ΕΟΚ

Παπανικολάου κατά Αυγενάκη: "Έχει μετατραπεί από υφυπουργός Αθλητισμού σε υφυπουργό …εκλογικού Αθλητισμού"

Ο Άγγελος Παπανικολάου
Ο Άγγελος Παπανικολάου EUROKINISSI

Ο Άγγελος Παπανικολάου "επιτέθηκε" με δήλωσή του στον Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή ένα tweet του Υφυπουργού Πολιτσμού και Αθλητισμού, κατηγορώντας τον ότι ασχολείται μόνο με τις εκλογές της ΕΟΚ ενώ οι ακαδημίες παραμένουν κλειστές.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για "επιστροφή του μπάσκετ στην κανονικότητα" με χθεσινό (5/5) post στον λογαριασμό του στο twitter. Μία ημέρα αργότερα, ο Άγγελος Παπανικολάου "επιτέθηκε" με δήλωσή του στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, οι εκλογές της οποίας είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαΐου, αναφέρει κάποια στιγμή για τον Λευτέρη Αυγενάκη πως "το μόνο θέμα που φαίνεται να τον απασχολεί είναι οι εκλογές της ΕΟΚ" και πώς "από υφυπουργός Αθλητισμού σε υφυπουργό …εκλογικού Αθλητισμού", προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, οι μπασκετικές δράσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο παραμένουν κλειστές.

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου:

"Είναι άξιο απορίας και έντονου προβληματισμού ότι τη στιγμή την οποία ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, προχώρησε άμεσα στο άνοιγμα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων αλλά και στην επαναλειτουργία δραστηριοτήτων καθώς και του τουρισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξακολουθεί να μην ανοίγει το λουκέτο με το οποίο είναι μήνες τώρα σφραγισμένες οι αθλητικές και δη, οι μπασκετικές δράσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Οι Ακαδημίες έχουν σταματήσει να λειτουργούν από τον περασμένο Νοέμβριο, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (εθνικά και τοπικά) έχουν διακόψει την αγωνιστική δράση και τα πανελλήνια δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. Το μόνο θέμα που φαίνεται να τον απασχολεί, είναι οι εκλογές της ΕΟΚ, οι οποίες είναι – ούτως ή άλλως - προγραμματισμένες για τις 30 Μαΐου του 2021, σύμφωνα με την προκήρυξη της Ομοσπονδίας.

Λες και έχει μετατραπεί όλους αυτούς τους μήνες από υφυπουργός Αθλητισμού σε υφυπουργό …εκλογικού Αθλητισμού. Χθες, λοιπόν, αντί να διαβάσουμε τη χαρμόσυνη είδηση της άμεσης επανεκκίνησης του Αθλητισμού από την προσεχή Δευτέρα, με την σημείωση ότι ήρθε ο καιρός που θα επανέλθει το Μπάσκετ στην κανονικότητα, ενημερωθήκαμε ότι εκπνέει η προθεσμία της Ε.Ο.Κ. να αιτηθεί εφορευτική επιτροπή από τον Δ.Σ.Α για αρχαιρεσίες με ψηφιακή κάλπη…

Ουσιαστικά με την εν λόγω δημοσίευση του υφυπουργού Αθλητισμού στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υποδεικνύει τον τρόπο με το οποίο επιθυμεί να διεξαχθούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας, αν και η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι συγκεκριμένη και αφορά τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων παραγόντων. Μήπως, αλήθεια, το επόμενο βήμα είναι η υπόδειξη του νέου προέδρου;

Παράλληλα, συνεχίζει να παραβλέπει και λόγω γραφειοκρατίας, όπως ισχυρίζεται, να μην προχωρεί στον άμεσο έλεγχο των αιτήσεων για την ένταξη στο αθλητικό μητρώο και εν τέλει στη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, σωματείων με ιστορία.

Ευελπιστούμε, ωστόσο, ότι θα επιτρέψει, επιτέλους, τη διεξαγωγή των εκλογών της Ε.Ο.Κ., που ο ίδιος έχει αναβάλλει ουκ ολίγες φορές και για τις οποίες άπαντες επιθυμούμε σφόδρα να πραγματοποιηθούν στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως και ευελπιστούμε, ότι θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες, που επιμένουν τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι εκλογές με υπαιτιότητα της Πολιτικής Προστασίας και υπό τις παροτρύνσεις της ΓΓΑ, θα διεξαχθούν αρκετές εβδομάδες αργότερα...

Κε. υφυπουργέ Αθλητισμού, καιρός είναι να επανέλθει το Μπάσκετ στην κανονικοτητα, γεγονός που θα συμβεί ΜΟΝΟ όταν βγουν τα λουκέτα από τα γήπεδα, ώστε να επιστρέψει η φυσιολογική αθλητική ζωή…"

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ