EUROLEAGUE

Στον ιστό του Σφαιρόπουλου

Στον ιστό του Σφαιρόπουλου
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε για 4η σερί φορά τους Καταλανούς και η Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ έχει εγκλωβιστεί εδώ και μήνες στον ερυθρόλευκο ιστό του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε για τέταρτη σερί φορά την Μπαρτσελόνα (μετά τις τρεις σερί επικρατήσεις του στα περασμένα playoffs, 63-76 στην Ισπανία, 73-71, 71-68 και 74-62 τώρα στο ΣΕΦ) και οι Καταλανοί δείχνουν να έχουν μπλέξει εδώ και μήνες στον ιστό της αράχνης ή μάλλον καλύτερα στον... ερυθρόλευκο ιστό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, από τον οποίο δεν μπορούν να δραπετεύσουν.

Ο Έλληνας κόουτς έχει νικήσει κατά κράτος τον Τσάβι Πασκουάλ στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις και έχει βρει τον τρόπο να... πληγώνει τους Καταλανούς, οι οποίοι μπορούν να παίζουν όσο καλά θέλουν απέναντι σε άλλους αντιπάλους, αλλά κόντρα στους Πειραιώτες "βραχυκυκλώνουν". Στην τακτική προσέγγιση του ματς και στην διαχείριση του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παίρνει άριστα, όπως και στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ και... δάγκωναν σίδερα. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πόνταραν στην ενέργεια και δεν είναι τυχαίο το ροτέισον που έκανε ο προπονητής τους, μοιράζοντας τον χρόνο στους παίκτες του (ο Χάκετ έπαιξε το περισσότερο, 26 λεπτά), διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο φρέσκια την ομάδα μέχρι το τέλος.

Δεν είναι μικρό πράγμα το γεγονός πως οι Πειραιώτες νίκησαν τους Καταλανούς για τέταρτη σερί φορά. Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός είχε ένα αρνητικό 8-0 σερί απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο TOP-16 , όντας ο "κακός του δαίμονας" στην Euroleague. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προετοίμασε υποδειγματικά την ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και στην άμυνα πέρασαν... χειροπέδες στους Ισπανούς, μη αφήνοντας τους να πασάρουν και να σουτάρουν με ευκολία. Μία ομάδα που έχει μέσο όρο στην διοργάνωση 80 πόντους και που στο ντέρμπι στην Μαδρίτη πήρε το "διπλό" με 91-84, οι Πρωταθλητές Ελλάδας την νίκησαν με σκορ 74-62, κρατώντας την σε χαμηλά νούμερα, βγάζοντας την εκτός ρυθμού. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 35' οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 61-42, ενώ είχαν δεχθεί στο ημίχρονο μόλις 26 πόντους. Εντυπωσιακά νούμερα για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, απέναντι σε μία φύσει επιθετική ομάδα με ταλέντο και πλουραλισμό όπως η Μπαρτσελόνα.

Στον ιστό του Σφαιρόπουλου
INTIME SPORTS

Βάσει της δυναμικής του αντιπάλου, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία γεμάτη και χορταστική εμφάνιση, λειτουργώντας εξαιρετικά σαν σύνολο ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Ασφυκτική πίεση πάνω στην μπάλα, καλές close-out άμυνες, παντού υψωμένα χέρια, σκληράδα σε κάθε φάση και μάχες σώμα με σώμα μέσα στην ρακέτα. Ο Ολυμπιακός στην επίθεση βρήκε ρυθμό και πάλι μέσω της άμυνας (κάτι που συμβαίνει γιατί βρίσκεται στο dna του), σημειώνοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης, με την διαφορά να φτάνει και στο +19 (61-42) στο 35', με τους Πειραιώτες να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Καταλανούς. Ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς, κάτι που αποτυπώνεται περίτρανα και στην στατιστική, καθώς όλοι οι παίκτες συνείσφεραν στους περισσότερους τομείς.

Στον ιστό του Σφαιρόπουλου
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης προφανώς και αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση της ομάδας στο "ζωγραφιστό", όντας ένα από τα καλύτερα "4άρια" στην Ευρώπη ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης, αλλά επειδή πλέον αρκετοί αντίπαλοι τον μαρκάρουν με βοήθειες, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έχει αναθέσει και τον ρόλο του δημιουργού μέσα στην ρακέτα, ώστε να ψάχνει τον ελεύθερο συμπαίκτη του, κάτι που έχει αρχίσει και το κάνει περίφημα στα τελευταία παιχνίδια τη ομάδας. Πέτυχε 7 πόντους, μοίρασε 3 ασίστ και πήρε 5 ριμπάουντ, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς, όπως και ο ανεβασμένος αγωνιστικά Ντι Τζέι Στρόμπερι (8π, 5ρ, 3ασ). Ο Αμερικανός γκαρντ έχει ανεβάσει την απόδοση του, "δαγκώνει" στην προσωπική άμυνα, τρέχει με υποδειγματικό τρόπο στο ανοιχτό γήπεδο (έξοχη η ασίστ που έδωσε στον Τζέιμς στο τρανζίσιον, ο οποίος ακολούθως κάρφωσε), όποτε βρει διάδρομο θα πάει για ντράιβ, είναι ξεκάθαρο πως έχει αποκτήσει καλύτερη ψυχολογία και συνεισφέρει πλέον περισσότερο στο κομμάτι του σκορ, με μόνο του ψεγάδι το περιφερειακό του σουτ.

Στον ιστό του Σφαιρόπουλου
INTIME SPORTS

ο οποίος όπως αναφέραμε αρχίζει να... ξορκίζει το φάντασμα του Έισι Λο. Βοηθά στην άμυνα αξιοποιώντας το μεγάλο του κορμί, συνεισφέρει στην δημιουργία τόσο στο σετ-παιχνίδι όσο και σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση, ενώ όταν έρχεται από τον πάγκο έχει τον τρόπο να αλλάζει τον ρυθμό της ομάδας, τρέχοντας την στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Σον Τζέιμς έπαιξε μόλις για 5 λεπτά, αλλά σε αυτόν τον χρόνο σημείωσε 6 πόντους και έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Αυτό το καλό διάστημα που είχε στο ματς, ευχή όλων στον Ολυμπιακό, να αποτελέσει την αρχή της αγωνιστικής του αφύπνισης, ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργικός στο ερυθρόλευκο ροτέισον. Προφανώς και δεν είναι Πάτρικ Γιανγκ, δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που έδινε εκείνος, αλλά αναμφίβολα μπορεί να βοηθήσει και να δώσει λύσεις μέσα στην ρακέτα. Από τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι 9 μέτρησαν ασίστ, δείγμα της ομαδικότητας, αλλά και της καλής κυκλοφορία της μπάλας που είχαν οι ερυθρόλευκοι. Μόνο οι σέντερ Τζέιμς και Μιλουτίνοβ δεν έδωσαν τελική πάσα, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το ματς έχοντας θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (22/12).

Το TOP-16 μόλις ξεκίνησε και έχουμε μπροστά μας ακόμη 13 αγωνιστικές. Τίποτε δεν έχει κριθεί και είναι νωρίς για συμπεράσματα πρόκρισης και κατάκτησης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ. Είναι μία νίκη που δίνει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας και τίποτε περισσότερο. Οι Πειραιώτες, πάντως, απέδειξαν για ακόμη μία φορά, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, πως διαθέτουν δυναμική, μέταλλο, αλλά και χαρακτήρα σαν ομάδα. Με την επιστροφή του πολύτιμου Ματ Λοτζέσκι , είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στο κομμάτι του σκορ, ενώ και η ομάδα, όταν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά πλήρης (κάτι που ακόμη δεν το έχει καταφέρει), θα δείξει τις πραγματικές τις δυνατότητες.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ