ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Δεν είναι έκπληξη για εμάς η πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας"

Ο Παπανικολάου στο Βιλερμπάν - Ολυμπιακός
Ο Παπανικολάου στο Βιλερμπάν - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν τόνισε πως για εκείνους η πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν με 94-80 στο Astroballe και κλείδωσε την πρώτη τετράδα. Ο Κώστας Παπανικολάου στις δηλώσεις του στη NOVA τόνισε πως για την ομάδα του δεν ήταν έκπληξη το πλεονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

"Αν μας έλεγαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα είχαμε πλεονέκτημα έδρας, πιστεύω ότι δεν θα το ακούγαμε ούτε από τον πιο αισιόδοξο φίλαθλο μας... Δίκαια όμως με βάση την πορεία μας φτάσαμε ως εδώ. Το πλεονέκτημα έδρας δεν σημαίνει τα πάντα, δεν σημαίνει πρόκριση στο Final 4. είναι μία άλλη ιστορία. Πρέπει να προσηλωθούμε και στο παιχνίδι για κάτι παραπάνω. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και το πλεονέκτημα έδρας μας δίνει την ευκαιρία να φτάσουμε ψηλότερα".

"Περάσαμε δύσκολες μέρες, αλλά αυτό που προσπαθώ να πω ότι όσοι είμαστε στην ομάδα όλο αυτό τον καιρό, βλέπαμε πως η ομάδα είχε δυνατότητες και δεν είναι έκπληξη η πρόκριση και το πλεονέκτημα. Δεν είναι έκπληξη για εμάς. Επετεύχθη ο πρωταρχικός στόχος. Δεν σταματάμε εδώ. Δεν έχουν πολλοί αθλητές τις ευκαιρίες να είναι εδώ. Θα αρπάξουμε όλες τις ευκαιρίες".

Για την Εφές: "Στις τρεις τελευταίες προκρίσεις σε Final 4, οι δυο ήταν κόντρα στην Εφές. Εάν δουλέψουμε όπως πρέπει και είμαστε καλά στο σώμα και στη σκέψη δεν βλέπω λόγο να είμαστε πιο αγχωμένοι από την Εφές, αν είναι η Εφές η αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έχει επιλέξει αντίπαλο, αν είμαστε καλύτεροι θα πάμε στο Final 4 ανεξαρτήτως αντιπάλου".

Για τις πιο άσχημες στιγμές της σεζόν: "Οι άσχημες στιγμές μας ήταν δυο. Η πρώτη όταν χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, που όταν μας βάζουν φαβορί δεν μας αρέσει και μας προσθέτει πίεση. Αλλά αντιδράσαμε με τεράστια νίκη στο Μιλάνο και η δεύτερη όταν λόγω προβλημάτων από τον κορονοϊό τον Ιανουάριο, κάναμε τρεις ήττες. Μετά την επιστροφή είχαμε ντεφορμάρμισμα. Βρήκαμε τον εαυτό μας και επανήλθαμε. Μία χρονιά έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά σημασία έχει να είναι ελεγχόμενο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ