ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης αποκλειστικά στο SPORT24: "Εννοείται θα αγκάλιαζα τον Ομπράντοβιτς, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός"

Ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε στην ερώτηση του Βασίλη Σκουντή για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και την αντίδρασή του, αν τον έβλεπε μπροστά του μετά το φινάλε της εκδήλωσης προς τιμήν του.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τιμήν του, ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε το "παρών" στην ειδική έκτακτη εκπομπή του SPORT24. Κάθισε δίπλα στον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Βασίλη Σκουντή και απάντησε στην ερώτηση του δεύτερου για την σχέση του με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

- Φεύγεις από εδώ και είναι με μια ανοιχτή αγκαλιά ο Ομπράντοβιτς, τι κάνεις;

"Εννοείται ότι θα αγκάλιαζα τον Ομπράντοβιτς. Άνθρωποι είμαστε. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Το τι σκέφτηκε κάποιος δεν αλλοιώνει πως είμαστε άνθρωποι, πως όλοι μας συγχωρούμε. Τα λάθη συζητιούνται και λύνονται" απάντησε χαρακτηριστικά ο "Kill Bill".

Εκτός αυτού, ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε για το επόμενο βήμα της καριέρας του, όποιο κι αν είναι αυτό. Στη συζήτηση που έγινε με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Βασίλη Σκουντή έγινε άλλωστε νύξη στο θέμα που αφορά το ενδεχόμενο της εμπλοκής του στην Εθνική Ανδρών (σ.σ.: είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Βαγγέλη Λιόλιο), διαψεύδοντας κάτι τέτοιο.

Ο "Kill Bill" σημείωσε χαρακτηριστικά:

"Αυτά που γράφονται και λέγονται έχουν απόσταση από την πραγματικότητα. Σίγουρα μιλήσαμε με τον κ. Λιόλιο, αλλά δεν ισχύει ότι θα ήμουν ο προπονητής των "παραθύρων". Δεν έγινε πρόταση και αρνήθηκα. Αυτό ήθελα να πω. Κρατάω την εξαιρετική σχέση και την κουβέντα που είχαμε. Είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε να πετύχει το ελληνικό μπάσκετ.

Προσπαθώ να προετοιμάσω το μυαλό μου για άλλα πράγματα, αναλύω και σκέφτομαι μαζί με την ξεκούραση και τον χρόνο που έχω για τους δικούς μου ανθρώπους. Θέλω να είμαι έτοιμος για την επόμενη μέρα. Εχω πολύ ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά μου.

Θέλω να κάνω πρωταθλητισμό και από άλλο μετερίζι. Το πάντελ είναι ένα ωραίο άθλημα για να περνάω τον χρόνο μου με τα φιλαράκια μου.

Είμαι πανέτοιμος και συνειδητοποιημένος. Μπορώ να δω αγώνα από την εξέδρα. Πραγματικά νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Όταν τελειώνω κάτι, έχω σκοτώσει το προηγούμενο μέσα μου. Σίγουρα θα το λησμονώ, αλλά μου αρέσει να βάζω νέους στόχους και όρια στη ζωή μου. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο αθλητής έχει ημερομηνία λήξης. Όποιος δεν το ξέρει, τελειώνει και κουβαλάει κουσούρια. Σουτάκια έχω κάνει με φίλους και με τα παιδιά μου. Περισσότερο παίζω για τα παιδιά για να μην παίζουμε ηλεκτρονικά.

Δεν ήθελα να παραλείψω τον Ανδρέα τον Γκατζούλη. Ξεκίνησα μαζί του στα 14 μου. Ήμασταν μαζί και στο Μαρούσι και στην εθνική ομάδα, είχε έρθει 15 μέρες και στο ΝΒΑ, πάντα με σκεφτόταν και ήταν δίπλα μου. Είχα το άγχος να τους σκεφτώ όλους και ξέχασα έναν από τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου. Ο Ανδρέας ξέρει την αγάπη και την εκτίμησή μου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήταν η φυσική εξέλιξη ενός αθλητή. Με τον χρόνο δεν μπορεί να τα βάλει κάποιος. Δεν μπορώ να μην είμαι ο εαυτός μου, να πάρω τον χρόνο από ένα παιδί με όνειρα. Αυτό που κάναμε με τον Ολυμπιακό ήταν μοναδικό. Πρέπει τώρα να πετύχει με άλλο τρόπο.

Ήθελα τα παιδιά μου να θυμούνται τις τρομερές εικόνες από εμένα.

Το μπάσκετ έβγαινε από μέσα μου. Ήμουν τελειομανής και άρρωστος με τη διάκριση. Ήθελα τον στόχο να τον πετύχω και αυτόν που με αμφισβητεί να αλλάξει γνώμη. Ήθελα με τον τρόπο μου να δείχνω ότι έκαναν λάθος. Ήταν ένα κίνητρο για εμένα, ήθελα να κοιμάμαι ήσυχος πως έδωσα και την ψυχή μου για να πετύχουμε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο πατέρας μου θα έλεγε "τα είχα δει, τα είχα πει, με έκανες περήφανο". Αυτά θα έλεγε.

Ηγέτης γεννιέσαι, δεν σε κάνει μια ομάδα. Το Μαρούσι μου έδωσε τον χώρο, ο κόουτς Γιαννάκης. Το είχα μέσα μου. Είναι σημαντικό να σου δίνουν χώρο για να το κάνεις. Στον Παναθηναϊκό έκανα ένα βήμα παραπάνω, πήρα τους πρώτους τίτλους και στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου, το δεύτερο σπίτι μου. Την ένιωσα την ομάδα στο πετσί μου, ήταν μια σχέση καρμική, σαν μια ανθρώπινη σχέση στην οποία όταν κάτι συγκρούεται, μετά δύσκολα σπάει.

Το ΝΒΑ με ωρίμασε πολύ. Δεν έχω απωθημένα. Αν ήταν απωθημένο θα πήγαινα ξανά ή θα έβρισκα έναν τρόπο για να προσπαθήσω να πετύχω εκεί. Το ΝΒΑ μου έδωσε τη δυνατότητα να δω και να απομυθοποιήσω πράγματα, να δουλέψω αμέτρητες ώρες στο γήπεδο. Γι' αυτό ήρθα διαφορετικός από εκεί.

Υπάρχει κόσμος που παλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, που είναι άρρωστος, αυτά είναι τα πραγματικά βάρη. Τα δικά μας δεν είναι βάρη, είναι παιχνιδάκι".

Kill Bill Out - Ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε τα παρκέ

Το SPORT24 αποχαιρέτησε τον Βασίλη Σπανούλη με μια ζωντανή, τιμητική εκπομπή από το ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα studio με τον Παντελή Βλαχόπουλο που συντόνιζε τους δημοσιογράφους σε ΣΕΦ και Λάρισα. Σε ζωντανή σύνδεση με το ΣΕΦ, οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Βασίλης Σκουντής μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν στον αποχαιρετισμό του Ολυμπιακού στον αρχηγό του.

Ο απεσταλμένος του SPORT24 στη Λάρισα, Αλέξανδρος Ξενικάκης, βρέθηκε στην πατρίδα του Βασίλη Σπανούλη με καλεσμένους που μίλησαν για τον Βασίλη Σπανούλη.

Μη χάσετε το σπουδαίο αφιέρωμα στην καριέρα του σπουδαίου μπασκετμπολίστα. "Οι 7 ζωές του Βασίλη Σπανούλη" σε ένα μοναδικό longread για τα σημεία - σταθμούς στην καριέρα του Kill Bill.

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ