ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σάλκε: Οπαδοί επιτέθηκαν με αυγά και ύβρεις στους παίκτες μετά τον υποβιβασμό

Γκράφιτι της Σάλκε στη Γερμανία
Γκράφιτι της Σάλκε στη Γερμανία Ⓒ 2021 MARTIN MEISSNER / ASSOCIATED PRESS

Ο υποβιβασμός της Σάλκε στη δεύτερη κατηγορία έφερε το ξέσπασμα των οπαδών, οι οποίοι υποδέχθηκαν την αποστολή με ύβρεις και αυγά.

Η εκτός έδρας ήττα από την Αρμίνια Μπίλεφελντ το βράδυ της Τρίτης 20 Απριλίου οριστικοποίησε τον υποβιβασμό της Σάλκε στη δεύτερη κατηγορία. Οι "βασιλικοί μπλε" ήταν εδώ και αρκετές εβδομάδες κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, πλέον όμως έχασαν κάθε μαθηματική ελπίδα για να σώσουν την κατηγορία, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό μετά από 31 χρόνια.

Την ώρα που στην πλευρά των οπαδών της Ντόρτμουντ υπήρχαν πανηγυρισμοί με πυροτεχνήματα για τον υποβιβασμό του αιώνιου αντιπάλου, η Σάλκε ήταν ένα καζάνι που βράζει.

Κάτι που αποτυπώθηκε στο "καλωσόρισμα" της αποστολής από τους οπαδούς, οι οποίοι επιτέθηκαν με ύβρεις και αυγά στους παίκτες του Δημήτρη Γραμμόζη. Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση της αστυνομίας για να "σπάσει" το πλήθος και να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Το πρωί της Τετάρτης 21ης Απριλίου η Σάλκε τοποθετήθηκε μάλιστα για όσα έγιναν μέσω ανακοίνωσης, στην οποία επισημαίνει -μεταξύ άλλων- πως "κατανοούμε τον εκνευρισμό και τον θυμό για τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, ο σύλλογος όμως δεν θα τα δεχθεί ποτέ όμως, αν συνοδεύονται αν τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ασφάλεια των παικτών και των εργαζομένων της. Αυτό συνέβη χθες το βράδυ, από τις πράξεις κάποιων ατόμων".

ⓒ 2021 Martin Meissner / Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ