ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρίφτης: "Τσακωνόμαστε για χρήματα κι εκτάσεις ενώ ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας"

Πρίφτης: "Τσακωνόμαστε για χρήματα κι εκτάσεις ενώ ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είχε διάθεση για πολλά λόγια μετά το τέλος του αγώνα, εστιάζοντας περισσότερο στον πόλεμο της Ουκρανίας παρά σε όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν κάκιστος, κατέγραψε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του και μοιραία ηττήθηκε από τη Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague. Η εικόνα του τριφυλλιού δεν ήταν η δέουσα στη διάρκεια του σαρανταλέπτου, κάτι που έφερε τη λογική ενόχληση του Δημήτρη Πρίφτη, όπως αυτή καταγράφηκε από τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη:

"Δυστυχώς είχαμε πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο, όλη η ζημιά έγινε εκεί. Όχι ότι στα επόμενα ήμασταν καλοί, απλά είχαμε καλύτερη ισορροπία. Χάσαμε πολύ εύκολα. Αν σε αυτά τα παιχνίδια, μπαίνεις στο παρκέ και δεν ακουμπάς τον αντίπαλο και στην επίθεση δεν πασάρεις την μπάλα, ο αντίπαλος θα έχει αυτά τα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Η Ζάλγκιρις είχε κάπου στο 75% στο δίποντο στο πρώτο μέρος. Δεν ήμασταν αρκετοί απόψε. Έχουμε δικαιολογίες, αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ και να σταθώ σε αυτές. Έτσι έχει το παιχνίδι. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια" ενώ σε ερώτηση για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, απάντησε:

"Είναι δύσκολο αυτό που συμβαίνει, για όλους μας. Μέρος του μυαλού μας είναι εκεί. Πιστεύουμε ότι είναι μακριά μας, αλλά δεν είναι. Μίλησα με τον Δημήτρη (Ιτούδη) στη Μόσχα, μιλάω με τους ανθρώπους της Ούνικς Καζάν. Είναι πολύ διφορούμενα τα πράγματα και δεν θέλω να κάνουμε πολιτική συζήτηση τώρα. Στη Ρωσία οι άνθρωποι έχουν τη δική τους προσέγγιση γι αυτό που συμβαίνει. Όπως και να έχει, όλο αυτό είναι πολύ άσχημο. Επηρεάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθεί σύντομα μια λύση. Αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα των ημερών, όλα τα άλλα είναι ο μικρόκοσμός μας. Κάτω από τον ουρανό και κάτω από τον Θεό είμαστε όλοι ίδιοι, είτε είμαστε από την Ελλάδα, είτε από την Τουρκία, είτε από τη Ρωσία, είτε από την Ουκρανία. Λυπηρό αυτό που συμβαίνει, που δεν βλέπουμε την καθημερινότητα. Δυστυχώς όμως τσακωνόμαστε για χρήματα, για εκτάσεις. Ο πλανήτης είναι αρκετός για όλους μας".

Ζντοβτς: "Λυπηρό αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία"

Από την πλευρά του, ο Γιούρι Ζντοβτς δήλωσε: "Δεν ήξερα τι να περιμένω, ένιωθα πίεση γιατί ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Αυτά που συνέβησαν με τον πόλεμο τις τελευταίες ημέρες, μας έκαναν όλους να έχουμε περισσότερο εκεί το μυαλό μας. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα όμως, οι παίκτες μου έπαιξαν συγκεντρωμένα και αποφασιστικά. Συνολικά, είχαν σπουδαία απόδοση, με μια μικρή εξαίρεηση τα τρία σερί τρίποντα του Νεμάνια Νέντοβιτς στην τρίτη περίοδο. Ελέγξαμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, κάτι που δεν είναι εύκολο στο ΟΑΚΑ. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα πλέον, γιατί τρεις παίκτες γύρισαν από τραυματισμούς. Το νιώθουμε στον ρυθμό μας. Δεν είναι ωραίο να είσαι τελευταίος στην κατάταξη, ντρέπομαι να δω την βαθμολογία (γελάει). Προσπαθούμε όμως να αποβάλλουμε την πίεση από τους παίκτες, λόγω της κατάταξης που έχουμε, για να είναι πιο χαλαροί στην επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι πως επέστρεψαν οι τραυματίες μας και είμαστε διαφορετικοί ως ομάδα".

Ενώ σε ερώτηση για την προσωρινή απουσία των τριών ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Ούνικς Καζάν) από την EuroLeague και τον πόλεμο στην Ουκρανία, απάντησε: "Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο για την απόφαση της EuroLeague. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι απαράδεκτο, είναι λυπηρό ως φαινόμενο. Είμαι χαρούμενος που σε όλα τα επίπεδα οι άνθρωποι δείχνουν σεβασμό και προσπαθούν να βοηθήσουν τον λαό της Ουκρανίας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ