ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος Χάουαρντ και ποιος Καρμέλο; Η ατραξιόν της Ταϊβάν είναι σέντερ με ύψος 2μ.30 από τη Μάλτα

Ποιος Χάουαρντ και ποιος Καρμέλο; Η ατραξιόν της Ταϊβάν είναι σέντερ με ύψος 2μ.30 από τη Μάλτα
FIBA

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε κωμόπολη της Μάλτας, έχει ύψος 2μ.30, είναι ο μπασκετμπολίστας που δεν έχεις ξανακούσει και ήταν η ατραξιόν της Λίγκας της Ταϊβάν, πριν υπογράψει σε αυτή ο Ντουάιτ Χάουαρντ.

Η είδηση της συμφωνίας του Ντουάιτ Χάουαρντ με τους Ταογιουάν Λέοπαρντς προκάλεσε πανδαιμόνιο στην Ταϊβάν, όχι μόνο στο μπάσκετ και στα σπορ, αλλά στη χώρα συνολικά. Ήδη μία άλλη ομάδα, οι Ταϊνάν ΓκοστΧόκς, προσπαθεί να πείσει τον Καρμέλο Άντονι να μετακομίσει στη Λίγκα των έξι ομάδων, μία Λίγκα πάντως που είχε ήδη μία απίθανη ατραξιόν!

Ο λόγος για τον Σάμουελ Ντεγκουάρα, έναν 31χρονο σέντερ με ύψος 2μ.30 και καταγωγή από την Πιέτα της Μάλτα, μία κωμόπολη με πληθυσμό 4.892 κατοίκων. Ο Ντεγκουάρα, ένας κλασικός γυρολόγος που έχει περάσει από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, έχει μία συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της Ταϊβάν και σε αυτή τη συμμετοχή, διέλυσε τα κοντέρ με 39 πόντους από 11/17 δίποντα και 10/12 βολές, 19 ριμπάουντ (11 αμυντικά - 8 επιθετικά), τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα, ένα μπλοκ, αλλά και εννέα λάθη σε 45 λεπτά.

Ο Ντεγκουάρα έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ιταλία, έπαιξε στην Παλακανέστρο Τρεβίζο, στην Καόρλε, στη Μπάρι, στην Παλακανέστρο Ρετζάνα και τη σεζόν 2013/14 γύρισε στην πατρίδα του για να σπουδάσει. Από το 2014 κι έπειτα, έπαιξε κατά σειρά σε Χετάφε, Φουενλαμπράδα, Φερόλ, Ίρι ΜπέιΧοκς, Νιαγάρα Ρίβερ Λάιονς, Φαρμκόχεμ, Μόνο Βάμπαϊρ, Χονγκ Κονγκ, Σαν Μιγκέλ Πιλιπίνας, Τόκιο Έξελανς, Ταϊπέι Φούμπον Μπρέιβς και ΤαϊβανΜπίρ ΧίροΜπέρς.

Για την ιστορία, ο Ντεγκουάρα έπαιξε με την Εθνική Μάλτας στο EuroBasket Μικρών Χωρών το περασμένο καλοκαίρι και έκανε σπουδαίες εμφανίσεις για να φτάσει η ομάδα του μέχρι τον τελικό με την Αρμενία. Σε τέσσερις αγώνες είχε 24.5 πόντους (69% στο δίποντο, 75% στις βολές), 12.5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1.8 μπλοκ και 28.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 31.8 λεπτά.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ