ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρίφτης: "Χαμηλά το κεφάλι, αλλά με πείνα και θέληση"

Ο Δημήτρης Πρίφτης σε αγώνα της EuroLeague
Ο Δημήτρης Πρίφτης σε αγώνα της EuroLeague PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησαν για τον αγώνα που έρχεται απέναντι στη Βιλερμπάν (29/10, 21:00, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24), με τον προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να στέκεται στα στοιχεία που θέλει να δει από τους παίκτες του.

Ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να αφήσει πίσω όσα έγιναν στον θρίαμβο επί της Αναντολού Εφές και να δει τους παίκτες του ακόμη πιο αποφασισμένους και πεινασμένους, στη μονομαχία που ακολουθεί απέναντι στη Βιλερμπάν (29/10, 21:00, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24).

Την παραμονή της αναμέτρησης με τη γαλλική ομάδα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σημείωσε πως "τώρα που το πρόγραμμα κάπως θεωρητικά είναι καλύτερο γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Το κάναμε χθες και πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε κι αύριο. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, πρέπει να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι πνευματικά, να απομονώσουμε όσα έγιναν χθες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πάμε στο επόμενο με την ίδια πείνα και την ίδια θέληση. Η Βιλερμπάν είναι φίζικαλ, παίζει με ταχύτητα και ένταση, έχει μέγεθος, παίζει με μεγάλο κίνητρο. Τα αποτελέσματά της δείχνει πως είναι μια ομάδα που θα ξεχωρίσει".

Ενώ σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο η ομάδα του να παρουσιαστεί διπρόσωπη, απάντησε: "Αυτό με ανησυχεί πάντα, το ζητούμενο είναι να είμαστε πιο σταθεροί πνευματικά και ελπίζω να το κάνουμε. Να μην παρασυρθούμε από αυτό που έγινε χθες, αλλά να πάμε με χαμηλά το κεφάλι, αλλά με την ίδια θέληση και το σθένος για να παίξουμε σκληρά και με ταχύτητα, όπως παίξαμε χθες".

Τέλος, αναφορικά με τα δυνατά σημεία της Βιλερμπάν, είπε: "Έχει δύο πολύ καλούς σκόρερ, τον Οκόμπο και τον Τζόουνς, που συμμετέχουν πάρα πολύ στο επιθετικό παιχνίδι. Έχει καλούς πλαϊνούς παίκτες, με τους παίκτες που ανέφερα να είναι αυτοί που διαχειρίζονται τις περισσότερες μπάλες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην άμυνα για να μην βρουν πόντους κι οι άλλοι".

Παπαπέτρου: "Ο κόσμος δίνει δύναμη και παλμό"

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε: "Χθες κάναμε μια πολύ καλή και γεμάτη εμφάνιση, πήραμε μια σημαντική νίκη. Αυτό ανήκει στο παρελθόν, ανήκει ήδη πίσω. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό και κομβικό παιχνίδι γι εμάς. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, αν γίνεται να γεμίσει το γήπεδο μέχρι τα επιτρεπόμενα όρια και να δημιουργήσει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς".

Για τη δύναμη της έδρας, σημείωσε: "Ο απολογισμός ως τώρα τόσο στην Μπασκόνια όσο και στη Μακάμπι, όπως τελείωσε το παιχνίδι, δείχνει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει τον έναν από τους δύο αγώνες. Μένει μια γλυκόπικρη γεύση από τα εκτός έδρας παιχνίδια. Στη Μονακό και στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν παίξαμε καλά, αλλά στις άλλες δύο αναμετρήσεις μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια νίκη και να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, υπερασπιζόμαστε την έδρα μας όσο καλύτερα μπορούμε, το ΟΑΚΑ είναι μια πολύ δυνατή έδρα, ο κόσμος δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα και αυτό είναι το δυνατό μας χαρτί, όταν παίζουμε εδώ μέσα. Ο κόσμος δίνει δύναμη και παλμό στην ομάδα κι εμείς παίζουμε πιο σκληρά".

Τέλος για τη χημεία του Παναθηναϊκού ανέφερε: "Σίγουρα θέλει χρόνο. Είναι πάντα χαρμόσυνο να είναι κάποιος σε τόσο καλή μέρα και να κουβαλά την ομάδα. Αυτό που έκανε ο Ντάριλ χθες είναι εξαιρετική παρουσία, βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Εννοείται πως όταν κάποιος είναι ζεστός, σαν ομάδα θέλουμε να του δώσουμε την μπάλα όσο πιο πολύ γίνεται, γι αυτό είναι ομαδικό το άθλημα. Γι αυτό κιόλας, το μόνο που μετράει γι αυτόν τον σύλλογο είναι να κερδίζει, ανεξαρτήτως ποιος είναι σε καλή ή κακή μέρα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι κάθε νέα ομάδα, όχι μόνο εμείς, θέλει τον χρόνο της για να βρει χημεία και ισορροπίες. Σιγά σιγά αυτό έρχεται, προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν θεωρώ ούτε ότι ήμασταν κακή ομάδα όταν χάναμε, ούτε ότι τώρα που κερδίσαμε γίναμε η καλύτερη ομάδα της EuroLeague. Θεωρώ απλά ότι κάνουμε ανοδικά βήματα, βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και παίζουμε καλύτερα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ