NBA

Σοκ στους Νετς και στο NBA, ο Κέβιν Ντουράντ ζήτησε ανταλλαγή και ξέρει που θέλει να πάει

Ο Κέβιν Ντουράντ
Ο Κέβιν Ντουράντ © 2022 JOHN MINCHILLO/AP IMAGES

Κεραυνός εν αιθρία στους Μπρούκλιν Νετς, καθώς ο Κέβιν Ντουράντ ζήτησε να παραχωρηθεί άμεσα μέσω ανταλλαγής.

Λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη της Free Agency 2022, η βόμβα μεγατόνων έσκασε στο NBA! Ο Κέβιν Ντουράντ ζήτησε από τους Νετς να τους ανταλλάξουν το συντομότερο δυνατό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του Μπρούκλιν να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναβρασμό αν και οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετές ημέρες και σίγουρα θα έχει ήδη γίνει κάποια προεργασία.

Ο Ντουράντ μετακόμισε από τους Γουόριορς στους Νετς το καλοκαίρι του 2019, έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 και ετήσιες αποδοχές από 43 έως 53.3 εκατομμύρια δολάρια σε ένα συνολικό deal αξίας 194.219.320 δολαρίων για τέσσερα χρόνια. Το μόνο σίγουρο, πλέον, είναι πως κάθε παίκτης των Νετς είναι διαθέσιμος, καθώς η ομάδα δείχνει ότι θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Ο KD έπαιξε από το 2007 έως το 2016 στους Σιάτλ Σούπερσόνικς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, από το 2016 έως το 2019 στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και πλέον μένει να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, αν και ήδη έχουν κυκλοφορήσει φήμες περί ενδιαφέροντος των Φοίνιξ Σανς να τον εντάξουν στο δυναμικό τους για να τον βάλουν δίπλα στους Κρις Πολ - Ντέβιν Μπούκερ και να δημιουργήσουν μία πολύ ελκυστική τριάδα στην περιφέρεια.

Στη 13η σεζόν της καριέρας του στο NBA (δεν έπαιξε την περίοδο 2019/20 εξαιτίας τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα) ο Κέβιν Ντουράντ μέτρησε 29.9 πόντους από 57% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο και 91% στις βολές, 7.4 ριμπάουντ, 6.4 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά 37.2 λεπτά συμμετοχής σε 55 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Κατά τα άλλα, οι Νετς προχώρησαν ήδη σε μία κίνηση, καθώς απέκτησαν τον φόργουορντ Ρόις Ο' Νιλ από τους Γιούτα Τζαζ, δίνοντας ένα draft pick πρώτου γύρου για το 2023.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ