ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρίφτης: "Ο Φέρελ ήρθε να μας τονώσει, όχι να μας σώσει"

Πρίφτης: "Ο Φέρελ ήρθε να μας τονώσει, όχι να μας σώσει"

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού, ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στον ορισμό της δημιουργίας που δεν συνδέεται απαραίτητα με τις ασίστ, την έλευση του Γιόγκι Φέρελ και την γενική εικόνα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ με 92-78 σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την κατάσταση της ομάδας και τις δυσκολίες, την άφιξη του Φέρελ και τον αριθμό των ξένων.

Επιπλέον σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο, ο Πρίφτης τον διέκοψε θέλοντας να εξηγήσει την σημασία της δημιουργίας και των ασίστ αναφέροντας:

"Τη δημιουργία την κρίνετε όχι μόνο από τον αριθμό των ασίστ γιατί η ασίστ γράφεται όταν μπαίνει το καλάθι. Πρέπει να βλέπετε γενικότερα αν υπάρχει ελεύθερο σουτ αν δημιουργείται κάτι και κάποιος είναι μόνος του. Μπορεί το καλάθι να μην μπαίνει αλλά δημιουργία υπάρχει. Προφανώς και η ασίστ είναι το πρώτο στάδιο για να καταλάβεις αν η ομάδα έχει δημιουργία. Ο μόνος παίκτης είναι πιο εύκολο να το βάλει. Προφανώς ψάχνουμε να βρούμε το μόνο παίκτη. Θέλω να το τονίσω γιατί το ακούω παντού. Συγγνώμη για την παρέμβαση, καθαρά μπασκετικά".

Για τον Γιόγκι Φέρελ και τον βαθμό ετοιμότητάς του ανέφερε:

"Δεν είναι έτοιμος. Θα είναι με την ομάδα στο Τελ Αβίβ. Πρέπει να δω την κατάστασή του. Χρειάζεται κάποιες μέρες στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Είναι για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Να έρθει σε μία καλή κατάσταση και να κοιμάται γιατί είναι ακόμα σε τζετ λαγκ. Θέλουμε να μας τονώσει, δεν ήρθε να μας σώσει. Η δουλειά συνεχίζεται".

Για τον αριθμό των ξένων και την επιλογή που θα πρέπει να κάνει: "Το έχω ξανακάνει αυτό και στη Ρωσία είχα 8 και 9 ξένους αλλά είχα απεριόριστες αλλαγές. Ο περιορισμός εδώ δεν βοηθάει στην συνοχή της ομάδας. Θα δούμε πως θα πάει, θα πρέπει και ο παίκτης να το διαχειριστεί κυρίως πνευματικά".

Για τον Νίκο Χουγκάζ του Ιωνικού που ανήκει στον Παναθηναϊκό: "Έκανε μαζί μας προπονήσεις στην προετοιμασία. Έχει ταλέντο και έφεση στην επίθεση. Έχει εξυπνάδα και θέλει δουλειά. Το θέμα είναι το πως θα τα διαχειριστεί".

Για το πότε ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να παρουσιάσει το πρόσωπο που θέλει σε άμυνα και επίθεση: "Υπάρχουν στιγμές που παίζουμε καλά, υπάρχουν και στιγμές που δεν το κάνουμε στη συνέπεια που πρέπει. Θέλει δουλειά και υπομονή και να πιεστούμε μεταξύ μας. Τώρα πότε θα γίνει αυτό δεν μπορώ να το πω εξαρτάται από τους παίκτες και από πολλά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ