NBA

Πέσιτς για Ποκουσέβσκι: "Είναι αναμφίβολα ταλαντούχος, υπάρχουν όμως και πιο ταλαντούχα παιδιά που δεν παίζουν στο ΝΒΑ"

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Μπαρτσελόνα
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Μπαρτσελόνα PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς παραχώρησε συνέντευξη σε σερβικό μέσο και σε ερώτηση που δέχτηκε για τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι ξέσπασε για τα νέα παιδιά που πηγαίνουν απευθείας στο ΝΒΑ αλλά και την Αμερική που πιέζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι ο διάδοχος του Ίγκορ Κοκόσκοβ στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας και αυτός που θα κληθεί να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών αρχής γενομένης από τα παράθυρα της FIBA τον Νοέμβριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική MozzartSport, ο νέος τεχνικός της Σερβίας με αφορμή μία ερώτηση για τον Αλεξέι Ποκουσέβσκι, μίλησε για την τάση των νέων παιδιών να φεύγουν απευθείας για το ΝΒΑ κάτι το οποίο δεν επικροτεί απαραίτητα. Επιπλέον ο έμπειρος κόουτς στάθηκε και στο πως το ΝΒΑ "πιέζει" το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τις Εθνικές ομάδες περιορίζοντας κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων ταλαντούχων παιδιών.

"Ο Ποκουσέβσκι είναι ένα ταλαντούχο αγόρι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Υπάρχουν όμως και πιο ταλαντούχα παιδιά στη Σερβία που δεν παίζουν στο ΝΒΑ. Εδώ δεν μιλάμε μόνο για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, αλλά και για τις απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας που είναι διαφορετικές. Επαναλαμβάνω, είναι πολύ ταλαντούχος αλλά το ΝΒΑ μας έχει πιέσει όλους. Η 'δεξαμενή' παικτών για την Εθνική ομάδα έχει συρρικνωθεί αισθητά, παλαιότερα υπήρχαν πιο πολλοί παίκτες. Πλέον η Αμερική είναι εδώ", τόνισε ο Σέρβος κόουτς.

Μάλιστα ο Πέσιτς έκανε ένα μικρό ξέσπασμα για το γεγονός ότι πλέον όλα τα νέα παιδιά έχουν ως μοναδικό στόχο στην καριέρα τους το ΝΒΑ, ενώ παλαιότερα οι παίκτες είχαν στο μυαλό τους την Εθνική ομάδα.

"Τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος για έναν παίκτη ήταν να παίξει στην εθνική ομάδα. Το ΝΒΑ ήταν απλώς μια σκέψη που πολλές φορές δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχε. Τώρα όλοι θέλουν να πάνε στο ΝΒΑ. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να παίξουν εκεί, θέλουν να προπονηθούν με έναν προπονητή που του αρέσει αυτό το στιλ. Τόσοι παίκτες έφυγαν για το ΝΒΑ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Έφυγαν νωρίς και δεν επιβεβαίωσαν τις τεράστιες προοπτικές που δημιούργησαν. Όλα πρέπει να γίνονται στο σωστό timing και τη σωστή στιγμή".

TAGS NBA ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ