ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρίφτης: "Δεν θα τα παρατήσουμε, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί"

Ο Δημήτρης Πρίφτης στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ο Δημήτρης Πρίφτης στον πάγκο του Παναθηναϊκού INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του ενόψει του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζάλγκιρις (1/3, 21:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) τόνισε πως οι πράσινοι δεν θα τα παρατήσουν ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης.

Την Τρίτη (1/3, 21:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ, σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 18η αγωνιστική της Euroleague. Ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα τόνισε πως οι πράσινοι δεν θα τα παρατήσουν, ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης, ενώ θέλουν να δείξουν πως είναι ανταγωνιστικοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρίφτη:

Η αρχική δήλωση: "Έχουμε πει ότι ασχέτως της βαθμολογικής μας θέσης δεν θα τα παρατήσουμε. Τόσο για τους προσωπικούς του στόχους ο καθένας ξεχωριστά, αλλά κυρίως για την ομάδα, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προφανώς όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, καθώς θα πάμε σε αυτό το παιχνίδι με πολλά προβλήματα, ίσως και περισσότερα από το προηγούμενο. Είναι ένα περιπετειώδες παιχνίδι που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, να δούμε πως θα εξελιχθεί".

Για τις απουσίες: "Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Οκάρο Γουάιτ, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος θα έρθει λίγο πριν το παιχνίδι καθώς θα ταξιδέψει το πρωί, ενώ και ο Μποχωρίδης είναι αμφίβολος κατά 99%. Αν είναι θα είναι απλά για να βρίσκεται στην εννιάδα ή δεκάδα που θα κατεβάσουμε.

Δυστυχώς, δεν θα έχουμε και τον Χουγκάζ διότι είναι ένα εξ’ αναβολής παιχνίδι και δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής. Σε συνδυασμό με την απουσία του Γουάιτ είναι και αυτό ένα πρόσθετο πρόβλημα και, αν κρίνουμε και από την πολύ θετική του απόδοση στο προηγούμενο ματς, αποτελεί ακόμα μια απουσία. Φυσικά και του Γιόβιτς η απουσία είναι σημαντική. Κάναμε αυτή την προσθήκη, αλλά δυστυχώς πάνω που άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του τον χάσαμε. Εφόσον δεν παίξει και ο Μποχωρίδης συρρικνώνεται πάρα πολύ η σχέση των γκαρντ".

Για τις ευκαιρίες σε νέους παίκτες: "Λίγο πολύ το κάναμε και όταν το ρόστερ μας ήταν σχεδόν πλήρες. Και άλλοτε δώσαμε ευκαιρίες, ειδικά στον Μαντζούκα. Είναι πολύ ευχάριστο που στο προηγούμενο ματς έπαιξε και ο Χουγκάζ, ενώ και ο Αβδάλας παίρνει χρόνο συμμετοχής, κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μια βούληση που έχουμε αυτή, συν το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή οι συνθήκες μας οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται γιατί προπονούνται, φυσικά".

Για την Ουκρανία: "Θα έλεγα πως ό,τι προείπαμε είναι ίσως το 10%-20% της έννοιας μας αυτή την περίοδο. Προφανώς, το μυαλό όλων μας είναι εκεί. Ελπίζουμε οι εξελίξεις που αναμένουμε να είναι θετικές. Βλέπετε πως υπάρχει αντίκτυπος και στον αθλητισμό. Δεν είμαι βέβαιος ότι τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας για τις ρώσικες ομάδες θα αναβληθούν απλά ή θα γίνουν σε ουδέτερες έδρες. Νομίζω αυτή η προσέγγιση είναι πολύ αισιόδοξη και πως ούτε αυτό θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Είναι δυσάρεστα όλα αυτά και αν συνδυαστούν με την πανδημία που προηγήθηκε, νομίζω πως γενικά ο πλανήτης μας περνά μια δύσκολη περίοδο".

Μαντζούκας: "Θα δώσουμε τα πάντα για το καλύτερο κόντρα στη Ζάλγκιρις"

Για το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις: "Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, πρώτα απ’ όλα για τον κόσμο μας αλλά και για εμάς και για όλους όσοι μας στηρίζουν. Όπως κάνουμε σε όλα τα ματς έτσι και στο αυριανό θα δώσουμε τα πάντα για το καλύτερο".

Για τον χρόνο συμμετοχής του και την παρουσία του: "Σίγουρα, κάνω ό,τι μπορώ κάθε μέρα στην προπόνηση και επιδιώκω να αρπάζω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται. Ο Βασίλης τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και απέδειξε πάρα πολλά πράγματα, στον ίδιο του τον εαυτό πάνω απ’ όλα. Το κάθε παιχνίδι αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Θα έχουμε και πάλι πολλές απουσίες αλλά θα προσπαθήσουμε σκληρά".

Για τα κλειδιά του αγώνα: "Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε, να βάλουμε κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε".

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία: "Είναι ένα τρομερό γεγονός για όλη την Υφήλιο, όλοι στεναχωριόμαστε με αυτά που συμβαίνουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μπάσκετ είναι τελείως δευτερεύον. Ο κάθε παίκτης, ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή να κάνει ό,τι θέλει. Σίγουρα είναι κάτι θλιβερό και εύχομαι να σταματήσει το συντομότερο με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ