NBA

Στο Hall of Fame με την κλάση του 2021 ο Μπεν Γουάλας

Ο Μπεν Γουάλας σε φάση από αγώνα των Ντιτρόιτ Πίστονς το 2006
Ο Μπεν Γουάλας σε φάση από αγώνα των Ντιτρόιτ Πίστονς το 2006 2006 AP PHOTO/PAUL SANCYA

Undrafted και υποτιμημένος, ο Μπεν Γουάλας έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ και θα επιβραβευθεί για την καριέρα του με την είδοσό του στο Hall of Fame ως μέλος της κλάσης του 2021.

Λίγες ώρες πριν από την τελετή για την είσοδο της κλάσης του 2020 στο Naismith Memorial Hall of Fame, το ESPN αποκάλυψε πως με αυτή του 2021 θα μπει στο Πάνθεον ο Μπεν Γουάλας, ο παλαίμαχος σέντερ των Ντιτρόιτ Πίστονς που άφησε το στίγμα του στο ΝΒΑ στο οποίο μπήκε χωρίς να γίνει draft!

Ο Μαρκ Τζέι Σπίαρς αποκάλυψε ότι τα ονόματα της κλάσης του 2021 θα ανακοινωθούν την Κυριακή (16/5) στο μουσείο στο Σπρίνγκφιλντ, με τον 46χρονο σήμερα Γουάλας να δικαιώνεται για την αφοσίωσή του στο άθλημα, για την εργατικότητα και τον χαρακτήρα του. Αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2004 με τους Πίστονς και ήταν τέσσερις φορές ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ, ενώ η ομάδα του Ντιτρόιτ έχει αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 3 προς τιμήν του.

Ο Γουάλας δεν έγινε draft και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ουάσινγκτον, πριν περάσει από το Ορλάντο, βρεθεί στο Ντιτρόιτ, συνεχίσει στο Σικάγο και το Κλίβελαντ και κλείσει την καριέρα του ως μέλος των αγαπημένων του Πίστονς. Σε 1088 αγώνες κανονικών περιόδων είχε 5.7 πόντους, 9.6 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 2 μπλοκ ανά 29.5 λεπτά συμμετοχής.

Photo credits: 2006 AP Photo/Paul Sancya

TAGS NBA ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ HALL OF FAME
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ