ΜΠΑΣΚΕΤ

Ψήφισμα της ολομέλειας της Ευρωβουλής εναντίον των κλειστών λιγκών

Ψήφισμα της ολομέλειας της Ευρωβουλής εναντίον των κλειστών λιγκών

Αντίθετη σε κάθε διοργάνωση που δεν συμβαδίζει με τα ιδανικά της Ε. Ε. δήλωσε η ολομέλεια της Ευρωβουλής, με την UEFA να χαιρετίζει το ψήφισμα με ανακοίνωσή της.

Την αντίθεσή της σε κάθε Λίγκα και σε κάθε διοργάνωση που δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τα ιδανικά της εξέφρασε η ολομέλεια της Ευρωβουλής την Τρίτη (23/11).

Συγκεκριμένα, με ψήφους 597 υπέρ, 36 κατά και με 55 απόντες, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσαν την επιθυμία τους ώστε η αθλητική κουλτούρα της ηπείρου να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την αλληλεγγύη, την περιεκτικότητα, την βιωσιμότητα, ώστε οι διοργανώσεις να είναι προσβάσιμες σε όλους, βάσει της αθλητικής αξίας και της δικαιοσύνης.

Όπως ενημέρωσε η Ευρωβουλή, με το ψήφισμά της αντιτίθεται με σθένος στις διοργανώσεις που έχουν αποσχιστικό χαρακτήρα και υποβαθμίζουν, βάζοντας σε κίνδυνο τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού αθλητικού οικοσυστήματος.

Εισηγητής του θέματος, ήταν ο Πολωνός Ευρωβουλευτής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τομας Φρανκόβσκι, ο οποίος, με αφορμή τη δημιουργία της European Super League και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει, έθεσε το ζήτημα προς ψήφιση στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, όπου συγκέντρωσε θετικές τις 29 από τις 31 συνολικά ψήφους. Η εισήγηση του Φρανκόβσκι, ψηφίσθηκε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η οποία πήρε σαφέστατη θέση εναντίον των κλειστών Λιγκών και των αποκλεισμών.

Το ψήφισμα χαιρέτισε η UEFA με ανακοίνωσή της, ενώ αυτό αναμένεται να αποτελέσει βάθρο λήψης αποφάσεων για την οικονομική διαμάχη της FIBA και της ULEB με την EuroLeague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ