NBA

Στους Ιντιάνα Πέισερς ο Ρικ Καρλάιλ με τετραετές συμβόλαιο 29 εκατομμυρίων

Ο πρώην προπονητής των Ντάλας Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ
Ο πρώην προπονητής των Ντάλας Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ 2021 AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Στην Ιντιανάπολις μετά από 14 χρόνια γύρισε ο Ρικ Καρλάιλ, καθώς συμφώνησε με τους Πέισερς για να διαδεχθεί τον Νέιτ Μπγιόρκγκρεν.

Λίγες ημέρες μετά από την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Μάβερικς, ο Ρικ Καρλάιλ επέστρεψε στους Ιντιάνα Πέισερς καθώς ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αντί 29 εκατομμυρίων δολαρίων και διαδέχθηκε τον Νέιτ Μπγιόρκγκρεν.

Ο 61χρονος προπονητής εργάστηκε στον οργανισμό ως assistant coach από το 1997 έως το 2000, ήταν head coach από το 2003 έως το 2007 και από το 2008 έως το φετινό καλοκαίρι καθοδήγησε τους Μάβερικς από τους οποίους έφυγε ενώ είχε συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια.

Ο Μαρκ Κιούμπαν τον αποχαιρέτησε χωρίς να έχει απαίτηση να αποζημιωθεί από την επόμενη ομάδα του και ο Καρλάιλ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με έναν καλό κορμό παικτών (Μάλκολμ Μπρόγκντον, Κάρις ΛεΒέρτ, Τι Τζέι Γουόρεν, Ντομάντας Σαμπόνις, Μάιλς Τέρνερ, Τζέρεμι Λαμπ, Τζάστιν Χόλιντεϊ) ώστε οι Πέισερς να επιστρέψουν στην ελίτ της Ανατολής.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο Καρλάιλ έχει ρεκόρ 836-689, ενώ εκτός από τους Πέισερς και τους Μάβερικς, έχει εργαστεί και στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Ήταν ο κορυφαίος προπονητής το 2002, όταν βρισκόταν στο Ντιτρόιτ, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2011 με το Ντάλας.

TAGS NBA ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ