ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέρι για Παναθηναϊκό: "Είχαμε πολλούς παίκτες που έπαιζαν για πρώτη φορά στη EuroLeague, πανικοβληθήκαμε νωρίς"

Πέρι για Παναθηναϊκό: "Είχαμε πολλούς παίκτες που έπαιζαν για πρώτη φορά στη EuroLeague, πανικοβληθήκαμε νωρίς"
EUROKINISSI

Συνέντευξη στο Basketnews παραχώρησε ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι μιλώντας μεταξύ άλλων για το πέρασμά του από τους πράσινους, τα μαθήματα που πήρε από την EuroLeague αλλά και όλα όσα θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά.

Για τον Παναθηναϊκό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως πρωτάρης στην EuroLeague και το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με την φανέλα της Ουνικάχα Μάλαγα στην Ισπανία μίλησε σε συνέντευξη του στο Basketnews ο πρώην παίκτης των πρασίνων, Κέντρικ Πέρι, που θα ενισχύσει το Μαυροβούνιο στο EuroBasket.

Το πέρασμά του από την Αθήνα και το ΟΑΚΑ ήταν σύντομο ωστόσο του έδωσε εμπειρίες και εφόδια για το μέλλον, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, τους φιλάθλους και την πόλη παρά την αποχώρησή του.

"Ήταν ένας στόχος μου να αγωνιστώ στη EuroLeague. Παρά το γεγονός πως το πέρασμά μου ήταν σύντομο, πήρα πολλά από αυτό. Αυτό που έμαθα ήταν πως να κάνω περισσότερα σε λιγότερο χρόνο στο παρκέ. Στην μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας μου ήμουν ο τύπος που έπαιζε 30 λεπτά ανά ματς. Αλλά αυτό δεν έγινε στην EuroLeague. Μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ.

Φυσικά και είχα ατομικές δυσκολίες στον Παναθηναϊκό. Προσπάθησα να μάθω από κάθε περίσταση και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα. Ίσως είχα έλλειψη κάποιων στοιχείων στα οποία εστίασα στην πορεία για να είμαι έτοιμος. Προσπαθούσα να κάνω κάποια πράγματα γρήγορα και έβλαπτα το παιχνίδι μου. Πρέπει να αναλύεις το video, να διαβάζεις καλύτερα τις φάσεις και τις συνθήκες και να δω που μπορώ να κάνω αλλαγές ώστε να δημιουργώ όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τους συμπαίκτες μου".

Όσο για το τι πήγε λάθος στον Παναθηναϊκό, ο Πέρι ανέφερε: "Πανικοβληθήκαμε όλοι νωρίς. Όχι μόνο ο προπονητής, όλη η ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Νομίζω ο πανικός ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Κοιτώντας πίσω, είχαμε πολλούς παίκτες που δεν είχαν εμπειρία από την διοργάνωση και έπαιζαν για πρώτη φορά. Ήταν και η πρώτη χρονιά του Δημήτρη Πρίφτη. Πολλές πρώτες φορές.

Όταν έχεις αυτό δεν ξέρεις πως θα πάει. Αν πάει κάτι σωστά στο σωστό χρόνο τότε ίσως τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν. Δυστυχώς για εμάς δεν έγινε αυτό. Ξέρω πως η πορεία του Παναθηναϊκού στο παρελθόν ήταν διαφορετική. Γνωρίζω πως έριξε το ηθικό. Φυσικά και έχω αγάπη για τον οργανισμό, τους φιλάθλους, την πόλη αλλά είναι όντως απογοητευτικό όταν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα που θες".

Πλέον η νέα χρονιά θα βρει τον Πέρι στην Ισπανία με την φανέλα της Ουνικάχα Μάλαγα εκεί όπου θα επιχειρήσει να πετύχει ό,τι καλύτερο στην ACB και το BCL.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ