ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Πρίντεζης: "Λογικά θα είναι η τελευταία μου χρονιά, ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν θα έχω τον Σπανούλη"

Ο Γιώργος Πρίντεζης με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Γιώργος Πρίντεζης με την φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Την ώρα που προσπαθεί να μάθει τη ζωή χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, ο Γιώργος Πρίντεζης εξηγεί ότι βαδίζει και αυτός προς το φινάλε της καριέρας του.

Μια μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα logotypos.gr της Σύρου και στους δημοσιογράφους Μάκη Πρίντεζη - Θεοδόση Δαναμπάση έδωσε ο Γιώργος Πρίντεζης, που παραδέχθηκε πως η σεζόν 2021/22 ίσως είναι η τελευταία της μεγάλης, της λαμπερής καριέρας του στα παρκέ.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι δεν θα έχει στο πλευρό του τον Βασίλη Σπανούλη, μίλησε για την αγάπη του για την ομάδα που υπηρετεί εδώ και δύο δεκαετίες, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που πέτυχε όπως είπε έναν άθλο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πρίντεζης στο logotypos.gr:

"Είναι δύσκολο να εκφράσεις και να μεταφέρεις τι πραγματικά νιώθεις για μερικά πράγματα γι’ αυτό και μερικές φορές αποφεύγω να μιλάω για μερικά πράγματα που μέσα μου είναι αυτονόητα ή αγαπάω πάρα πολύ.

Ο Ολυμπιακός για μένα είναι όλη μου η ζωή, είμαι σε αυτόν από τα 15 και ακόμα κι αν δεν ήταν η ομάδα της προτίμησής μου, μετά από τόσα χρόνια καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να μην αγαπάς έναν σύλλογο και να μην έχεις δεθεί με τους φιλάθλους και τους ανθρώπου της. Αυτό όμως που σε κάνει να δένεσαι με μια ομάδα είναι οι καταστάσεις που ζεις, είτε είναι καλές είτε κακές.

Με τον Ολυμπιακό έχω πάρα πολλές αναμνήσεις όπου με έχουν σημαδέψει και που είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που τις έζησα με την ομάδα.

Οι όμορφες στιγμές ταυτίζονται με τις ομαδικές κατακτήσεις τροπαίων, είναι αυτές που πάντα σου μένουν και που κουβαλάς στο μυαλό σου. Ωστόσο, αυτές που σε δένουν περισσότερο με την ομάδα και τους συμπαίκτες σου είναι οι κακές στιγμές και η διαδικασία που χρειάζεται για να τις ξεπεράσεις. Αυτό πιστεύω γίνεται μέσα στην ομάδα, την οικογένειά σου και στο σπίτι σου. Αυτές με έχουν κάνει να αγαπήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα και να πεισμώσω για να πετύχω κάτι το καλύτερο.

Σίγουρα το έχω σκεφτεί. Κακά τα ψέματα, με τον χρόνο κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Όλοι κάποιοι στιγμή τελειώνουμε και δόξα τω Θεώ είμαι πολύ κατασταλαγμένος και συνειδητοποιημένος για το συγκεκριμένο πράγμα.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έλεγα πάντα στους προέδρους και σε κάθε προπονητή που είχα, είναι ότι αν πραγματικά με θέλουν στην ομάδα και πιστεύουν ότι πραγματικά μπορώ να βοηθήσω, θα το κάνω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό που μπορώ χωρίς να δημιουργήσω το οποιοδήποτε πρόβλημα στην ομάδα. Εντάξει, δεν θέλω να πω αν αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά ή όχι. Λογικά μπορεί να είναι και η τελευταία μου. Βλέποντας και κάνοντας.

Είναι πολύ μεγάλοι παίκτες όσοι αποχώρησαν φέτος, με ξεχωριστή καριέρα ο καθένας. Με όλους αυτούς ήμουν συμπαίκτες τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Εθνική. Είναι το τέλος της φουρνιάς των 83άρηδων-84άρηδων (εγώ είμαι του ’85 οπότε έρχεται και η δικιά μου σειρά). Δεν μπορώ να τους βάλω όλους στο ίδιο καλάθι γιατί ο καθένας έχει γράψει την δικιά του ιστορία και ο καθένας έχει δώσει το δικό του λιθαράκι στο ελληνικό μπάσκετ.

Με τον Μπίλυ, όμως, είχα και τις περισσότερες σχέσεις, με αυτόν περάσαμε πάρα πολύ όμορφες στιγμές και ωραία πράγματα, πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά και αποτυχίες, οπότε καταλαβαίνετε ότι η απόσυρσή του είναι για μένα κάτι το πολύ δύσκολο. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν θα τον έχω συμπαίκτη.

Νομίζω ότι στο προολυμπιιακό τουρνουά σταθήκαμε άτυχοι καθώς αλλιώς ήταν έτοιμη να παρουσιαστεί η ομάδα και αλλιώς τελικά ταξίδεψε. Οι τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής του Σπανούλη, του δικού μου και μερικών άλλων παιδιών, σίγουρα μας στέρησε να περάσουμε στην Ολυμπιάδα του Τόκυο, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά που έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Είμαι σίγουρος, ωστόσο, ό τι η Εθνική έχει συνέχεια σε υψηλό επίπεδο, στηριζόμενη στους Σλούκα – Καλάθη και φυσικά με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Είμαι πολύ υπερήφανος για τον Γιάννη και τα όσα κατέκτησε τη φετινή σεζόν. Ξέρω τι χαρακτήρας είναι και όλη αυτή η ταπεινότητα που βγάζει είναι από φυσικό του. Έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και αυτά που πέτυχε φέτος είναι κάτι το οποίο δεν έχω συνειδητοποιήσει καθώς το brand name του Μιλγουόκι είναι πολύ κατώτερο από άλλες ομάδες θρύλους του αθλήματος. Κατάφερε και πήρε μια ομάδα και την έκανε πρωταθλήτρια χωρίς να έχει έναν πραγματικό σούπερ σταρ δίπλα του. Τον άθλο αυτό δεν τον έχουν πετύχει πολύ μεγάλοι παίκτες του NBA, ωστόσο εκείνος το επέτυχε και θεωρώ ότι όλο το μέλλον του ανήκει".

TAGS ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ