ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Γουεμπανιαμά: Κλήθηκε στην Εθνική Γαλλίας για το "παράθυρο" Νοεμβρίου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Boulogne-Levallois Metropolitans 92's Victor Wembanyama plays against the NBA G League Ignite in an exhibition basketball game Tuesday, Oct. 4, 2022, in Henderson, Nev. (AP Photo/John Locher)
Boulogne-Levallois Metropolitans 92's Victor Wembanyama plays against the NBA G League Ignite in an exhibition basketball game Tuesday, Oct. 4, 2022, in Henderson, Nev. (AP Photo/John Locher) 2022 AP PHOTO/JOHN LOCHER

Η γαλλική Ομοσπονδια ανακοίνωσε την αποστολή της για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο παράθυρο του Νοεμβρίου, με το όνομα του παιδιού-θαύμα Βίκτορ Γουεμπανιαμά να ξεχωρίζει. Στην αποστολή και ο Σίλβεν Φρανσίσκο του Περιστερίου.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά είναι το παιδί για το οποίο μιλάει όλος ο μπασκετικός κόσμος. Τον προσεχή Νοέμβριο, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν στα "παράθυρα" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την φανέλα της εθνικής Γαλλίας.

Η Ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε τους 12+2 παίκτες που κλήθηκαν στην εθνική (δύο παίκτες θα έχουν βοηθητικό ρόλο στις προπονήσεις) ενόψει των αγώνων των προκριματικών, με το όνομα του φαινόμενου από την Γαλλία να ξεχωρίζει. Παράλληλα, κλήθηκαν ακόμα ο Σίλβεν Φρανσίσκο του Περιστερίου, αλλά και ο Πολ Λακόμπ της Βιλερμπάν, ο Τζον Μακουντου της Μονακό, αλλά και ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Αξέλ Τουπάν.

Αναλυτικά οι 14 παίκτες που κλήθηκαν:
Γκαρντ: Άντριου Αλμπισί, Τέρι Ταρπέι, Σίλβεν Φρανσίσκο, Πολ Λακόμπ, Μπέντζαμιν Σένε, Μάλκολμ Καζαλόν*
Φόργουορντ: Βίκτορ Γουεμπανιαμά, Ντάμιαν Ίνγκλις, Νικολά Λάνγκουουατζ, Τζον Μακουντού, Αξέλ Τουπάν
Σέντερ: Ίσμαελ Καμαγκατέ, Αλεξάντερ Τσασάνγκ, Μπόντιαν Μάσα*

*Θα έχουν βοηθητικό ρόλο στις προπονήσεις

Η Γαλλία βρίσκεται Group K. Βάσει προγράμματος θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία εκτός έδρας στις 11 Νοεμβρίου και θα υποδεχθεί την Βοσνία στις 14 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι αγώνες των παραθύρων του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στις 11 και 14 Νοεμβρίου, σε μία κίνηση καλής θέλησης της FIBA προς την EuroLeague.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ