ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου για Ιβκοβιτς: "Με έπιασε από το χέρι και με έφερε στο προσκήνιο"

Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας στη συνέντευξη Τύπου της Bwin και του Ολυμπιακού
Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας στη συνέντευξη Τύπου της Bwin και του Ολυμπιακού INTIME

Για τον πολύ σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην καριέρα τους μίλησαν οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας στην Media Day της BWIN και του Ολυμπιακού. Συνάμα αναφέρθηκαν στη νέα σεζόν.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν από τους προπονητές που επηρέασαν σε υπερθετικό βαθμό την καριέρα πολλών παικτών, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Σλούκας. Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού μίλησαν στην Media Day της BWIN και των ερυθρολεύκων για την βοήθεια που πήραν από τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά και την επιρροή που είχε στο μπάσκετ.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στάθηκε στο πώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερνε να παίρνει το 100% από τον κάθε παίκτη αλλά και την βοήθεια που πήρε από τον Σέρβο κόουτς. "Ήταν ένας προπονητής που με βοήθησε πολύ σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής μου. Πολλές οι ιστορίες κάποιες από αυτές δεν λέγονται. Ήξερε πως να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Ήταν σαν ψυχολόγος και ήξερε τι ήθελε ο κάθε παίκτης να ακούσει".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου που μάλιστα παραδέχτηκε πως ο Ντούντα τον έβαλε στο χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ: "Ήταν αυτός που με έβαλε στον χάρτη με το να παίξω βασικός στον Ολυμπιακό. Με έπιασε από το χέρι και με έφερε στο προσκήνιο σε ένα ρόστερ με μεγάλους παίκτες και υψηλό μπάτζετ. Έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη και μου έδωσε μεγάλη ώθηση στην καριέρα μου".

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας ανέφερε πως πρόκειται για ένα προπονητή που πρόσφερε πολλά. "Δεν ήμουν το πρωτοπαλίκαρό του αλλά πρόσφερε πολλά. Έδωσε πολλά στο μπάσκετ και το μπάσκετ πήρε πολλά από το touch και τη φυσιογνωμία του".

Επιπλέον οι τρεις γηγενείς παίκτες του Ολυμπιακού ρωτήθηκαν και για την χημεία που υπάρχει στην ομάδα αλλά και το "νέο μπάσκετ" που παίζει ο Ολυμπιακός με την άφιξη των νέων παικτών τονίζοντας και οι τρεις πως δεν πρόκειται για "νέο μπάσκετ" αλλά για ομάδική δουλειά.

Κώστας Σλούκας: "Δεν παίζουμε νέο μπάσκετ, είναι το ίδιο. Δουλεύουμε πολύ καλά και οι προθήκες που έχουμε κάνει τη φετινή σεζόν είναι από το πάνω επίπεδο της EuroLeague".

Γιώργος Πρίντεζης: "Το μπάσκετ είναι ένα και απλό. Δεν έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ και θέλει μια καλή βάση. Ξεκινήσαμε φέτος καλυτέρα και στα φιλικά και στο κύπελλο, θα βγουν αυτοματισμοί. Είμαστε μία σχετικά νέα ομάδα που γνωριζόμαστε".

Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά του τόνισε, αφού συμφώνησε με τους υπολοίπους πως η χημεία στην ομάδα είναι θέμα δουλειάς. "Η χημεία είναι κάτι που δουλεύεται, υπάρχει διάθεση και δουλεύουμε πολύ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ