ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σλούκας: "Μου λείπει και θέλω πολύ μία διάκριση με την Εθνική Ανδρών"

Ο Κώστας Σλούκας σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών
Ο Κώστας Σλούκας σε προπόνηση της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε ότι αποτελεί πρόκληση για αυτόν να πετύχει μία διάκριση με την Εθνική Ανδρών και ελπίζει να τα καταφέρει φέτος, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ρικ Πιτίνο

Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά (29/6-4/7), με τον Κώστα Σλούκα να δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει αυτό που του λείπει: Μία επιτυχία σε επίπεδο ανδρών με την Εθνική ομάδα.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ για την προετοιμασία της Εθνικής, τον λίγο χρόνο που υπάρχει για να βρεθεί χημεία, την πρόκληση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ρικ Πιτίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο του Προολυμπιακού του Καναδά, μαζί με τους διοργανωτές και την Κίνα, ενώ στον 2ο Όμιλο βρίσκονται η Τουρκία, η Ουρουγουάη και η Τσεχία.

Αναλυτικά ο Κώστας Σλούκας δήλωσε:

Για την Εθνική Ανδρών: «Κάθε καλοκαίρι είναι μια νέα εμπειρία. Είναι τιμή να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα και μια πρόκληση να παλεύω με τους συμπαίκτες μου για τη χώρα μου. Ελπίζω να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό φέτος».

Για το αν έχει έξτρα κίνητρο επειδή αν έρθει η πρόκριση θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για μένα είναι μεγάλος στόχος της καριέρας μου να κάνω μια διάκριση με την Εθνική ομάδα. Είναι κάτι που μου λείπει και το θέλω πάρα πολύ. Ελπίζω να τα καταφέρω το φετινό καλοκαίρι».

Για τον μικρό χρόνο προετοιμασίας της ομάδας: «Είναι πρόβλημα οι λίγες μέρες προπονήσεων για μας, αλλά το ίδιο έχουν να αντιμετωπίσουν και οι άλλες ομάδες. Όλοι έχουμε το ίδιο μειονέκτημα, αλλά ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να φανούμε αντάξιοι κυρίως των προσδοκιών που υπάρχουν».

Για τον Ρικ Πιτίνο: «Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα στο παγκόσμιο μπάσκετ. Προσπαθεί να βάλει τις δικές του πινελιές, κυρίως από την εμπειρία που έχει με τα κολέγια και θέλει να παίξουμε ένα διαφορετικού τύπου μπάσκετ. Αυτό είναι το βασικότερο στοιχείο που θέλει να βάλει».

Για τους αντιπάλους της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Δεν μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση ακόμη. Θέλω να πιστεύω πως θα προκριθούμε εμείς από τον όμιλο και θα παίξουμε τα χιαστί παιχνίδια υγιείς και με καλές πιθανότητες να περάσουμε στον τελικό».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ