ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σαλούστρος: "Η Ελλάδα είναι πάντα ανταγωνιστική και παρούσα στα μεγάλα ραντεβού"

Ο Χρήστος Σαλούστρος με την φανέλα της Εθνικής
Ο Χρήστος Σαλούστρος με την φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI

Για την προετοιμασία της Εθνικής ανδρών, τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες των παραθύρων και τους νέους παίκτες αλλά και την παρουσία της Ελλάδας στα μεγάλα ραντεβού, μίλησε ο Χρήστος Σαλούστρος.

Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι ένας από τους παίκτες που βοήθησαν την Εθνική ομάδα και στα παράθυρα, ενώ κλήθηκε και στην προετοιμασία εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά και του τουρνουά "Ακρόπολις Eurobank".

Ο διεθνής παίκτης μίλησε στη σελίδα της ΕΟΚ για την προετοιμασία της Εθνικής υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο, τον πιθανό ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών των παραθύρων και των νέων παικτών αλλά και την ανάγκη της Εθνικής να βρίσκεται στα "μεγάλα ραντεβού".

Εκπροσωπείς το γκρουπ παικτών που πρωταγωνίστησε στις δύο σημαντικές προκρίσεις μέσω των παραθύρων , εδώ νιώθεις ένα διαφορετικό βάρος ή δεν έχει σημασία ο στόχος όταν είσαι με την Εθνική;

"Για να είμαι ειλικρινής, αν μου έκανες την ίδια ερώτηση πριν από τέσσερα χρόνια θα σου απαντούσα σίγουρα ότι υπάρχει βάρος, προσωπικά τώρα δεν έχω κανέναν βάρος, αισθάνομαι μόνο υπερηφάνεια και τιμή. Σίγουρα και ευθύνη από την ώρα που φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο. Είμαστε πολλά από τα παιδιά που συμμετείχαμε στα παράθυρα εδώ, όλοι μας έχουμε κίνητρο και σίγουρα όταν είσαι με την Εθνική απλά θέλεις να πετύχεις και τίποτα άλλο".

Οι ιδιαιτερότητες προετοιμασίας εν μέσω αγώνων φέρνουν μεγάλο πλήθος παικτών να έχουν την ευκαιρία, διακρίνεις έντονο ανταγωνισμό για τον τελικό στόχο;

"Ανταγωνισμό δεν θα τον έλεγα, θα το πω ότι σίγουρα υπάρχει ένα κλίμα ότι όλοι μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση, υπάρχει αγωνία και α αισιοδοξία από τον καθένα ότι μπορεί να είναι στην ομάδα. Από ‘κει και πέρα, εδώ είναι για να υπάρχουν οι εκάστοτε 12 καλύτεροι, και αυτό θα πρέπει να είναι κάθε φορά που θα εκπροσωπείται η Ελλάδα. Από ‘και και πέρα προετοιμαζόμαστε, σίγουρα υπάρχουν απουσίες, αλλά πιστεύω ότι ομάδα θα φτάσει να είναι πλήρης και με το καλύτερο δυνατό ρόστερ στον Καναδά".

Η φιλοσοφία του κόουτς Πιτίνο πώς μπορεί να περιγραφεί σε γενικές γραμμές; Και η συνεργασία μαζί του από τις λίγες πρώτες μέρες;

"Δύο πράγματα είναι τα πολύ βασικά. Η ελευθερία στο παιχνίδι και δεν εννοώ ελευθερία από την άποψη να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά από την άποψη ότι όταν είσαι ελεύθερος να παίρνεις το ελεύθερο σουτ, το έχει δείξει ότι το πιστεύει αυτό σε όποιον και να είναι εδώ ότι τον θέλει να σουτάρει, Δεύτερον η σκληρή άμυνα, ωα μπορέσουμε μέσα από αυτή να κερδίσουμε πόντους , να την επαληθεύσουμε μπροστά βγάζοντας έναν αιφνιδιασμό, κλέβοντας μια μπάλα, που είναι πολύ σημαντικό καθώς και τα deflections που λέει και ο ίδιος, που είναι πολύ σημαντικά στο σύγχρονο μπάσκετ".

Το τουρνουά "Ακρόπολις Eurobank" φέτος με Μεξικό και Πουέρτο, πλην της παραδοσιακής Σερβίας κρίνεις ότι είναι προσαρμοσμένο στο στιλ αντιπάλων και κατ’ επέκταση αυτό που θέλει να παίξει ο κόουτς;

"Σίγουρα ισχύει εν μέρει αυτό αλλά θεωρώ ότι σε ένα τουρνουά μπορεί να δεις κάποια πράγματα και να μοντάρεις, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι στον Καναδά να έχει βρεις φόρμα για λίγους αγώνες και εκεί να κάνεις το καλύτερο δυνατόν. Ο,τι συμπέρασμα και να βγει σε ένα τουρνουά προετοιμασίας μπορεί να μη σου βγει στη διοργάνωση και αυτό είναι που ζητάει η ομάδα, εκεί να είναι όπως πρέπει".

Πώς κρίνεις τη σύνθεση του ομίλου, με δεδομένο μάλιστα και ότι υπάρχει μόνο μία θέση πρόκρισης;

"Ο Καναδάς σίγουρα είναι πολύ ισχυρός, με πολλούς παίκτες από το ΝΒΑ και ενδεικτικό ότι είναι εκτός ρόστερ ο Πάνγκος, ένας από τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά στην Ευρωλίγκα. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στιλ, τις δικές της αγωνιστικές πεποιθήσεις. Η Ελλάδα σαν Ελλάδα είναι πάντα ανταγωνιστική και παρούσα στα μεγάλα ραντεβού και θεωρώ ότι θέλουμε να το επιβεβαιώσουμε για άλλη μία φορά, ξεκινώντας από το Προολυμπιακό τουρνουά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ