ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προσπάθεια "επιστράτευσης" ΕΟΚ και αιωνίων για το Τουρκία - Ελλάδα

Προσπάθεια "επιστράτευσης" ΕΟΚ και αιωνίων για το Τουρκία - Ελλάδα
INTIME

Η ΕΟΚ κάνει υπερπροσπάθεια σε συνεργασία με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να παρουσιαστεί η Εθνική με δυνατό ρόστερ, έστω σε ένα από τα δύο ματς την Τουρκία. Το εντός έδρας ματς θα γίνει στην Αττική, πρόβλημα με τις αναβολές της EuroLeague.

Στις 25 και 28 Φεβρουαρίου η Εθνική αντιμετωπίζει την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η ομάδα με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Έστω και στο δεύτερο παιχνίδι, που θα γίνει στην γειτονική χώρα.

Παρότι μένει ενάμισης μήνας μέχρι τα δύο παιχνίδια, υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. Και γι' αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η Πανδημία του κορονοϊού, που προσθέτει εμπόδια στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα των συλλόγων.

Για παράδειγμα o Παναθηναϊκός παίζει για την EuroLeague στις 25/2 στο ΟΑΚΑ, την ίδια μέρα δηλαδή που αγωνίζεται εντός έδρας η Εθνική με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά δεν γίνεται να δώσει παίκτη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, εκτός αν παραχωρήσει διεθνή που θα βρίσκεται εκτός 12αδας στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του παίζει μία μέρα πριν, στις 24/2, με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, άρα δεν συμπίπτουν ακριβώς οι μέρες, αλλά δεν γίνεται να δοθούν βασικοί παίκτες για ένα ματς που θα διεξαχθεί σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών. Οπως και να έχει όμως, για να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις και κατά συνέπεια η κόπωση, συνεπώς η Εθνική θα παίξει σε γήπεδο εντός Αττικής.

Σε ό,τι αφορά στους Τούρκους, η Αναντολού Εφές παίζει 24/2 στην Πόλη με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Φενέρμπαχτσε με την Μονακό εκτός στις 25/2. Άρα μόνο της Αναντολού Εφές μπορεί να έχουν πιθανότητες συμμετοχής και της Φενέρμπαχτσε μόνο αν είναι εκτός δωδεκάδας.

Η δεύτερη αναμέτρηση με την Τουρκία γίνεται αμέσως μετά, στις 28 Φεβρουαρίου στη δική τους έδρα. Εκεί και οι δύο Εθνικές θα παραταχθούν με ακόμα πιο δυνατό έργο, αφού στην ΕΟΚ ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για να αγωνιστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι από την EuroLeague, αν βάλει σε εκείνη την ημερομηνία ματς που έχουν αναβληθεί λόγω του κορονοϊού.

Είναι δεδομένο ότι ο Μπερτομέου δεν νοιάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τις Εθνικές, συνεπώς μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα από το πουθενά.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ