ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Σπανούλης στην μητέρα του Ντόντσιτς: "Το μεγαλύτερο χαμόγελό μου το έχω όταν ακούω ότι ενέπνευσα παιδιά σαν τον Λούκα"

Σπανούλης στην μητέρα του Ντόντσιτς: "Το μεγαλύτερο χαμόγελό μου το έχω όταν ακούω ότι ενέπνευσα παιδιά σαν τον Λούκα"
PRINTSCREEN

Ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε στην Λυών στην ακαδημία του Τόνι Πάρκερ και είχε μία συνομιλία με αυτόν και την μητέρα του Λούκα Ντόντστιτς για την νέα γενιά, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο παράσημό του δεν είναι οι τίτλοι του, αλλά ότι ενέπνευσε παιδιά να παίξουν μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε έκπληξη στον φίλο του, Τόνι Πάρκερ. Πήγε στην Λυών, στην ακαδημία του άλλοτε NBAερ και συνομίλησε μαζί του στο πλαίσιο μίας παραγωγής της EuroLeague. Και είπε πολλά όμορφα πράγματα.

Στην συζήτηση συμμετείχε και η μητέρα του Λούκα Ντόντσιτς, η Μίραν Ποτέρμπιν. Θέμα συζήτησης ήταν το πώς μεγαλώνει ένα ταλέντο στην σημερινή εποχή και πώς τα παλαιότερα χρόνια, όταν ήταν παίκτες ο Σπανούλης και ο Πάρκερ.

Ο Σπανούλης από την πλευρά του αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα, το γεγονός ότι θεωρεί μεγαλύτερο παράσημο ότι ενέπνευσε παιδιά όπως ο Ντόντσιτς να παίξουν μπάσκετ, αλλά και την εμπειρία του Adidas Next Generation Tournament, στο πλαίσιο του οποίου κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής.

Αναλυτικά ο Σπανούλης είπε μεταξύ άλλων:

Για το πότε αποφάσισε να γίνει μπασκετμπολίστας: "Πάντα ήθελα να γίνω παίκτης. Ήθελα να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά. Σκεφτόμουν μόνο όμως το σήμερα. Το μπάσκετ ήταν η αγάπη μου. Τώρα έχω παιδιά και δεν θέλω να τα σπρώξω σε αυτό. Πρέπει να το αγαπούν. Έχω όνειρα και φιλοδοξίες και ήθελα να γίνω ο καλύτερος που μπορούσα

Για το γεγονός ότι ο Ντόντσιτς έχει αναφέρει πως ήταν από τα είδωλά του: "Το μεγαλύτερο χαμόγελό μου και το μεγαλύτερο κατόρθωμα μου είναι όταν ακούω πολλούς νεαρούς παίκτες να λένε ότι τους ενέπνευσα. Το ότι ενέπνευσα έναν παίκτη σαν τον Λούκα, με τον χαρακτήρα μου και όχι μόνο ως παίκτης, είναι σπουδαίο".

Για το πώς διαχειρίστηκε την πίεση όταν ήταν παίκτης: "Εγώ δεν είχα πίεση παίζοντας μπάσκετ, γιατί ήμουν ευλογημένος να κάνω αυτό που αγαπάω. Πολύς κόσμος στην ζωή του κάνει άλλες δουλειές για να επιβιώσει. Έπειτα από ένα άσχημο παιχνίδι ή προπόνηση σκεφτόμουν τι πρέπει να δουλέψω για να βελτιωθώ. Δεν έχανα την πίστη στις δυνατότητές μου ή την αυτοπεποίθησή μου. Ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου και όταν έβαζα έναν στόχο έκανα τα πάντα για να τον πιάσω".

Για το πώς διαχειρίστηκε όταν ήταν μικρότερος τον θόρυβο γύρω του από ατζεντηδες και προπονητές: "Εγώ ήθελα μόνο να παίξω μπάσκετ. Όταν ήμουν μικρός σκεφτόμουν ότι απλώς ήθελα να παίξω μπάσκετ και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν. Τώρα τα νέα παιδιά ρωτούν πόσα λεφτά θα βγάλουν. Εμείς δεν σκεφτόμασταν καν τα λεφτά. Απλώς θέλαμε να βελτιωθούμε ως παίκτες".

Για το πρώτο πράγμα που έκανε όταν πήρε τον πρώτο του μισθό ως επαγγελματίας παίκτης: "Πήρα ένα δώρο στην μητέρα μου. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα. Προσπάθησα να κάνω οικονομίες και έκανα κάποια ψώνια, όπως παπούτσια, πράγματα που κάνουν όλα τα παιδιά".

Για τα παιδιά του: "Τα τρία αγόρια μου παίζουν μπάσκετ. Πρώτα θέλω να τους διδάξω να κάνουν αυτό που θέλουν, όχι να κάνουν κάτι επειδή το έκανε ο πατέρας τους. Θέλω αρχικά να είναι καλοί άνθρωποι και να ακολουθούν τα όνειρά τους".

Για το Adidas Next Generation Tournament: "Είμαι χαρούμενος που προπόνησα τα νέα ταλέντα. Είναι πάντα στο μυαλό μου το να δώσω πράγματα πίσω στο μπάσκετ και στην νέα γενιά. Αν μπορώ να τους βοηθήσω να βελτιωθούν ως χαρακτήρες θα είμαι περήφανος.

Συστήνω στους νέους παίκτες να είναι ταπεινοί και να λατρεύουν το μπάσκετ και να δουλεύουν. Όπως λέω και στα παιδιά μου, αν αγαπάς κάτι είσαι ευλογημένος, επειδή κάνεις αυτό που αγαπάς. Κάντο με πάθος, με καλή διάθεση και ακόμα και αν πονάει ή είσαι κουρασμένος, θα τα ξεπεράσεις όλα και θα τα πας καλά".

Για το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μάθουν τα νέα παιδιά: "Το πιο σημαντικό είναι οι αξίες όταν μεγαλώνεις. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουν ότι δεν είμαστε καλύτεροι επειδή είμαστε καλοί σε κάτι. Είμαστε ευλογημένοι επειδή κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αλλά πρέπει να βοηθάμε τους πάντες να γίνουν καλύτερο.

Είναι καλό να έχουμε πρότυπα για να έχουν τα παιδιά να ακολουθούν. Πρέπει οι επιλογές μας να είναι σωστές. Ένας φίλος μου είπε κάποτε ότι οι επιλογές καθορίζον το πεπρωμένο μας και την καριέρα μας".

Δείτε το VIDEO:

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ EUROLEAGUE ADIDAS NEXT GEN ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ