EUROLEAGUE

Περιζήτητος στην EuroLeague ο Πιέρια Χένρι, προχωρημένες επαφές με την ΤΣΣΚΑ αποκαλύπτει η Mundo Deportivo

Ο Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια, σε φάση από αγώνα με τον Ολυμπιακό στη διάρκεια της EuroLeague 2020/21
Ο Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια, σε φάση από αγώνα με τον Ολυμπιακό στη διάρκεια της EuroLeague 2020/21 EUROKINISSI

Σε προχωρημένες επαφές με τον Πιέρια Χένρι βρίσκεται σύμφωνα με την Mundo Deportivo η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ της Μπασκόνια να βρίσκεται στο στόχαστρο και της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η έλλειψη πρωτοκλασάτων γκαρντ, οι ελάχιστες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά για τις ομάδες της ελίτ της EuroLeague, έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές συγκεκριμένων παικτών. Ο Πιέρια Χένρι βρίσκεται στην κορυφή αυτής της μικρής λίστας αξιόλογων οργανωτών, με Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παλεύουν για την απόκτησή του, τη Μπασκόνια να παλεύει για να τον κρατήσει στη Βιτόρια και το ΝΒΑ να βρίσκεται πάντα στο μυαλό του Αμερικανού πλέι μέικερ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mundo Deportivo, η ΤΣΣΚΑ έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Χένρι, τον οποίο παρακολούθησε στενά στην Ούνικς Καζάν τη σεζόν 2018/19 και όπως αναφέρει ο Χοσέ Ιγνάθιο Ουγέτ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις μαζί του για να καλύψει τη θέση που έμεινε κενή με την αποχώρηση του Μάικ Τζέιμς για τους Μπρούκλιν Νετς. Πρώτος στόχος της ομάδας της Μόσχας ήταν ο Κέβιν Πάνγκος της Ζενίτ, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη, θα το κάνει μόνο για ομάδα του ΝΒΑ.

Ο Χένρι είχε 10.5 πόντους (51% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο, 81% στις βολές), 3.2 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ, 1.7 κλεψίματα και 16 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 26:47 συμμετοχής σε 34 αγώνες της EuroLeague. Σπουδαίος οργανωτής και δημιουργός, ακόμη καλύτερος αμυντικός, δικαίως θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος διαθέσιμος κοντός για τις ομάδες που στοχεύουν την κορυφή της Ευρώπης.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ