ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Κυνηγήσαμε πρώτα το κλέψιμο και μετά το φάουλ"

Πρίφτης: "Κυνηγήσαμε πρώτα το κλέψιμο και μετά το φάουλ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης εξήγησε τους λόγους που ο Άρης καθυστέρησε στο τέλος να κάνει φάουλ, τονίζοντας η ομάδα του κυνήγησε πρώτα το κλέψιμο παίζοντας άμυνα ζώνης.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για την ήττα της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ εξήγησε τους λόγους που οι "κιτρινόμαυροι" καθυστέρησαν να κάνουν φάουλ στο τέλος, τονίζοντας πως οι παίκτες του κυνήγησαν πρώτα το κλέψιμο παίζοντας άμυνα ζώνης.

Στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του για να φτάσουν στη νίκη, κόντρα στον Ολυμπιακό, στάθηκε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, που τόνισε πως η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες: "Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, αρκετά καλό αμυντικά. Στο δεύτερο που βελτιώσαμε την κυκλοφορία της μπάλας και ήμασταν εύστοχοι στο μακρινό σουτ, πήραμε ώθηση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε φάσεις μεμονωμένες, φάσεις εμπειρίας.

Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, παίζαμε με μία ομάδα που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από εμάς σαν ρόστερ και σαν εμπειρία. Είναι καλό που μπορέσαμε να αντισταθούμε και να φανούμε ανταγωνιστικοί. Στο γήπεδο μας αυτό συμβαίνει πολύ συχνά και μπορούμε να κερδίσουμε τέτοιες ομάδες. Φτάσαμε κοντά αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε. Πρέπει τώρα να κάνουμε μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια για να εξασφαλίσουμε την 3η θέση. Από κει και πέρα, στα πλέι οφ θα δούμε με ποια ομάδα θα διασταυρωθούμε. Εύχομαι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Χάντερ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και ευχαριστώ τον κόσμο για την μεγάλη υποστήριξη και τη συνεισφορά του σε έναν ακόμα αγώνα".

Για την αδυναμία να βρει καλάθι ο Άρης στα τελευταία λεπτά: "Δεν μπορώ να εστιάσω σε μία φάση. Δεχθήκαμε κάποια καλάθια που δεν έπρεπε στον αιφνιδιασμό και κάποιες μπακ ντορ πάσες στον Παπανικολάου. Είχαμε κακή λειτουργία σε αυτό το σημείο και πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος και να το διορθώσουμε. Και στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Αλοίμονο όμως αν παίζαμε 40 λεπτά αποτελεσματικά… Απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο με τον τρόπο που αμύνεται είναι δύσκολο να είσαι αποτελεσματικός. Παίζει ρόλο και η εμπειρία, η προσωπικότητα και η κούραση.

Για τα φάουλ στο τέλος: "Δεν επιλέξαμε σε ποιον παίκτη θα κάνουμε φάουλ. Επιλέξαμε να παίξουμε ζώνη για να εμποδίσουμε την πάσα εισαγωγής και να κυνηγήσουμε το κλέψιμο. Μετά όποιος παίκτης είχε την μπάλα θα του κάναμε φάουλ".

Ουάιτ: "Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ενέργεια στο τέλος"

Ο πάουερ-φόργουορντ του Άρη, Οκάρο Ουάιτ, σχολίασε τα εξής για το παιχνίδι: " Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Και οι δύο ομάδες είχαν κάτι για το οποίο πάλευαν, έναν στόχο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο τέλος και έφτασε στη νίκη. Δεν σκόραρα στο πρώτο μέρος. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου στα αποδυτήρια μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και μου είπαν να συνεχίσω να σουτάρω, αυτό έκανα και κάποια σουτ μπήκαν. Συμφωνώ, πως ήταν σημαντικό σημείο όταν ήμασταν στο +5 και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Άλλες φορές βάζεις τα σουτ κι άλλες όχι. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ενέργεια στο τέλος και έφτασε στη νίκη".

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με το αν ο Άρης μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στα πλέιφ οφ, απάντησε: "Νομίζω πως μπορούμε. Στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό ήμασταν πολύ κοντά. Και με τον Ολυμπιακό παίξαμε καλά και ήμασταν κοντά στο σκορ σε δύο παιχνίδια. Στα πλέι οφ όλοι ανεβούν και όλα μπορούν να συμβούν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα μου".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ