ΓΑΛΛΙΑ

Πιτίνο: "Να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια η Ορτέζ"

Ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στην "Equipe" για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον εξαγοράς της Ορτέζ, αλλά και τους στόχους που θέτει για τον γαλλικό σύλλογο. Τι σχολίασε για την σχέση του με την ΕΟΚ.

Η είδηση της εξαγοράς της Ορτέζ από επενδυτικό σχήμα, στο οποίο βρίσκεται κι ο Ρικ Πιτίνο προέκυψε πριν από μερικές ημέρες. Κι η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι ξαφνικό, όπως ανέφεραν άλλωστε στη Γαλλία.

Με τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στην Equipe για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον για την... αμερικανική εμπλοκή στην Ορτέζ, αλλά και τον ρόλο που θα έχει.

"Πέρσι, ο Τάκουα Πινέρο, με τον οποίο συνεργάστηκα στο Λούιβιλ από το 2002 έως το 2006, μας έφερε σε επαφή με τη διοίκηση της Ορτέζ, η οποία βρισκόταν σε αναζήτηση αγοραστή. Στόχος είναι να επαναφέρουμε τον σύλλογο στην κορυφή" δήλωσε αρχικά και προσέθεσε:

"Έχω υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με το Αϊόνα. Δεν θα μπορούσα να είμαι στη Γαλλία επί καθημερινής βάσης. Έχω αναλάβει όμως να οργανώσω το αθλητικό κομμάτι, να βοηθήσω από τη δική μου σκοπιά προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει γρήγορα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γαλλία".

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στις σχέσεις του με την ΕΟΚ και το γεγονός πως έχει πάρει το χρίσμα για να καθοδηγήσει την Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του φετινού καλοκαιριού: "Δεν είχα ποτέ συμβόλαιο με την Ομοσπονδία, αλλά παραμένω διαθέσιμος. Δεν προγραμματίζω κάτι, δεν ξέρω καν που βρισκόμαστε. Αν όμως έχουν άλλα σχέδια, δεν έχω πρόβλημα, γιατί είμαι πολύ απασχολημένος".

Μόλις πριν από τέσσερις ημέρες άλλωστε κάτι αντίστοιχο είχε αναφέρει στο "Front Runners in Sports Management 3.0" στο οποίο ήταν ομιλητής.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ