ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ψηστήρι" σε Αμπράμοβιτς για τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ

FILE - In this file photo dated Saturday, Dec. 19, 2015, Chelsea soccer club owner Roman Abramovich sits in his box before the English Premier League soccer match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge stadium in London. (AP Photo/Matt Dunham, File)
FILE - In this file photo dated Saturday, Dec. 19, 2015, Chelsea soccer club owner Roman Abramovich sits in his box before the English Premier League soccer match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge stadium in London. (AP Photo/Matt Dunham, File) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, ο Δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Νιρ Μπαρκάτ, προσπαθεί να πείσει τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αγοράσει τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ!

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά μεγάλο για τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Όρι Άλον από τα διοικητικά του συλλόγου. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποφάσισε να πει "αντίο" στην ομάδα της πατρίδας λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεών του στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων κι η φιλοδοξία του να αγοράσει μετοχές των Boston Celtics.

Κάπως έτσι, οι "κόκκινοι" βρίσκονται στον "αέρα" αυτή την ώρα, με τον Εγιάλ Τσόμσκι να είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να ηγηθεί στη μεταβατική περίοδο. Ήδη, ο ισραηλινός σύλλογος ανακοίνωσε πως ο προϋπολογισμός της επόμενης σεζόν θα περιοριστεί στο μισό (από τα 11.000.000 στα 5.500.000 δολάρια). Κι αν έχει σημάνει συναγερμός στο Ισραήλ, υπάρχει κάποιος που έχει μεγάλα σχέδια για τη Χαπόελ Ιερουσαλήμ.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Νιρ Μπαρκάτ, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά την απόκτηση υπηκοότητας από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ , είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να πείσει τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι για το όφελος... εμπλοκής του στα διοικητικά της Χαπόελ Ιερουσαλήμ. Είτε ως νέος ιδιοκτήτης, είτε μέσω χορηγίας.

Το εγχείρημά του δεν είναι απλό βέβαια, κάτι το οποίο επισημαίνουν όλες οι πλευρές. Η πρόθεση του Νιρ Μπαρκάτ πάντως για γιγάντωση της δυναμικής των "κόκκινων" είναι ξεκάθαρη, με το ερωτηματικό να αφορά στον μεγιστάνα από τη Ρωσία, ο οποίος υποχρεώθηκε πριν από δύο μήνες να εγκαταλείψει το Λονδίνο, επειδή δεν ανανεώθηκε η βίζα του για το Νησί.

AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ