EUROLEAGUE

Συνάντηση EuroLeague - FIBA την Τρίτη (6/12) με φόντο το καλεντάρι και τα παράθυρα

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα
Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα STOLIS_VAGGELIS

Σημαντική εξέλιξη για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού την προσεχή Τρίτη (6/12) αναμένεται να μεταβούν στα γραφεία της FIBA ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Μάρσαλ Γκλίκμαν για να συναντηθούν με ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ με φόντο το καλεντάρι και τα παράθυρα των εθνικών ομάδων.

Ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, μία κοινή κατεύθυνση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ έπειτα από χρόνια κόντρας, ετοιμάζεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα. Μία κίνηση που ίσως αλλάξει τα δεδομένα, αφού FIBA και EuroLeague Basketball θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Την Τρίτη (6/12) ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα (Πρόεδρος της EuroLeague Basketball) και ο Μάρσαλ Γκλίκμαν (Γενικός Διευθυντής της EuroLeague Basketball) θα μεταβούν στην Γενεύη, όπου και αναμένεται να έχουν συνάντηση με τους ιθύνοντες της FIBA στα γραφεία της Παγκόμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθούν πολλά θέματα προς συζήτηση, ωστόσο είναι ένα συγκεκριμένο που ξεκάθαρα απασχολεί τον περισσότερο κόσμο: Το καλεντάρι και κατ' επέκταση τα "παράθυρα" της FIBA με τους αγώνες των εθνικών ομάδων, που πέφτουν πάνω στους αγώνες της EuroLeague, σε συνέχεια της κίνησης καλής θέλησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προ μερικών εβδομάδων, όταν προσάρμοσε τις ημερομηνίες στο "παράθυρο" του Νοεμβρίου.

Είναι σαφές ότι οι δύο πλευρές έχουν πολλά να πουν και θα έχουν πλέον το κατάλληλο πλαίσιο για να θέσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με το άθλημα που υπηρετούν. Η όποια κατάληξη αυτής της συνάντησης είναι δεδομένο ότι θα καθορίσει τις εξελίξεις για το επόμενο διάστημα.

TAGS EUROLEAGUE FIBA FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ