ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνάντηση Πρωταθλητών Ευρώπης: Ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης συζητά με τον Γιώργο Καραγκούνη

Συνάντηση Πρωταθλητών Ευρώπης: Ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης συζητά με τον Γιώργο Καραγκούνη
PRINTSCREEN

Τα Sessions του Γηπέδου Ζωής συνεχίζονται με μια ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Γιώργο Καραγκούνη, φιλοδοξώντας να εμπνεύσουν τη νέα γενιά.

Το Γήπεδο Ζωής, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου και του Παναγιώτη Γιαννάκη, παρουσιάζει το δεύτερο Session, της σχετικής σειράς βιντεοσκοπημένων διαλόγων μεταξύ του Παναγιώτη Γιαννάκη και προσωπικοτήτων που επηρεάζουν με τις δράσεις και την πορεία τους την κοινωνία.

Στο πιο πρόσφατο Session, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνάντησε τον Γιώργο Καραγκούνη και συζήτησαν για τα κοινά τους βιώματα και τις αντιλήψεις τους, ενώ μοιράστηκαν ιστορίες πάθους, σκληρής δουλειάς και αυταπάρνησης, που συνθέτουν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής προς τη νέα γενιά.

Το Session, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του Γηπέδου Ζωής στο YouTube και στα Social Media του Οργανισμού, αποτελεί ένα mini-οδοιπορικό στην πορεία του Γιώργου Καραγκούνη, από το ξεκίνημα της διαδρομής του μέχρι την κορυφή της Ευρώπης και το σήμερα. Στη συζήτηση αναδεικνύονται στοιχεία του χαρακτήρα των συνομιλητών και πνευματικές δεξιότητες, όπως η πειθαρχία, η επιμονή και η δύναμη που απαιτούνται για την κατάκτηση κάθε στόχου.

Το Γήπεδο Ζωής έχει ως αποστολή να δημιουργήσει μέσα από τρεις βασικούς άξονες, Αθλητισμός – Παιδεία - Πολιτισμός, τις υποδομές και τα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά σχολικής ηλικίας να καταφέρουν να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να οικοδομήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, τα Sessions στοχεύουν να εμπνεύσουν, τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγαλύτερους, να αναπτύξουν και να ενστερνιστούν αξίες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους. Οι συζητήσεις που προκύπτουν αποτελούν μαθήματα ζωής και φιλοδοξία είναι να μεταδώσουν αξίες στη νέα γενιά για να εμπνευστεί και να κινητοποιηθεί.

Τα Sessions που θα ακολουθήσουν αναμένεται να φιλοξενήσουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, της μουσικής, του θεάτρου που κατάφεραν να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν. Στο πρώτο επεισόδιο, των Video Sessions, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνάντησε τον Λευτέρη Πετρούνια.

Σχετικά με το Γήπεδο Ζωής

Το Γήπεδο Ζωής είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από το κοινό όραμα του πρόεδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), κ. Δρακόπουλου και του Παναγιώτη Γιαννάκη, με σκοπό να δημιουργήσει τις υποδομές και τα ερεθίσματα ώστε παιδιά σχολικής ηλικίας να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να χτίσουν δυνατό χαρακτήρα.

Για το λόγο αυτό, πρόκειται να δημιουργηθεί μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση στη Νίκαια, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, η οποία θα στεγάσει τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, που αποτελούν το τρίγωνο - «βάση», πάνω στο οποίο χτίζουμε τον χαρακτήρα μας.

Η εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής πρόκειται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες ψυχαγωγίας, μελέτης, πληροφορικής, ρομποτικής, studio παραγωγής μουσικής, τηλεοπτικό στούντιο, αμφιθέατρο, μηχανουργείο, ξυλουργείο, αίθουσα γλυπτικής, ραφείου, κεραμικής, κλειστό κολυμβητήριο, κλειστή αίθουσα με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, τοίχο αναρρίχησης, ράμπα skateboard και πολλά άλλα.

Η λειτουργία της εγκατάστασης αναμένεται εντός του 2024. Μέχρι τότε, το Γήπεδο Ζωής υλοποιεί μία σειρά δράσεων στα σχολεία της Νίκαιας, κάθε δεύτερο κατά κανόνα Σάββατο, όπου τα παιδιά παίρνουν μέρος σε προγράμματα, τα οποία είναι μικρογραφίες των προγραμμάτων που θα προσφέρονται στην εγκατάσταση του Γηπέδου Ζωής όταν αυτή λειτουργήσει. Το Γήπεδο Ζωής ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ