ΑΕΚ

Στον αέρα η αδειοδότηση της ΑΕΚ, δεν υπογράφουν Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Μόουζες και Μορέιρα

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Κιθ Λάνγκφορντ με την φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Σε δεινή θέση βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ, αφού οι Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Μόουζες και Μορέιρα δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα σε διακανονισμό για τις οφειλές, με την διορία να είναι την Τρίτη (15/6) και την άδεια συμμετοχής για την επόμενη σεζόν να είναι στον αέρα.

Η παρουσία της ΑΕΚ στην Stoiximan Basket League της σεζόν 2021/22 είναι αυτή τη στιγμή στον... αέρα. Και ο χρόνος έχει πλέον αρχίσει να πιέζει επικίνδυνα την "Ένωση".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα των Κιθ Λάνγκφορντ, Ματ Λοτζέσκι, Μόουζες Κίνγκσλεϊ και Γιανίκ Μορέιρα δεν έχει συμφωνήσει ακόμα στην πρόταση της ΑΕΚ για διακανονισμό των οφειλών, με αποτέλεσμα ο φάκελος των "κιτρινόμαυρων" για την επόμενη σεζόν να είναι... λειψός. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο τέως προπονητής της Ενωσης Ηλίας Παπαθεοδώρου, που μάλιστα δεν έχει καν ειδοποιηθεί να συζητήσει.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον κανονισμό του πρωταθλήματος, μία ομάδα οφείλει να καταθέσει φάκελο στον ΕΣΑΚΕ με υπογραφές των παικτών ότι είτε έχουν πληρωθεί, είτε έχουν διακανονιστεί οι οφειλές προς το πρόσωπό τους προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια μέχρι την Τρίτη (15/6), τότε υποβιβάζεται στην Β´ Εθνική. Και βάσει νόμου, δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια, ούτε παρατάσεις.

Ενώ όμως η ΑΕΚ έχει βρει λύση με τους περισσότερους παίκτες, οι Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Κίνγκσλεϊ και Μορέιρα δεν έχουν υπογράψει, με κάθε περίπτωση να είναι διαφορετική, αλλά τους δύο τελευταίους να μοιάζουν περισσότερο διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Στην περίπτωση του Λάνγκφορντ, το θέμα φαίνεται ότι δεν είναι οικονομικό, αλλά... μακροπρόθεσμο. Ο λόγος είναι ότι ο έμπειρος γκαρντ μοιάζει μεν διαθέσιμος να υπογράψει τον σχετικό διακανονισμό, αλλά για να το κάνει θέλει πρώτα να του εγγυηθεί η ΑΕΚ ότι θα κάνει χρήση της option που υπάρχει στο συμβόλαιό του και θα το ανανεώσει για την σεζόν 2021/22. Η ΑΕΚ όμως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, αφού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Αμερικανό γκαρντ, τόσο για αγωνιστικούς όσο και για οικονομικούς λόγους, αφού το συμβόλαιό του προβλέπει πολύ υψηλές αποδοχές για τα νέα δεδομένα της ομάδας.

Στην περίπτωση του Κίνγκσλεϊ, το θέμα έχει να κάνει με τον τραυματισμό του. Ο 27χρονος φόργουρντ/σέντερ, ο οποίος για μεγάλο μέρος της σεζόν αγωνίστηκε τραυματίας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο, με τον χρόνο αποθεραπείας του να υπολογίζεται τελικά στους 4 και όχι στους 7 μήνες όπως είχε υπολογιστεί. Ο Κίνγκσλεί θέλει να μείνει - πιθανότατα και με μειωμένες αποδοχές σε σχέση με αυτές που προβλέπει το συμβόλαιο 1+1 χρόνων που είχε υπογράψει όταν συμφώνησε με την ΑΕΚ - με την "Ένωση" όμως να έχει κάποιες επιφυλάξεις, αλλά - κυρίως - να έχει αυτή τη στιγμή περισσότερο στο μυαλό της την αδειοδότηση και ότι την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Στην περίπτωση του Λοτζέσκι, ο οποίος σκέφτεται την απόσυρση, το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με το ποσό που θέλει να του δώσει η ΑΕΚ για να υπογράψει, αφού ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο ζητάει δύο μισθούς, με την ΑΕΚ να αντιπροτείνει - όπως σε όλους τους παίκτες - έναν μισθό.

Όσον αφορά τον Μορέιρα, ο Αγκολέζος σέντερ έχει αντίστοιχο θέμα με τον Λοτζέσκι (θέλει να πάρει δύο μισθούς αντί για έναν), ωστόσο είναι και ο πιο διαλλακτικός από όλη την τετράδα, αφού έχει δείξει διάθεση να παραμείνει στην ομάδα.

Όπως και να έχει πάντως, είναι σαφές ότι ο χρόνος αρχίσει να πιέζει επικίνδυνα για την ΑΕΚ. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να καταθέσει εγκαίρως τον φάκελό της στον ΕΣΑΚΕ για να εξεταστεί, τότε είναι πολύ πιθανό η σεζόν 2021/22 να τιναχθεί στον αέρα πριν καν ξεκινήσει.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ