ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Ο Ράντονιτς δουλεύει πάνω στις αρχές της ομάδας, θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος"

MEDIA DAY      2022-2023 (  / EUROKINISSI)
MEDIA DAY 2022-2023 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στην Media Day των πρασίνων για το νέο ρόστερ που δημιουργήθηκε με την παρουσία νέων Ελλήνων παικτών αλλά και τον δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός.

Δίχως να κρυφτεί και με απόλυτη επίγνωση του δύσκολου έργου που έχει μπροστά η ομάδα, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στην Media Day των πρασίνων για το νέο ρόστερ που δημιουργήθηκε, τους πολλούς νέους και άπειρους Έλληνες παίκτες που βρίσκονται σε αυτό και αποτελούν την επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ αλλά και τους ξένους παίκτες που αποκτήθηκαν που ευελπιστεί να γίνουν παράδειγμα για τους νεαρότερους.

Παράλληλα τόνισε πως το έργο του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν δεν είναι εύκολο αλλά πως έχει αμέριστη εμπιστοσύνη στον νέο τεχνικό της ομάδας, τον Ντέγιαν Ράντονιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη στη Media Day του Παναθηναϊκού:

"Δημιουργήσαμε μια καινούρια ομάδα και στόχος μας είναι να βγάζει υγεία στο γήπεδο και πάνω στις Παναθηναϊκές και ελληνικές αρχές του μπάσκετ. Νομίζω είχαμε ξεφύγει λίγο από αυτό. Φτιάξαμε μια ομάδα με ξένους παίκτες με αγωνιστική ικανότητα αλλά και με στόχο να δίνουν το παράδειγμα στους νέους. Έχουμε την επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ και προσπαθούμε αυτά τα παιδιά να περπατήσουν την EuroLeague και θέλουμε οι ξένοι μας να είναι παράδειγμα για αυτούς.

Το μεγάλο μας πρόβλημα την περσινή σεζόν ήταν η έλλειψη αγωνιστικότητας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολη χρονιά φέτος, γιατί οι νέοι Έλληνες που έχουμε στο ρόστερ μας δεν έχουν εμπειρία. Θα φάμε και ξύλο θα έρθουν και δύσκολες βραδιές. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να τους κρατήσουμε μέσα στις Παναθηναϊκές αρχές, δηλαδή χαμηλά το κεφάλι και πολλή δουλειά. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο, να τους πούμε την αλήθεια, ότι είμαστε πίσω και πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να είσαι στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

Εξαρτάται από εμάς στους κλυδωνισμούς και στο πόσο δυνατοί θα είμαστε. Καλούμε τον κόσμο μας να έχει υπομονή, η ομάδα να μπει στις ράγες της και να επιστρέψει εκεί που επιβάλλεται για το όνομα της ομάδας. Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος και θέλω να μας κρίνουν αυστηρά αλλά στο τέλος της χρονιάς".

Για τις αλλαγές στο ρόστερ, τον νέο προπονητή και τους Έλληνες παίκτες: "Υπάρχει ένα θέμα στην παραγωγή των Ελλήνων παικτών στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Δεν υπάρχουν μεσαίες ομάδες και πας από το δημοτικό κατευθείαν στο πανεπιστήμιο και για αυτό έχουν χαθεί πολλά παιδιά. Τους λέμε νωρίτερα ότι ανήκουν εκεί. Η EuroLeague είναι ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός σωματικά και πνευματικά. Έχεις 80 παιχνίδια τον χρόνο και πρέπει να ξέρουν ότι πρέπει να είναι πολύ δυνατοί πνευματικά.

Διαλέξαμε έναν άνθρωπο που δουλεύει πολύ σκληρά, θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθειά. Δουλεύει πάνω στις αρχές της ομάδας και τα νέα μας παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν είτε αυτόν τον δρόμο είτε εκείνον της εξόδου. Θα δούμε την ομάδα μας, πως ανταποκρίνονται οι παίκτες και θα παρθούν οι αποφάσεις όταν πρέπει. Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τα παιδιά που είναι ήδη εδώ. Βλέπουμε τις ελλείψεις και προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ