BASKETBALL ANALYSIS

Σεθ Κάρι όπως Στεφ Κάρι: Η ανάλυση της τρομερής βραδιάς του κόντρα στους Θάντερ

Ο Σεθ Κάρι με την φανέλα των Σίξερς
Ο Σεθ Κάρι με την φανέλα των Σίξερς Ⓒ 2021 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Σεθ Κάρι των Σίξερς επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ στο ΝΒΑ έχοντας ένα τρομερό 12λεπτο κόντρα στους Θάντερ, όπου σημείωσε 23 από τους 28 πόντους του, θυμίζοντας... Στεφ Κάρι. Το SPORT24 αναλύει την εμφάνισή του με την βοήθεια του InStat Scout.

Ο Σεθ Κάρι το έχει ακούσει πολλές φορές, έχει βαρεθεί να το ακούει και ξέρει ότι θα... συνεχίσει να το ακούει, αφού απλώς δεν έχει επιλογή: Κάθε καλή του εμφάνιση θα τον βάζει στην ίδια πρόταση με τον αδελφό του, Στεφ Κάρι. Όπως και να έχει όμως, αυτός εξακολουθεί να χαράζει τον δικό του δρόμο.

Στον αγώνα των Σίξερς με τους Θάντερ (νίκη με 115-103 για τους πρώτους) ο γκαρντ της Φιλαντέλφεια είχε μία από τις βραδιές που έχει συνηθίσει τον κόσμο ο... αδελφός του: 28 πόντοι με 2/5 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0 λάθη σε 34 λεπτά έγραψε το... κοντέρ. Είναι όμως όσα έκανε στην πρώτη περίοδο που δημιούργησαν θόρυβο.

Ένα σχεδόν αψεγάδιαστο 12λεπτο

Ο Κάρι ξεκίνησε τον αγώνα με τους Θάντερ... καυτός. Το τέλος της πρώτης περιόδου τον βρήκε να έχει 23 πόντους με 2/3 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 12 λεπτά συμμετοχής και το σκορ στο 36-26 για την ομάδα του. Κοινώς, σημείωσε μόλις 3 λιγότερους πόντους από ότι όλοι οι Θάντερ στην πρώτη περίοδο. Το δε Shot Chart του ήταν σκέτη απόλαυση:

Το Shot Chart του Σεθ Κάρι στην πρώτη περίοδο του αγώνα των Σίξερς με τους Θάντερ
Το Shot Chart του Σεθ Κάρι στην πρώτη περίοδο του αγώνα των Σίξερς με τους Θάντερ INSTAT SCOUT


Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Κάρι σκόραρε απλώς... όπως ήθελε στην πρώτη περίοδο. Συγκεκριμένα, στα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα ο Κάρι σκόραρε ως εξής:

Catch and Shoot (σουτ από στάση) – 9 πόντοι (3/3 τρίποντα)

Πικ εν Ρολ (σουτ έπειτα από σκριν που πήρε) – 7 πόντοι (2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο)

Transition (αιφνιδιασμός) – 6 πόντοι (2/2 τρίποντα)

Ελεύθερες βολές – 1 πόντος

Ο Κάρι πρακτικά έκανε... αυτό που ξέρει καλά: Κινήθηκε εξαιρετικά μακριά από την μπάλα και πήρε τα σουτ που του αναλογούν (ακόμα και τα δύο τρίποντα στον αιφνιδιασμό είναι σε κατάσταση Catch and Shoot), ενώ όταν είδε την άμυνα να προσαρμόζεται πάνω του έβαλε την μπάλα στο παρκέ, σημειώνοντας άλλους 7 πόντους.

Οι Θάντερ θέλησαν να εστιάσουν την προσοχή τους στον Εμπίντ, έκαναν συχνά double-team στον All Star σέντερ και το πλήρωσαν, αφού άφησαν ελεύθερο έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ του ΝΒΑ. Τόσο απλά.

Έχει βρει την ομάδα που του ταιριάζει

Ο Στεφ Κάρι επιλέχθηκε στο Νο7 του ΝΒΑ Draft 2009, χρίστηκε βασικός στην ρούκι χρονιά του και ήταν ήδη σταρ στην 4η σεζόν του στο ΝΒΑ. Ο Σεθ Κάρι δεν επιλέχθηκε από κάποια ομάδα στο ΝΒΑ Draft 2013 και πέρασε τρία σεζόν σχεδόν στην... ανυποληψία σε Γκρίζλις, Καβαλίερς, Σανς και Κινγκς (2 αγώνες την σεζόν 2013/14, 2 αγώνες την σεζόν 2014/15 και 44 αγώνες την σεζόν 2015/16) μέχρι να αποκτήσει ρόλο την 4η σεζόν του στους Μάβερικς (12.8 πόντοι με 42.5% στα τρίποντα). Στην 7η σεζόν του στο ΝΒΑ όμως δείχνει ξεκάθαρα ότι βρίσκεται εκεί που ανήκει.

Μέσα στο... χάος που επικρατεί στους Σίξερς λόγω του σίριαλ με τον Μπεν Σίμονς, ο Κάρι αριθμεί μέχρι στιγμής 20.3 πόντους με 76.5% στα τρίποντα (4.4/5.7 τρίποντα ανά αγώνα), 3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο ορο σε 33 λεπτά συμμετοχής. Τα νούμερα σαφώς και δεν θα μείνουν τόσο ψηλά, ωστόσο δείχνουν κάτι που είχε φανεί από πέρυσι: Σε αυτή την Φιλαντέλφεια, που “διψάει” για σουτέρ και έχει αρκετό μέγεθος για να καλύψει τις αμυντικές αδυναμίες του (που δεν είναι τόσο μεγάλες) ο Κάρι μοιάζει να “κουμπώνει” ιδανικά.

Ο Σεθ Κάρι δεν είναι ο Στεφ Κάρι, αλλά... κανείς δεν είναι ο Στεφ Κάρι. Είναι όμως ένας από τους καλύτερους σουτέρ του NBA. Ένας τύπος που χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά και να ξεπεράσει την σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του, αλλά και τα στερεότυπα που ακολουθούν όλους τους σουτέρ που μπαίνουν στο NBA. Στους Σίξερς έχει βρει την ομάδα που του ταιριάζει. Και τα αποτελέσματα πλέον είναι εμφανή.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS NBA ΗΠΑ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ