ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πυροδοτεί βόμβα με Μαρκ Γκασόλ η Μπαρτσελόνα

Toronto Raptors' Marc Gasol plays during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Sunday, Dec. 8, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Toronto Raptors' Marc Gasol plays during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Sunday, Dec. 8, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Βουίζει η Ισπανία για επερχόμενο deal μεγατόνων ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τον Μαρκ Γκασόλ, που κλείνει οριστικά την πόρτα στο ΝΒΑ και είναι έτοιμος να γυρίσει στην Ευρώπη.

Μετά από 12 σεζόν στο ΝΒΑ, ο Μαρκ Γκασόλ φαίνεται πως είναι πλέον πραγματικά έτοιμος για να γυρίσει στην Ευρώπη για χάρη της Μπαρτσελόνα.

Η φήμη που ακούστηκε πριν από δύο εβδομάδες, πως ο Ισπανός σέντερ θέλει να αποχωρήσει από την κορυφαία Λίγκα του πλανήτη λίγους μήνες πριν από τα 36α γενέθλιά του, δεν ήταν τυχαία καθώς το βράδυ της Τετάρτης (30/9) η Ισπανία βουίζει για σχεδόν τελειωμένο deal ανάμεσα σε εκείνον και τη Μπαρτσελόνα, στην οποία έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα από το 2003 έως το 2006 όταν και μετακόμισε στη Ζιρόνα.

Γνωρίζοντας ότι η σεζόν 2020/21 θα αργήσει να ξεκινήσει και με δεδομένο ότι είναι unrestricted free agent, ο Γκασόλ φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται να περιμένει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΝΒΑ. Η Μπαρτσελόνα άλλωστε κράτησε μια θέση στη θέση του σέντερ ανοιχτή, δεν αντικατέστησε τον Άντε Τόμιτς και πορεύεται προς το παρόν με τους Ντέιβις - Πούστοβι ώστε να βρει τον εκλεκτό που θα συμπληρώσει το ρόστερ της.

Η φημολογία των τελευταίων ωρών αναφέρει πως οι δύο πλευρές δεν έχουν απλά "φλερτάρει", αλλά έχουν προχωρήσει σημαντικά τις συζητήσεις τους με αποτέλεσμα να θεωρείται θέμα ωρών η ανακοίνωση της συμφωνίας τους ώστε ο Μαρκ Γκασόλ να γυρίσει στην Ευρώπη για να γίνει συμπαίκτης με τους Καλάθη, Ερτέλ, Χίγκινς, Χάνγκα, Αμπρίνες, Μίροτιτς, Ντέιβις.

Σε 12 σεζόν στο ΝΒΑ ο Ισπανός είχε 14.6 πόντους από 50% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο και 78% στις βολές, μαζί με 7.6 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 1.4 μπλοκ ανά 33 λεπτά συμμετοχής σε 839 αγώνες κανονικών περιόδων. Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς ψηλούς της τελευταίας δεκαετίας.

Προς το παρόν, πάντως, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν ενθουσιάζεται και ρίχνει τους τόνους μέσω της Mundo Deportivo: "Δεν έχουμε μιλήσει, το σημαντικό είναι να μη βιαστούμε κι αν υπάρχει ευκαιρία, τότε θα προσπαθήσουμε να την αρπάξουμε". Σε ανάλογη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν στο ρεπορτάζ βρισκόταν το όνομα του Πάου Γκασόλ, οι Καταλανοί είχαν διαψεύσει σε κάθε τόνο το ενδεχόμενο συνεργασίας του μαζί του, κάτι που δεν έκαναν για τον μικρότερο αδελφό του.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ