ΖΕΝΙΤ

Πασκουάλ: "Ο Γιασικεβίτσιους μπορεί να κυριαρχήσει στην EuroLeague τα επόμενα χρόνια"

Ο Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο της Ζενίτ
Ο Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο της Ζενίτ ZENIT ST. PETERSBURG

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στη Mundo Deportivo για τη μονομαχία με την Μπαρτσελόνα στα playoffs της EuroLeague, αλλά και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Τσάβι Πασκουάλ οδήγησε τη Ζενίτ σε πρόκριση στα playoffs της EuroLeague, με τον ρωσικό σύλλογο να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Final Four. Λίγες μέρες πριν από το συναπάντημα με την Μπαρτσελόνα και την προπονητική μονομαχία με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στη Mundo Deportivo για ό,τι είναι μπροστά και για τον πρώην παίκτη του, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον απέναντι πάγκο.

"Για εμάς η πρόκριση στην οκτάδα είναι σαν να κατακτήσαμε έναν τίτλο. Καταφέραμε δύο ιστορικής σημασίας επιτεύγματα, που δεν είχαν ξαναγίνει: πήραμε την πρώτη θέση στη regular season της VTB League και προκριθήκαμε στα playoffs της EuroLeague, ενώ πέρσι ήμασταν τελευταίοι. Ήταν σπουδαίο όλο αυτό" δήλωσε αρχικά πριν εστιάσει στη μονομαχία με την Μπαρτσελόνα:

"Από την αρχή της σεζόν λέω πως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όχι μόνο για την πρόκριση στο Final Four. Έχει έναν σπουδαίο προπονητή και μία πολύ καλή ομάδα. Είναι σαν να έχεις έναν από τους καλύτερους οδηγούς της κούρσας και να του δίνεις το καλύτερο αμάξι. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, αλλά ο "Σάρας" είναι αυτός που μπορεί να κυριαρχήσει στη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πάμε για διακοπές στη Βαρκελώνη, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

Ενώ σε ερώτηση για την απόκτηση του Πάου Γκασόλ από τους μπλαουγκράνα, απάντησε: "Είναι κάτι φανταστικό. Καταρχάς είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε στην Μπαρτσελόνα για να κλείσει την καριέρα του, εύχομαι με πολλές επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο με την Ισπανία. Είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία της χώρας. Μπορεί να προσφέρει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς".

Photo Credits: Zenit St. Petersburg

TAGS ΖΕΝΙΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ