ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σερέλης: "Να αντιληφθούμε ότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει"

Σερέλης: "Να αντιληφθούμε ότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Σερέλης δήλωσε ενόψει του αυριανού (28/3) αγώνα με την Μπάγερν (20:30, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα επαγγελματισμού, αλλά θέμα κινήτρου, τονίζοντας ότι αισθάνεται ότι οι "πράσινοι" κάνουν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε ξανά με σκληρή γλώσσα για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην ήττα από την ΑΕΚ. Αυτή τη φορά δεν ξέσπασε όπως μετά το παιχνίδι με την "Ένωση", ωστόσο είπε ξανά τα πράγματα όπως τα έχει στο μυαλό ενόψει του αγώνα με την Μπάγερν (20:30, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24), αναφέροντας ότι οι "πράσινοι" κάνουν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, καθώς και ότι δεν τίθεται θέμα επαγγελματισμού, αλλά κινήτρου.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: "Προφανώς, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι καθώς κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Κάθε φορά πρέπει να μαζεύουμε τα κομμάτια μας και τις δυσκολίες μας γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα.

Θέλουμε να έχουμε μια συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, κάτι που δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Μπάγερν. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα, από εκεί πρέπει να ξεκινάμε, το λέω συνέχεια.

Δυστυχώς, δεν είμαστε συμπαγείς σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια, να βάλουμε τον κόσμο στο παιχνίδι καθώς παίζουμε στην έδρα μας και να μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς".

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Παναθηναϊκού: "Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Προφανώς κάποιοι αυτοματισμοί λείπουν από την ομάδα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η ψυχολογία όταν ήρθα και εγώ ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι αυτό που λέω συνέχεια πως ακόμη κι αν κάνουμε μία-δυο νίκες δεν έχουμε καταφέρει τίποτα απολύτως. Παραμένει να είναι μια κακή χρονιά για την ομάδα ό,τι κι αν κάνουμε. Υπάρχει ενδεχομένως μια χαλάρωση αδικαιολόγητη μετά από καλές εμφανίσεις.

Επίσης, ακόμη κι όταν υπάρχουν καλές εμφανίσεις, από τη στιγμή που δεν έρχεται η νίκη δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει, η χρονιά τελειώνει τέλος Μάϊου. Είναι κάτι που έχουμε συζητήσει πολύ στην ομάδα. Θέλουμε και να κερδίζουμε παιχνίδια γιατί είμαστε Παναθηναϊκός αλλά συγχρόνως να φτιάξουμε και μια ομάδα που θα τελειώσει το πρωτάθλημα όπως πρέπει και είναι ο μοναδικός στόχος που ακόμη παίζεται.

Το θέμα δεν είναι πόσες πιθανότητες έχει για να το καταφέρει. Το θέμα είναι ότι πρέπει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν και να κάνει το οποιοδήποτε παραπάνω βήμα που μπορεί αυτή τη χρονιά. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση κάποιος από εμάς στο σταφ ή οι παίκτες να πιστέψουμε πως έχει τελειώσει η χρονιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας".

Για το αν πιστεύει ότι τίθεται θέμα έλλειψης επαγγελματισμού τόνισε: "Η γνώμη μου είναι πως δεν προκειται για θέμα επαγγελματισμού γιατί μπορείς να είσαι επαγγελματίας αλλά να μην έχεις κίνητρο. Αν είχαμε θέμα επαγγελματισμού δεν θα έπρεπε να φύγουν ένας-δύο αλλά πέντε.

Δεν είναι θέμα επαγγελματισμού, νομίζω πως αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως ανεξαρτήτου πορείας της ομάδας στη χρονιά και της κατάστασης, δεν νοείται να μην εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες να τελειώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι θέμα επαγγελματισμού είναι ξεκάθαρα θέμα κινήτρου και να αντιληφθούμε πως η σεζόν δεν έχει τελειώσει.

Το λέω συνεχώς στα παιδιά. Ακόμη και όταν έχουμε παίξει καλά, αλλά χάνουμε μπορεί να δεχόμαστε το χειροκρότημα του κόσμου όμως αυτό γίνεται γιατί αναγνωρίζει την προσπάθεια. Αλλά δεν είναι χαρούμενος ο κόσμος. Δεν μπορούμε ούτε εμείς να είμαστε χαρούμενοι με το χειροκρότημα του κόσμου μετά από μια εμφάνιση που δεν έχουμε παραδώσει τα όπλα.

Ένα παράδειγμα είναι ο αγώνας με τη Μπαρτσελόνα. Ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια, αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι αρκετό για κανέναν στην ομάδα".

Πάρις Λι: "Δεν είναι 'ΟΚ' να χάνουμε, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά"

Ο Πάρις Λι από την πλευρά του δήλωσε:

Για τις μαζεμένες ήττες του Παναθηναϊκού: "Φυσικά, δεν θέλουμε να χάνουμε αγώνες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα. Σαφώς, δεν έπρεπε να χάσουμε από την ΑΕΚ, δεν έπρεπε να χάσουμε και σε άλλα παιχνίδια, αλλά συνέβη. Δεν λέω ότι είναι «οκ», δεν είναι «οκ», αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει μόνο να κοιτάμε μπροστά".

Για το αν αισθάνεται κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια: "Όχι! Θέλω να παίζω. Λατρεύω να αγωνίζομαι, δεν είμαι κουρασμένος. Όταν αγωνίζομαι «χάνομαι» μέσα στο παιχνίδι μου. Λατρεύω να αγωνίζομαι, δεν είμαι κουρασμένος!»

Για τον αγώνα με την Μπάγερν: "Έχουν καλούς παίκτες και εξαιρετικό προπονητή. Σαν κι εμάς δεν κάνουν καλή χρονιά, αλλά είναι καλή ομάδα και πρέπει να τους σεβόμαστε. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε αύριο οπωσδήποτε"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ