ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Το μεγάλο εμπόδιο για την απόκτηση του Νίκολα Κάλινιτς

Ο Κάλινιτς σε στιγμιότυπο από αγώνα της Βαλένθια με τον Παναθηναϊκό
Ο Κάλινιτς σε στιγμιότυπο από αγώνα της Βαλένθια με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Νίκολα Κάλινιτς έχει καταγραφεί ως βασικός μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για το προσεχές καλοκαίρι, πλην όμως η Βαλένθια είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο.

Η απουσία της Βαλένθια από την EuroLeague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα φέρει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, δεδομένου ότι πολλά συμβόλαια που υπογράφηκαν πέρσι ήταν μονοετή με δυνατότητα επέκτασης μεν, πλην όμως άπαντες είχαν στο μυαλό τους τη συμμετοχή στην EuroLeague για το 2021/22.

Παίκτες όπως ο Νίκολα Κάλινιτς και ο Ντέρικ Γουίλιαμς είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν τις υπόλοιπες ομάδες της EuroLeague, με τον πρώτο να έχει ήδη καταγραφεί πριν από μερικές ημέρες ως ευσεβής πόθος του Πάμπλο Λάσο για την αντικατάσταση του Γκάμπριελ Ντεκ. Στα "συν" για τη Ρεάλ Μαδρίτης το γεγονός πως ο 29χρονος φόργουορντ έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την παρουσία στην EuroLeague, στα "πλην" ο όρος που επιτρέπει στη Βαλένθια να έχει τον τελευταίο λόγο και να ματσάρει οποιαδήποτε πρόταση τού κατατεθεί στην Ισπανία από άλλη ομάδα.

Το "tanteo" δηλαδή. Ο περίφημος όρος που ισχύει μόνο στη Liga Endesa και επιτρέπει στις ομάδες που τον χρησιμοποιούν στα συμβόλαια που υπογράφονται, να διατηρούν τα δικαιώματα του εκάστοτε παίκτη για την Ισπανία. Όπερ και σημαίνει πως εφόσον η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση και διαπραγμάτευση με τον παίκτη, θα πρέπει ταυτόχρονα να βρει μια συμβιβαστική λύση με τη Βαλένθια.

Είτε μιλάμε για buy out, προκειμένου οι πορτοκαλί να παραιτηθούν του δικαιώματος που έχουν είτε καταθέτοντας μια πρόταση που δεν θα μπορέσει (οικονομικά) να ματσάρει η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου.

"Με τους παίκτες που μπορεί να έχουν μία οψιόν αποχώρησης, έχουμε τον έλεγχο, γιατί μπορούμε να διατηρήσουμε τα δικαιώματά τους στην Ισπανία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χοσέ Πουέντες, General Manager και CEO της Βαλένθια.

Θυμίζουμε πως το περσινό καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης τίναξε την μπάνκα στον αέρα, δίνοντας το ποσό του 1.5 εκατομμυρίων ευρώ στη Βαλένθια προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα του Αλμπέρτο Αμπάντε, μετατρέποντας τον διεθνή γκαρντ/φόργουορντ την ακριβότερη αγορά της "Βασίλισσας" επί των ημερών του Πάμπλο Λάσο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ