STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Στον αέρα το πρωτάθλημα της Α1, σε οριακή κατάσταση οι ομάδες

Στον αέρα το πρωτάθλημα της Α1, σε οριακή κατάσταση οι ομάδες
INTIME SPORTS

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πρωτάθλημα της Α1, καθώς οι ομάδες και ο ΕΣΑΚΕ προσανατολίζονται σε ακραίες αντιδράσεις επειδή δεν πήραν -και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να πάρουν- τα χρήματα από το στοίχημα.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η πρώτη κατηγορία μπάσκετ της χώρας, καθώς το γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει πάρει τα χρήματα που περίμενε να πάρει από το στοίχημα, πιθανότατα θα οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις.

Οι ομάδες έκαναν τεράστια υπομονή για την επιχορήγηση του κράτους, περίμεναν ότι την περασμένη Παρασκευή (29/7) θα έμπαιναν στα ταμεία τους εξαψήφια ποσά, αυτό δεν συνέβη και πλέον η Basket League της περιόδου 2022/23 βρίσκεται στον αέρα.

Οι ομάδες μπάσκετ της πρώτης κατηγορίας αισθάνονται "ριγμένες", καθώς σημαντικά ποσά έχουν δοθεί σχεδόν σε όλα τα αθλήματα και τεράστια ποσά μπήκαν στα ταμεία των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι ΚΑΕ είχαν υπολογίσει αυτά τα χρήματα για να "καθαρίσουν" τις υποχρεώσεις της περσινής χρονιάς, ενημερώθηκαν πως δεν θα τα πάρουν και έτσι διακανονισμοί και συμφωνίες με τους αθλητές που φόρεσαν τις φανέλες τους, βρίσκονται πλέον σε καθεστώς... αμφισβήτησης.

Αρκετές ΚΑΕ προσανατολίζονται σε έντονες αντιδράσεις, ακόμη και στο να απέχουν από το νέο πρωτάθλημα μέχρι να βρεθεί λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε λουκέτο.

Την ώρα, λοιπόν, που η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το EuroBasket 2022, στο οποίο θα βάλει στόχο μία πορεία πρωταθλητισμού, το ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε οριακό σημείο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ