EUROBASKET 2022

Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα για Σερβία: "Η Ομοσπονδία φταίει, όχι οι παίκτες, ζούμε στο παρελθόν"

Ο Νίκολα Γιόκιτς
Ο Νίκολα Γιόκιτς FIBA

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, έκανε ευθεία επίθεση στην Ομοσπονδία της Σερβίας για την αποτυχία στο EuroBasket 2022, αναφέροντας ότι οι Σέρβοι ακόμα θυμούνται τις μέρες δόξας που ανήκουν στο παρελθόν.

Η συζήτηση για την αποτυχία της Σερβίας στο EuroBasket 2022 συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Νεμπόισα Τσόβιτς να αναφερθεί στο θέμα, κάνοντας ευθεία επίθεση στην Ομοσπονδία της Σερβίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο - άλλοτε διεθνής γκαρντ - Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες. Αυτοί δεν πρέπει να δεχθούν κριτική. Η ευθεία είναι της ομοσπονδίας" ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ήταν καλοί παίκτες πριν από 30 χρόνια και μπράβο τους, αλλά στον αθλητισμό δεν γίνεται να ζεις στο παρελθόν. Κάθε μέρα έρχεται και μία νέα απόδειξη. Οι ιστορίες στα ΜΜΕ ότι η Σερβία είναι η χώρα του μπάσκετ είναι επιπόλαιες. Ποια χώρα του μπάσκετ; Η χώρα στην οποία μία ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα και δεν τιμωρείται για αυτό όπως η Παρτιζάν;

Τι είδους μπασκετική χώρα είμαστε; Εδώ ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Ας βγάλουμε μία στρατηγική, ένα σχέδιο. Η χώρα του μπάσκετ είναι η Ισπανία, η οποία κατέκτησε το EuroBasket. Πέρασε σε μία νέα γενιά και κατέκτησε πάλι τον τίτλο. Αυτή είναι η πιο πετυχημένη χώρα στην Ευρώπη και εμείς ακόμα ζούμε στις δόξες του παρελθόντος".

Κλείνοντας, ο Τσόβιτς αναφέρθηκε στα λάθη που γίνονται στο σερβικό μπάσκετ:

"Έγινε ο τελικός και δεν υπήρχε Σέρβος διαιτητής. Αναδείχθηκε η καλύτερη πεντάδα και δεν υπήρχε Σέρβος παίκτης. Μπήκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά όχι ο Γιόκιτς, αν και οι δύο αποκλείστηκαν νωρίς. Αυτό δείχνει πόσο αδύναμοι είμαστε. Δεν αναρωτιόμαστε γιατί, είμαστε πλέον αδιάφοροι.

Όταν βλέπω αυτούς τους ανόητους να υπερασπίζονται την αποτυχία γίνεται σαφές για εμένα γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με το άθλημα. Το 1995, το 1996 θέσαμε ένα πλάνο και μετά κυριαρχήσαμε. Μπορώ να το πω αυτό επειδή έχω αποτελέσματα για να το στηρίξω".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ