SUPER CUP ΜΠΑΣΚΕΤ

Super Cup, Μπαρτζώκας: "Η ετοιμότητα είναι πολύ σχετική"

SUPER CUP 2022   (LATO KLODIAN/EUROKINISSI)
SUPER CUP 2022 (LATO KLODIAN/EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε πως ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει προετοιμασία με μισή ομάδα λόγω του EuroBasket 2022, εξήγησε όμως πως το γεγονός ότι ο βασικός κορμός έμεινε αναλλοίωτος, αποτελεί ένα "συν" για την ομάδα του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως η προετοιμασία του Ολυμπιακού δεν εξελίχθηκε ιδανικά, ελέω της απουσίας πολλών διεθνών στο EuroBasket 2022, εξήγησε όμως πως -από την άλλη πλευρά- το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι κράτησαν αναλλοίωτο τον κορμό τους αποτελεί ένα "συν" για την εκκίνηση της σεζόν και τη διεκδίκηση του Super Cup 2022 by aegean islands.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Η ετοιμότητα είναι πολύ σχετική. Είχαμε έξι διεθνείς στο EuroBasket. Τις τελευταίες ημέρες δουλέψαμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε. Είχαμε τη μισή ομάδα στην προετοιμασία. Παρόλ' αυτά, το γεγονός πως έχουμε από πέρσι έναν σημαντικό κορμό, μας δίνει ένα "συν" στο κομμάτι της ομοιογένειας. Αυτή την στιγμή παίζουμε για τον τίτλο, θα κληθούμε να αξιολογήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Θα παίξουμε με σεβασμό στον αντίπαλο και θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε".

Ενώ σε ερώτηση για την επικείμενη αλλαγή των ξένων σε επτά, είπε: "Δεν υπάρχει οριστική απόφαση για κάτι τέτοιο, εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ψηφιστεί. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του κι όλοι μαζί το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ σχετικό τι σημαίνει "πρόοδος του ελληνικού μπάσκετ". Αν μια ή δύο ομάδες διεκδικούν το τρόπαιο της EuroLeague, είναι πρόοδος αν μη τι άλλο. Είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση, αλλά αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να τοποθετηθώ για κάτι που δεν έχει γίνει πράξη".

Ο νέος αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ανέφερε: "Σίγουρα οι ομάδες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά όταν μιλάμε για έναν τίτλο, μπαίνεις να τον διεκδικήσεις. Εύχομαι να δούμε λιγότερη βία στα γήπεδα".

Λεπενιώτης: "Παρά ένα σουτ, ίσως κατακτούσαμε κι άλλον τίτλο"

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λεπενιώτης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο για την κατάκτηση του τίτλου της Basket League από τον Ολυμπιακό, ανέφερε: "Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στο υπέροχο νησί της Ρόδου. Ελπίζω να συνεχίσουμε να ερχόμαστε εδώ, μιας κι είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την περσινή χρονιά, παρά ένα σουτ ίσως κατακτούσαμε ακόμη έναν τίτλο. Το σημαντικό είναι ότι μετά από 25 χρόνια κατακτήσαμε το νταμπλ. Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές".

Ο Νίκος Λεπενιώτης παραλαμβάνει το βραβείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο
Ο Νίκος Λεπενιώτης παραλαμβάνει το βραβείο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο EUROKINISSI SPORTS

Βεζένκοβ: "Πρωτάθλημα χωρίς βία"

Ο Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος παρέλαβε τα βραβεία για τον MVP, ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης και ως ο πιο δημοφιλής: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν, τους προέδρους, τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και όλα τα μέλη του επιτελείου. Χωρίς αυτούς δεν θα κατακτούσα αυτό το βραβείο. Εύχομαι να δούμε ένα πρωτάθλημα χωρίς βία, με πολλά χαμόγελα. Ας κερδίσει ο καλύτερος τον τίτλο του Super Cup 2022 by aegean islands".

Ο Σάσα Βεζένκοβ μιλάει μετά από την βράβευσή του
Ο Σάσα Βεζένκοβ μιλάει μετά από την βράβευσή του EUROKINISSI SPORTS

Σλούκας: "Είχαμε άψογη συνεργασία"

Ενώ το έτερο ερυθρόλευκο μέλος της καλύτερης πεντάδας, ο Κώστας Σλούκας, δήλωσε: "Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μας, αλλά την φέραμε σε απόλυτη επιτυχία. Είχαμε άψογη συνεργασία όλοι μαζί. Ελπίζω σε ανάλογη επιτυχία φέτος".

Ο Κώστας Σλούκας μιλάει για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν
Ο Κώστας Σλούκας μιλάει για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν EUROKINISSI SPORTS

Γουόκαπ: "Χαρούμενος γι αυτό το βραβείο"

Από την πλευρά του, ο Τόμας Γουόκαπ, ως ο καλύτερος αμυντικός της σεζόν, δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο, όχι γιατί παίζω καλή άμυνα, αλλά γιατί εκπροσωπώ την ομάδα και τους συμπαίκτες μου".

TAGS SUPER CUP ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ