NBA

Σμους Πάρκερ: "Εγώ ο ταπεινός ήμουν ο μοναδικός Λέικερ με διψήφιο αριθμό πόντων όταν ο Κόμπι σκόραρε 81"

Ο Κόμπι Μπράιαντ με τον Σμους Πάρκερ
Ο Κόμπι Μπράιαντ με τον Σμους Πάρκερ Ⓒ 2006 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Σμους Πάρκερ θυμήθηκε ότι την βραδιά που ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε 81 πόντους ο ίδιος είχε σημειώσει 13 πόντους βοηθώντας να σημειωθεί μία τρομερή επίδοση σε σύνολο πόντων από δύο παίκτες, λέγοντας ότι δεν ενοχλείται που ο κόσμος τον κοροϊδεύει.

Ηταν 22 Ιανουαρίου 2006 όταν ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε 81 πόντους, στην 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ, σε μία βραδιά που ο Σμους Πάρκερ συνέβαλλε με τον τρόπο του στο να γραφτεί ιστορία.

Σε ένα παιχνίδι που δικαίως όλοι θυμούνται λόγω της μυθικής εμφάνισης του Κόμπι, ο Πάρκερ είχε σημειώσει 13 πόντους, βοηθώντας στο να σημειώσουν οι τότε συμπαίκτες ένα από τα καλύτερα αθροίσματα πόντων από ντουέτο παικτών σε έναν αγώνα. Οι 94 πόντοι που σημείωσαν τότε οι δυο τους είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών - η καλύτερη παραμένει οι 117 πόντοι που σημείωσαν μαζί οι Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (100 πόντοι) και Αλ Ατλς (17 πόντοι) ως παίκτες των Σίξερς κόντρα στους Νικς το 1962 - με τον Πάρκερ να θυμάται αυτή την βραδιά και να "ανεβάζει" ένα post στο Facebook μιλώντας για αυτό το ρεκόρ, κάνοντας πάντως το λάθος να το αναφέρει ως την καλύτερη επίδοση στην ιστορία.

Ο άλλοτε παίκτης του Άρη και του Ηρακλή για την ακρίβεια είχε ένα μικρό ξέσπασμα, λέγοντας ότι ξέρει πως αρκετά συχνά ο κόσμος τον κοροϊδεύει επειδή σημείωσε "μόλις" 13 πόντους και συμπεριλαμβάνεται σε ένα ρεκόρ λόγω του μεγαλείου του Κόμπι, λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει αυτό, αφού ξέρει ότι γράφηκε ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο Πάρκερ έγραψε:

"Πριν από 15 χρόνια, ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε 81 πόντους σε ένα παιχνίδι. Ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα. Στο ίδιο παιχνίδι σκόραρα 13 πόντους, με αποτέλεσμα να γίνουμε το δίδυμο σκόρερ με τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα.

Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος με κοροϊδεύει όταν συμπεριλαμβάνομαι σε αυτό το ρεκόρ επειδή σημείωσα "ΜΟΝΟ" 13 πόντους. Το οποίο είναι εντάξει, μπορώ να αντέξω το μίσος! Θα ήθελα όμως να πω κάτι (το οποίο ο κόσμος ξεχνάει να αναφέρει) ότι ο εγώ, ο Σμους Πάρκερ, ήμουν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ άλλος παίκτης των Λέικερς που είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε εκείνο το παιχνίδι. Εγώ, ο ταπεινός εγώ. Δεν θα έπρεπε αυτός να είναι ο Λαμάρ Όντομ; ο Λιουκ Γουόλτον; Ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς; Ο Κουάμε Μπράουν; Δεν θα έπρεπε να είναι κάποιος από αυτούς; Δεν ήταν, ήμουν εγώ"

Δείτε το post:

On this day 15 years ago, Kobe Bryant scores 81 points. A phenomenal accomplishment. In this same game I scored 13...

Δημοσιεύτηκε από Smush Parker στις  Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Photo Credits: ⓒ 2006 Mark J. Terrill/ Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ