετς πήραν τη δεύτερή τους νίκη.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 13 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Το ματς στην Ιντιάνα εξελίχθηκε σε θρίλερ όμως οι Λέικερς ήταν εκείνοι που άντεξαν και το είδαν όλο. Ο ΛεΜπρόν και η παρέα του επικράτησαν των Πέισερς με 124-116 σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Εντυπωσιακές φάσεις, αποβολές με εισήγηση του "Βασιλιά" και χαμόγελα στο τέλος για την ομάδα του Λος Άντζελες. Ο Ντουάρτε σόκαρε τους "Λιμνανθρώπους" στο τέλος της κανονικής διάρκειας με ένα σουτ που ακόμα απορούν στους Λέικερς πώς μπήκε, όμως η βραδιά είχε happy end.

Πλέον οι Λέικερς βρίσκονται στην απόλυτη ισορροπία στη σεζόν με 10 νίκες και 10 ήττες με την τελευταία νίκη να έχει υπογραφή. Ποιανού; Μα του ΛεΜπρόν Τζέιμς φυσικά που με ρεκόρ για τη φετινή σεζόν με 39 πόντους έδειξε για τα καλά τόσο στο κοινό της Ιντιάνα όσο και σε όλο το ΝΒΑ ότι επέστρεψε για τα καλά και είναι έτοιμος για... ζημιές.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Θα ήταν ιεροσυλία να χαρίζαμε αυτόν τον τίτλο οπουδήποτε αλλού πλην του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Μην μου πείτε πως δεν το περιμένατε; Ο "Βασιλιάς" απέδειξε για άλλη μία φορά την κλάση του. Ή μάλλον όχι, συγγνώμη, δεν απέδειξε τίποτα. Απλά ήταν ο ΛεΜπρόν που ξέρουμε. Έκανε την κορυφαία του εμφάνιση στη σεζόν με 39 πόντους (8/17 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 8/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 τάπες, 2 λάθη) σε 43:28 λεπτά αγώνα και ήταν ο κυρίαρχος του παρκέ στη Ιντιάνα.

Ούτε οι αντίπαλοί του αλλά ούτε ο ίδιος ή οι συμπαίκτες του έδειξαν έκπληκτοι με αυτή του την εμφάνιση καθώς ήξεραν ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Ο ΛεΜπρόν είναι ΛεΜπρόν και κάνει τα δικά του. Όσο συνεχίζει με τέτοιες εμφανίσεις τόσο οι Λέικερς θα είναι ευτυχισμένοι και θα έχουν έξτρα πιθανότητες για τη νίκη.

Ο Γιάννης ήταν για ακόμα μια φορά ο κλασικός "Oh my Giannis"

Νέα νίκη για τους Μπακς νέα εμφανισάρα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό το παιδί απλά δεν ξέρει τι θα πει "πάω χαλαρά". Ποτέ δεν έμαθε έτσι και ούτε πρόκειται να το κάνει. Με μία ακόμα τριαντάρα απέναντι στους Πέισερς και για να είμαι ακριβής, 33 πόντους (11/13 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 8/10 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ) οδήγησε τους Μπακς, με συμπαραστάτη τον Πόρτις (που τα έχουμε πει γι αυτόν), σε μία ακόμα νίκη (την πέμπτη σερί σε 5 εντός έδρας ματς).

Καλέ, οι Ρόκετς νίκησαν

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι Ρόκετς πανηγύρισαν μόλις τη δεύτερή τους νίκη στη φετινή σεζόν και μετά από ένα σερί ηττών (15-0) που θέλουν να ξεχάσουν, πήραν την νίκη επί των Μπουλς με 118-113. Για την ακρίβεια, σόκαραν τους Μπουλς που φέτος κάνουν πολύ καλή πορεία στο ΝΒΑ με 12 νίκες και επτά ήττες.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας του Χιούστον δεν το περίμενε αυτό. Είχαν μάλλον αποδεχθεί την μοίρα τους. Όμως όχι! Το Χιούστον δήλωσε παρών και θέλει να ξεκινήσει την δική του αντεπίθεση (όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό). Η νίκη επί των Μπουλς ίσως είναι μια καλή αρχή, θα δείξει. Πάντως η αρχή έγινε, χαροποίησε τους Ρόκετς που ψάχνουν την αυτοπεποίθησή τους και... σόκαρε την ομάδα του Σικάγο.

Baby boom με ένα ιδιαίτερο τρόπο

Ξέρουμε ότι η Kiss Cam στο ΝΒΑ άπαξ και σε πιάσει οφείλεις να φιλήσεις τον/την αγαπημένο/η σου. Αλλά όχι κι έτσι. Αυτοί οι οπαδοί των Μάτζικ το παρατράβηξαν. Σε σημείο που οκ, κολλήσαμε από τα μέλια. Η κάμερα έπιασε το ζευγάρι, το οποίο έδωσε το πρώτο φιλί, έδωσε το δεύτερο, το τρίτο... Δεν ξεκόλλαγε όμως. Βρε παιδιά αγαπιέστε αλλά δείτε και λίγο ματσάκι. Υπήρχε λόγος όμως. Καθώς ο άντρας έμαθε από την γυναίκα του με έναν ιδιαίτερο τρόπο πως θα γίνει πατέρας. Άρα ας τον δικαιολογήσουμε λιγάκι.

Οικογενειακές ιστορίες: Στεφ vs Σεθ

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι επεισόδιο σε αυτή τη σειρά αυτό που έγινε τα χαράματα της Πέμπτης στο ματς ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Σίξερς. Ο Στεφ Κάρι υποδέχθηκε τον αδελφό του, Σεθ έπαιξαν αντίπαλοι και μάλιστα ήταν και οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους. Τι άλλο δηλαδή; Θα έχουν πειράγματα μετά φαντάζομαι στο σπίτι. Αν και ο καθένας έχει το δικό του, αλλά καταλάβατε τι εννοώ.

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο αφιονισμένος ΛεΜπρόν, τα μπισκότα του Γιάννη και τα αδέλφια Κάρι
2021 D. ROSS CAMERON/AP PHOTO

Ο Στεφ Κάρι των Γουόριορς νίκησε τον Σεθ Κάρι των Σίξερς. Εγώ αναρωτιέμαι όμως ένα πράγμα. Ο μπαμπάς τους ποιον από τους δύο υποστήριζε;

Ποιος είδε τον ΛεΜπρόν και δεν τον φοβήθηκε

Είναι να μην τον εκνευρίσεις. Αν το κάνεις, θα το πληρώσεις. Ο λόγος για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς φυσικά. Που να ήξεραν οι δύο άμοιροι οπαδοί των Πέισερς όταν έλεγαν ό,τι έλεγαν. Ο "Βασιλιάς" δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και μάλιστα παραπονέθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης για απαράδεκτες χειρονομίες και υβριστικά συνθήματα.

Έτσι λοιπόν, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο ο ΛεΜπρόν κατάφερε αυτό που ήθελε και έδιωξε (με παρέμβαση διαιτητή) τους δύο άμοιρους οπαδούς των Πέισερς. Η κοπέλα πάντως έμοιαζε ειρωνική. Ή μόνο εμένα μου φάνηκε;

Εδώ η μπάλα, εκεί η μπάλα, που είναι η μπάλα;

Υποδειγματικό θα χαρακτήριζε κάποιος το passing game των Γουόριορς σε αυτή τη φάση. Η μπάλα χάθηκε, οι παίκτες των Σίξερς κυνηγούσαν δεξιά αριστερά τους παίκτες μπας και προλάβουν να εμποδίσουν πιθανό ελεύθερο σουτ, όμως η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ τα ξέρει καλά αυτά τα κόλπα. Πέντε πάσες αντάλλαξαν συνολικά οι Γουόριορς με την φάση να ολοκληρώνει το follow κάρφωμα του Τοσκάνο-Άντερσον.

Τα μπισκότα του Γιάννη

Έχει αποδείξει πολλές φορές ότι κρύβει ένα μικρό παιδί μέσα του. Μέσα του, γιατί έξω του δεν τον λες και μικρό παιδί. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπρεπε να δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη των Μπακς. Όμως κάτι πήγε λίγο λάθος σε αυτή και κατέληξε να μιλάει για μπισκότα στο γάλα.

Όπως είδατε εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια την συζήτηση που είχε με έναν πιτσιρικά που γνώρισε για τα μπισκότα Oreos. Ο Γιάννης όμως δεν γνώριζε την γεύση που έχουν αυτά αν τα βουτήξεις σε γάλα. Και τρελάθηκε! Τόσο που όπως είπε πλέον έχει νέο βραδινό σνακ και τα τρώει 12-12. Να ναι καλά η Μαράια να παίρνει κούτες με μπισκότα.

Σίγουρα δεν είναι για το Dancing With The Stars

Καλύτερα να μείνει στο μπάσκετ, εκεί τα καταφέρνει περίφημα. Γιατί στον χορό απέχουμε πολύ. Ο λόγος για τον Στεφ Κάρι που έκανε κάτι περίεργα με το που σκόραρε ένα τρίποντο απέναντι στους Σίξερς. Χορό δεν το λες, ούτε τίναγμα το λες. Έναν ιδιαίτερο πανηγυρισμό θα τον χαρακτήριζα. Δείτε το μόνοι σας και... caption this.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ