ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Super Cup, Ολυμπιακός: O 28ος τίτλος στην ιστορία των ερυθρολεύκων

Ο Σάσα Βεζένκοβ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Super Cup | 2 Οκτωβρίου 2022
Ο Σάσα Βεζένκοβ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Super Cup | 2 Οκτωβρίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του Super Cup στην Ρόδο, του πρώτου τίτλου για τη σεζόν 2022/23 και παράλληλα το 28ο τρόπαιο στην ιστορία του.

Ακόμα ένα τίτλο στην συλλογή του πρόσθεσε το βράδυ της Κυριακής (2/10) ο Ολυμπιακός στην Ρόδο. Οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο για την σεζόν 2022/23 σε τελικό απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό τους, τον Παναθηναϊκό. και συνολικά τον 28ο τίτλο στην συλλογή τους.

Αυτό ήταν το πρώτο Super Cup για τον Ολυμπιακό που έχει πανηγυρίσει συνολικά στην ιστορία του 28 τίτλους. Αυτοί αποτελούνται από 3 EuroLeague, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 13 πρωταθλήματα Ελλάδας, 10 Κύπελλα Ελλάδας και ένα Super Cup.

Σε τρεις χρονιές που έχει πραγματοποιηθεί ο θεσμός του Super Cup υπάρχουν τρεις διαφορετικοί νικητές, ο Προμηθέας, Παναθηναϊκός και τώρα και ο Ολυμπιακός. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Προμηθέας είναι παρών και στις τρεις διοργανώσεις φτάνοντας μάλιστα 2 φόρες σε τελικούς, πανηγυρίζοντας μάλιστα τη μία το τρόπαιο.

Αναλυτικά η Χρυσή Βίβλος του θεσμού:

  • 2020: Προμηθέας Πάτρας
  • 2021: Παναθηναϊκός
  • 2022: Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ SUPER CUP ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ