ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Μακάμπι: Η κατάρα των πέντε αγώνων που χάθηκαν στο φινάλε

Η Μακάμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ
Η Μακάμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ EUROKINISSI

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά και την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο (85-86) έφτασε τις 8 ήττες (3-8), με ένα αξιοπερίεργο στατιστικό. Τα πέντε από τα έντεκα συνολικά παιχνίδια τα έχει χάσει στο σουτ (VIDEO).

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν τα κατάφερε απέναντι στον καυτό Ντιλέινι και στην Αρμάνι Μιλάνο, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 85-86 στο φινάλε της παράτασης.

Για ακόμη μία φορά φέτος στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, η Μακάμπι βλέπει ένα ντέρμπι να κρίνεται στη μία κατοχή να καταλήγει στην απέναντι πλευρά. Ουσιαστικά θα λέγαμε πως έχει χάσει με κάθε πιθανό τρόπο στα κλειστά παιχνίδια που έχει δώσει.

Αυτή τη φορά, η Αρμάνι ήταν ο θύτης, καθώς έστειλε το ματς στην παράταση, χάρη στο μεγάλο τετράποντο του Πάντερ και φυσικά στο άστοχο σουτ του Γουίλμπεκιν, ο οποίος έκανε airball σε σουτ τριών πόντων με την εκπνοή. Έτσι στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Ντιλέινι πήρε το όπλο του και σκότωσε τους Ισραηλινούς στα 3.1" για το φινάλε.

Αυτό μάλιστα, ήταν το πέμπτο ματς που η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου χάνει στο φινάλε και δη στο σουτ.

Πάμε όμως να δούμε τα άλλα τέσσερα παιχνίδια που κρίθηκαν με όμοιο τρόπο.

ΤΣΣΚΑ - ΜΑΚΑΜΠΙ (76-72)

Ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δη στο μεγάλο σουτ του Μάικ Τζέιμς στο τέλος, ο οποίος είχε απλά αποφασίσει πως θα κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Στα 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται μπροστά με 74-69, ο Σκότι Γουίλμπεκιν αποφασίζει να πάρει ένα σουτ από την περίμετρο, με τον Γουίλ Κλάιμπερν να του λέει όχι. Στην επαναφορά όμως, ο Αμερικανός πήρε το αίμα του πίσω και σκόραρε για τρεις, μειώνοντας τη διαφορά στο -2 για την Μακάμπι. Ο Κλάιμπερν όμως πήρε το φάουλ, πήγε στις βολές, ευστόχησε, Ντόρσεϊ στην αμέσως επόμενη φάση αστόχησε και το 76-72 ήταν το τελικό σκορ του ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ (85-82)

Αυτό κι αν ήταν παιχνίδι... Η Μακάμπι στα 7.6" για το φινάλε, παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και ο Γουίλμπεκιν βάζει ένα πολύ μεγάλο σουτ τριών πόντων, ισοφαρίζοντας σε 82-82. Παρόλο που η Μακάμπι είχε δύο φάουλ να δώσει και τα ξόδεψε σωστά, ο Ολυμπιακός κράτησε τέσσερα δευτερόλεπτα. Η μπάλα πήγε στον Χάρισον, εκείνος άδειασε με ψυχραιμία το ρολόι, εκτέλεσε από τα οκτώμισι μέτρα και σε νεκρό χρόνο έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

ΕΦΕΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ (91-89)

Ακόμη ένα ντέρμπι, το τρίτο στη σειρά για τους Ισραηλινούς. Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά θα μπορούσε να καταλήξει σε οποιαδήποτε ομάδα, όμως ένα μπλοκ του Ροντρίγκ Μπομπουά στον Σκότι Γουίλμπεκιν στο φινάλε του ματς έκρινε τα πάντα, με τον πρώτο να λέει "όχι" στο τρίποντο του δεύτερου που θα χάριζε τη νίκη στην "ομάδα του λαού" στην εκπνοή.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΑΚΑΜΠΙ (82-80)

Τελευταίο και ίσως καλύτερο, το ματς στη Fonteta, εκεί που η Βαλένθια πήρε μία μεγάλη νίκη στο τέλος, μετά από λάθος των Ισραηλινών. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν λάθος στην επαναφορά, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έκλεψε την μπάλα και έδωσε την ασίστ στον Σαμ Βαν Ρόσομ, ο οποίος ανενόχλητος έβαλε το λέι απ που έκρινε τον νικητή. Να σημειωθεί πως Σκότι Γουίλμπεκιν, έφυγε πρώτος από το παρκέ, βγάζοντας τη φανέλα του, δείχνοντας να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς χάθηκε αυτό το παιχνίδι για την ομάδα του.

Δείτε το VIDEO:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ