ΖΕΝΙΤ

Πασκουάλ: "Δεν ξέρω πώς τα έχουμε καταφέρει"

Ο Τσάβι Πασκουάλ κατά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ
Ο Τσάβι Πασκουάλ κατά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία της Ζενίτ μέχρι στιγμής και το πώς ξεπέρασε το "χτύπημα" του κορονοϊού στην ομάδα του.

Αν υπάρχει μια ομάδα που εντυπωσιάζει φέτος, αυτή είναι η Ζενίτ. Πάντα τηρουμένων των αναλογιών. Ο Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά αποδοτικό σύνολο στη Sibur Arena, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της VTB League και στην τρίτη θέση της EuroLeague -με δύο παιχνίδια λιγότερα μάλιστα.

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (EFE) εν όψει της επιστροφής του στο Palau Blaugrana, ως προπονητής του ρωσικού συλλόγου, παραδεχόμενος πως "δεν ξέρω πώς τα έχουμε καταφέρει".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το χτύπημα της πανδημίας στη Ζενίτ: "Από τα 30 άτομα που είμαστε στην ομάδα, περίπου οι 25 προσβλήθηκαν από τον ιό. Ήταν πολύ περίπλοκη περίοδος. Μετά από αυτό, έπρεπε να πάμε πάλι από την αρχή, σαν να είμαστε σε preseason, αλλά έχοντας να παίξουμε αγώνες σαν να βρισκόμαστε στα playoffs. Όπως ήταν φυσιολογικό, οι παίκτες ήταν εκτός φόρμας, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ο καθένας περνάει με διαφορετικό τρόπο την πανδημία. Κάποιοι με υψηλότερο πυρετό, κάποιοι άλλοι με πιο έντονα συμπτώματα, κάποιοι άλλοι δίχως κανένα. Τις πρώτες ημέρες, κάποιοι από τους παίκτες δεν μπορούσαν να αντέξουν ούτε πέντε λεπτά συνεχόμενης προπόνησης. Πρέπει λοιπόν να πας σταδιακά και με γνώμονα το κάθε άτομο ξεχωριστά. Να δεις τι χρειάζεται ο καθένας".

Για την παρουσία του στη ρωσική ομάδα: "Προσπαθώ να δημιουργήσω τη νοοτροπία του νικητή στην ομάδα, κάτι που είναι το πιο δύσκολο. Έχω την αίσθηση ότι το πετυχαίνουμε, είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό γκρουπ. Σήμερα, τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά για εμάς, παρά το γεγονός πως χτυπηθήκαμε από τον κορονοϊό. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί επαγγελματίες και δουλεύουν σκληρά στο γήπεδο. Είναι μια μαχητική ομάδα, που δεν πτοείται από τίποτα".

Για τη ζωή στην Αγία Πετρούπολη: "Οι προηγούμενες εμπειρίες που είχα σε Βαρκελώνη και Αθήνα απέχουν αρκετά από αυτό που ζω εδώ. Όταν η θερμοκρασία είναι στους -6, είναι σαν κάτι καθημερινό, βγαίνεις έξω για περίπατο. Όπως και να έχει, κάθε φορά πρέπει να κοιτάζεις το θετικό της εκάστοτε περίστασης".

TAGS ΖΕΝΙΤ VTB LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ