EUROLEAGUE

Παρί Μπάσκετμπολ: Γιατί η EuroLeague έβαλε ομάδα ηλικίας τεσσάρων ετών στην αγκαλιά της

Παρί Μπάσκετμπολ: Γιατί η EuroLeague έβαλε ομάδα ηλικίας τεσσάρων ετών στην αγκαλιά της
HTTPS://PARISBASKETBALL.PARIS/

Με ηλικία τεσσάρων ετών, η Παρί μπήκε στην αγκαλιά της EuroLeague και θα συμμετάσχει τη σεζόν 2022/23 στο EuroCup. Γιατί αυτή η... βιασύνη; Διότι το Παρίσι είναι τεράστια αγορά για το παγκόσμιο μπάσκετ και για μια σειρά από μερικούς ακόμη καλούς λόγους.

Η ενημέρωση της EuroLeague Basketball το μεσημέρι της Τετάρτης (16/6), για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν τη σεζόν 2022/23 στη EuroLeague και στο EuroCup, είχε κάποιες σημαντικές και κάποιες μικρότερες ειδήσεις. Παρτίζαν και Βαλένθια πήραν τις δύο wild cards για τη μεγάλη διοργάνωση, ενώ στη δεύτερη μπήκε η Παρί Μπάσκετμπολ, ομάδα ηλικίας τριών ετών, που όμως έχει όραμα, χρήμα, ανθρώπους με σημαντική πορεία στο άθλημα και τεράστια ταλέντα που θα αφήσουν ιστορία στα παρκέ της Ευρώπης και του NBA.

Με το Παρίσι να θεωρείται σπουδαία αγορά στο παγκόσμιο μπάσκετ και με το NBA να το επισκέπτεται συχνά για αγώνες κανονικών περιόδων, η προσπάθεια να υπάρξει ομάδα που θα χωρέσει στην ελίτ της Ευρώπης ξεκίνησε το 2019. Πρόεδρος της Παρί Μπάσκετμπολ είναι ο Ντέιβιντ Καν, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως στόχος ήταν να βρεθεί η γαλλική ομάδα στη EuroLeague.

Το πρώτο βήμα έγινε με την συμμετοχή της ομάδας στην Α2 Γαλλίας την περίοδο 2018/19. Σε αυτή την κατηγορία η Παρί έμεινε για τρεις σεζόν, φέτος έπαιξε για πρώτη φορά στην Pro A, τερμάτισε στη 15η θέση με ρεκόρ 12-21 και είχε καλούς παίκτες όπως ο πρώην του Ολυμπιακού και πρωταθλητής 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς, Αξέλ Τουπάν, ο πρώην του Λαυρίου, Κάιλ Όλμαν, ο Ράιαν Μπόουτράιτ, ο πρώην της ΑΕΚ, Αμάρα Σι και κάποια τεράστια ταλέντα όπως ο 16χρονος Πακόμ Νταντιέ κι ο 17χρονος Μοχάμεντ Ντιαβαρά τους οποίους καθοδήγησε ο Βασίλης Σπανούλης στα Adidas Next Generation Tournaments.

Η Παρί έχει χρήμα, έχει ταλέντα, έχει μερικούς έμπειρους παίκτες και θα πάρει κι άλλους, ακόμη υψηλότερου επιπέδου. Θα πάρει όπως όλα δείχνουν και τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά, τον 18χρονο της Βιλερμπάν που θεωρείται το καλύτερο ταλέντο στον κόσμο και ο παίκτης που θα βρεθεί στο νούμερο 1 του NBA Draft 2023. Γενικώς στο Παρίσι υπάρχει όραμα, υπάρχουν οι συνθήκες και η φιλοδοξία ώστε η πόλη να βρεθεί το συντομότερο δυνατό στη EuroLeague. Αν η ερχόμενη περίοδος θα είναι one-and-done στο EuroCup, είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί αυτή τη στιγμή.

Για την ιστορία, η ομάδα αγωνίζεται στην Χάλ Ζορζ Καρπεντιέ (χωρητικότητας 5000 θεατών) και σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακομίσει σε μεγαλύτερο γήπεδο, θα πάει στην AccorHotels Arena, το πρώην Παλέ ντε Μπερσί, το οποίο έχει ανακαινιστεί και έχει φιλοξενήσει τεράστια events τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσά τους και αγώνες της Παρί με σημαντικούς αντιπάλους στο γαλλικό πρωτάθλημα. Προπονητής είναι ο Ζαν-Κριστόφ Πρατ.

TAGS EUROLEAGUE ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ