ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία, Ζενίτ: "Το μπάσκετ πρέπει να μένει έξω από την πολιτική"

Πόλεμος στην Ουκρανία, Ζενίτ: "Το μπάσκετ πρέπει να μένει έξω από την πολιτική"
PHOTO CREDITS: @ZENITBASKET

Μία επιστολή του CEO της ομάδας δημοσίευσε η Ζενίτ στην οποία αναφέρει πως το μπάσκετ πρέπει να μένει εκτός πολιτικών συμφερόντων και πως η ομάδα θα συμβάλει στο να ακουστούν οι απόψεις των υπόλοιπων ομάδων.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει στην αναβολή αγώνων των ρωσικών ομάδων. Μία επιστολή του CEO της ομάδας δημοσίευσε η Ζενίτ στην οποία αναφέρει πως το μπάσκετ πρέπει να μένει εκτός πολιτικών συμφερόντων και πως η ομάδα θα συμβάλει στο να ακουστούν οι απόψεις των υπόλοιπων ομάδων.

Παράλληλα στην επιστολή επισημάνθηκε πως η διοργάνωση θα αποφασίσει για το καλό του μπάσκετ και πως οι τρεις ρωσικές ομάδες έχουν το δικαίωμα να αποδείξουν στο παρκέ ότι βρίσκονται στην EuroLeague με την αξία τους και ότι τα πολιτικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στο μπάσκετ.

"Το μπάσκετ πρέπει να μένω έξω από την πολιτική. Αυτή είναι η βάση για κάθε τουρνουά και κάθε διοργάνωση. Παρά τις διαφορετικά πολιτικά τους 'πιστεύω' και τις προτιμήσεις τους, τα ευρωπαϊκά κλαμπ πρέπει να είναι ενωμένα έχοντας το ίδιο όραμα ανεξάρτητα με την πολιτική κατάσταση. Σεβόμαστε τις απόψεις των ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε ώστε οι απόψεις αυτές να ακουστούν.

Η ομάδα μας έχει παίκτες, προπονητές και ειδικούς από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Λιθουανία, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Πολωνία, την Λευκορωσία και τη Ρωσία. Είμαστε όλοι ενωμένοι με ένα μεγάλο σκοπό: το μπάσκετ. Όλοι εμείς ενωμένοι, οι οικογένειές μας και οι αγαπημένοι μας που περνάμε αυτή την κατάσταση, θέλουμε να πάμε παρακάτω προς τους κοινούς μας στόχους και να παλέψουμε στο παρκέ με τις άλλες ομάδες ισότιμα.

Όλοι θέλουμε να παίξουμε, αυτό είναι το πάθος και η ζωή μας. Η προηγούμενη κλήρωση έδειξε πως η διοργανώτρια αρχή κατάφερε να κρατήσει τη διοργάνωση σε δύσκολες στιγμές. Ελπίζουμε σε μία αντικειμενική απόφαση της EuroLeague και των ομάδων που θα επιτρέψει σε όλους να συνεχίσουμε. Και οι τρεις ρωσικές ομάδες έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να παίζουμε φέτος και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να το δείχνουμε στο παρκέ. Η πολιτική διαχωρίζει τους ανθρώπους και ο αθλητισμός τους φέρνει κοντά. Παρακαλούμε μην παίρνετε τον σύντομο δρόμο της πολιτικής αλλά τον μαρκύ δρόμο που δημιουργεί τους δρόμους για κατανόηση και ειρήνη και χαρακτηρίζεται από το αθλητικό ήθος και πνεύμα".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΖΕΝΙΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ